Piet Hemminga

Rijnsburgse Boys – Ter Leede 3-1 (1-0) – VERSLAG

RJNSBURGSE BOYS IN OEFENWEDSTRIJD SIMPEL LANGS TER LEEDE

Oefenwedstrijden zijn er weliswaar om te oefenen. Waarbij er vaak wel een idee te herkennen valt. Voor het oefenpotje tegen Ter Leede (3e divisie) was het idee te beginnen met spelers die vorig seizoen ook al eens in de basis stonden. Uitzondering om die regel te bevestigen vormde Rob Zandbergen die na wat omzwervingen in de regio in de aanloop naar een nieuw seizoen weer op het oude nest landde. Als linkerverdediger vormde hij samen met Masies Artien op rechts en Thomas Bakker en Roderick Gielisse centraal het verdedigingsblok van de Rijnsburgers.

Foto: Hans Heemskerk


Verder een vertrouwd middenveld met Bram Ros, Jeroen Spruijt en Marc Magan aan de aftrap. Laatstgenoemde zorgde na goed doorlopen in een combinatie binnen vijf minuten voor de 1-0 ruststand. Dani van der Moot – dit seizoen met nummer 9 – kreeg de nodige aanvoer vanaf de zijkant en maar zowel Furhgill Zeldenrust als Jeffrey Jongeneelen hadden in de frontlinie nog niet de gouden voorzet in huis.

Foto: Hans Heemskerk


De tweede helft stond meer in het teken van uitproberen en gevoel krijgen. De inbreng van Dennis van der Plas (Quick Boys) voor Bakker na rust was logisch. Dit gold ook voor de entree van Ian van Otterlo (Ter Leede) en Bram de Bruin (Barendrecht) als nieuwkomers op het middenveld op de Middelmors. Als vervangers voor Magan en Spruijt. In eerste instantie veranderde het weinig aan het speldbeeld. Wel liep de thuisclub via Furhgill Zeldenrust en Dani van der Moot binnen tien minuten na de thee tot 3-0 uit.

Foto: Hans Heemskerk


Met nog eens vier wissels na een uur spelen was er ook daarna voldoende vermaak maar de samenhang werd wel wat minder. Gescoord werd er niet voor door de Uien alhoewel Delano Asante (ex-Quick) dichtbij was. Hij zag een fraaie uithaal via de paal het veld weer in stuiteren. Uiteindelijk bleek doelman Bradley van der Meer de enige speler met 90 speelminuten. Hij zal gebaald hebben dat Lulinho Martins de eindstand uiteindelijk op 3-1 bepaalde.
Vorig jaar stond deze oefenwedstrijd in Sassenheim ook op het programma. Maarten Reyneveld was toen met drie keer trefzeker in een wedstrijd die uiteindelijk gelijk eindigde (3-3). Het zegt wellicht iets over de waarde die aan een oefenwedstrijd gehecht mag worden. Belangrijk is echter dat de bal voor het eerst sinds begin maart weer eens officieel over veld 1 rolde. Dat is wellicht meer waard dan de twee wedstrijden die Rijnsburgse Boys in de huidige oefencampagne onderweg is naar het seizoen 2020-2021.

Foto: Hans Heemskerk


Scoreverloop:
 5′ 1- 0 Marc Magan
49’ 2-0 Furhgill Zeldenrust
53’ 3-0 Dani van der Moot
80′ 3-1 Lulinho Martins

Foto: Hans Heemskerk