Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys – Telstar 1–2 (0–0) – VERSLAG

Eerste nederlaag voor Rijnsburgse Boys in oefenduel tegen profclub

Rijnsburgse Boys moest in de oefencampagne in de aanloop naar het seizoen 2021-2022 voor het eerst een nederlaag slikken. Alhoewel dat voor de mannen van Henk Wisman zeker geen bittere pil zal zijn geweest. Pas in het laatste kwartier werd het klassenverschil tussen de ploeg uit Jack’s League en die uit de Keuken Kampioen Divisie ook op het veld meer zichtbaar. Wie anders dan Glynor Plat zorgde vlak voor tijd voor de winnende treffer.

Foto: Hans Heemskerk

Wisseling doelmannen in de rust
De thuisclub begon wederom met Wesley Zonneveld (ex Telstar) in de basis, na de rust nam Michael Bekkers zijn plaats in. Op de vleugels achterin begonnen Rob Zandbergen en Bert Koomen terwijl Dennis van der Plas en Masies Artien vanaf de aftrap centraal achterin stonden. Naast Bram Ros en Jeroen Spruijt verscheen Ian van Otterlo op het middenveld terwijl Dani van der Moot deze keer een complete wedstrijd in de spits mocht spelen, vanaf het begin geflankeerd door Furhgill Zeldenrust en Jeffrey Jongeneelen.

Foto: Hans Heemskerk

Spelbeeld eerste helft
In de eerste vijfenveertig minuten waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Maar de beste mogelijkheden waren uiteindelijk wel voor de thuisploeg. Zo bedacht Bert Koomen al heel vroeg in de wedstrijd een fraai dieptepass op Jeroen Spruijt. Telstar kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Even later mocht Furhgill Zeldenrust alleen richting doel maar was doelman Abdel el Ouazzane buiten zijn strafschopgebied eerder bij de bal. Na een half uur spelen was Jeffrey Jongeneelen eigenlijk aan zijn stand verplicht de 1-0 aan te laten tekenen. Maar hij slaagt er niet in de score te openen. Vlak daarvoor liet Bram Ros eveneens de mogelijkheid om van grote afstand doeltreffend uit te halen onbenut. Goed optreden van Dennis van der Plas leidt vlak voor rust tot een spaarzame corner voor de bezoekers maar de daaropvolgende kopbal gaat niet alleen naast, het is tevens het laatste wapenfeit van de bezoekers.

Foto: Hans Heemskerk

Wisseling van de wacht
In de tweede helft maakten op verschillende momenten zeven andere spelers ook hun opwachting. Roderick Gielisse nam de plaats van Dennis van der Plas in terwijl Rob Zandbergen plaats maakte voor Sanny Monteiro. Delano Asante en Robbert Olijfveld zorgden voor vers bloed op de vleugels voorin. Marc Magan, Daily Loos en Jesper Slootweg kwamen voor resp. Bram Ros, Ian van Otterlo en Bert Koomen in het veld.

Foto: Cor Spruijt

Score geopend
De tweede helft begon met een serie corners voor Telstar, zonder dat dit tot paniek in de tent van de Rijnsburgse verdediging leidt. Daarna neemt Rijnsburgse Boys het heft eigenlijk weer in handen. Dat het eerste doelpunt van de wedstrijd op naam van de thuisclub komt is dan ook niet onverwacht. De voorzet is van Dani van der Moot, Sanny Monteiro maakt de eerste goal voor zijn nieuwe club: 1-0. Vijf minuten later is de stand echter weer gelijkgetrokken. Met invaller Rein Smit – overgekomen van SC Heerenveen – krijgt Telstar niet alleen een aanspeelpunt voorin, hij tikt ook de 1-1 binnen als de laatste linie van de Uien volledig is uitgespeeld.

Foto: Hans Heemskerk

Laatste kwartier
Telstar is met een volledige selectie naar Rijnsburg gekomen zodat in het laatste kwartier nog eens zeven nieuwe spelers hun opwachting maken. Alleen doelman Ronald Koeman jr. moet, evenals in de bekerwedstrijd met TOP Oss drie jaar geleden, blijven wachten op zijn eerste speelminuten op de Middelmors. Het spel krijgt met deze wissels een nieuwe impuls en golf ook wat meer op en neer. Een gevaarlijke inzet van Telstar wordt door Michael Bekkers onschadelijk gemaakt. Terwijl zijn collega aan de overkant Jeroen Spruijt ternauwernood van scoren afhoudt. Als het Robbert Olijfveld dan niet lukt vlak voor tijd de winnende te maken is het Glynor Plat die een minuut later via een subtiel hakje wel weet te scoren: 1-2.