outhands

Rijnsburgse Boys tekent voor samenwerking Unicef

Rijnsburgse Boys en Unicef hebben voor de wedstrijd tegen Noordwijk een samenwerkingsovereenkomst getekend.
Unicef is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties en komt wereldwijd op voor de rechten van alle kinderen.
Met ingang van het nieuwe seizoen gaan Unicef en Rijnsburgse Boys samenwerken om geld in te zamelen en om er samen voor te zorgen dat ze allebei nog meer positieve bekendheid krijgen.

Wat doet Rijnsburgse Boys?
Rijnsburgse Boys gaat geld inzamelen door onder andere de volgende activiteiten:

  • collectes tijdens een belangrijke wedstrijd,

  • het organiseren van een jaarlijkse sponsorloop voor de jeugd,

  • een Unicef verkoop (en voorlichtings) stand tijdens jeugdtoernooien en door

  • het veilen van een kavel tijdens de Paasveiling waarvan de opbrengst voor Unicef is.

De activiteiten zullen door een vrijwilligersteam van Rijnsburgse Boys en Unicef verricht worden, dus meld je aan bij Eline van Egmond telefoonnummer 07140 88756.

Heel belangrijk is verder dat het 1e elftal van Rijnsburgse Boys het logo van Unicef op de mouw van de shirts zal dragen, zodat voor iedereen duidelijk is dat Rijnsburgse Boys Unicef steunt. Er komt een groot bord bij de ingang van het sportcomplex waarop de samenwerking staat aangegeven en de Unicef vlag zal naast die van Rijnsburgse Boys wapperen.

Wat doet Unicef?
Unicef werkt samen met veel (sport)organisaties, bedrijven, overheden en voetbalsterren als David Beckham, om wereldwijd voetbal een hoofdrol te laten spelen in projecten waarbij minderbedeelde kinderen centraal staan.
Voetbal wordt in veel arme landen gebruikt om jonge mensen weer hoop te geven en ook een kans op een positieve toekomst.

100 Miljoen kinderen groeien op zonder liefde en bescherming van hun ouders. Ze staan er alleen voor. Armoede, aids en oorlog maken hen tot een verloren generatie. Alleen als ze tijdig een helpende hand krijgen, hebben ze kans op een betere toekomst. Ieder kind heeft recht op verzorging en bescherming om veilig en gezond op te groeien. Unicef wijst regeringen op hun verantwoordelijkheden en verplichtingen en komt op voor de rechten van alle kinderen, waar ook ter wereld! Een voorbeeld is Vanessa uit Brazilië. Op het voetbalveld kan de veertienjarige Vanessa even de ellende uit haar verleden vergeten. In de Braziliaanse stad Olinda is Unicef betrokken bij naschoolse projecten voor kinderen die gedwongen op straat werkten. Gelukkig werkt Vanessa nu niet meer op straat maar gaat ze naar school én ze doet zelfs aan sport. Vanessa heeft dansles en zit in een meisjesvoetbalteam. In het begin moest haar meisjesteam strijden voor een plekje op het veld: ‘Jongens vonden voetbal niets voor meisjes en wilden het veld voor zich alleen hebben. Maar we hebben niet opgegeven en de jongens zien nu dat wij ook kunnen scoren!’. Vanessa en haar voetbalvriendinnen leveren het bewijs dat meisjes net zo veel waard zijn als jongens.

Rijnsburgse Boys helpt Unicef scoren
Met sport en spel scoort Unicef meer dan plezier en een goede conditie. De projecten hebben een belangrijke invloed op het leven van kinderen. Sportverenigingen en –organisaties kennen natuurlijk als geen ander de positieve kracht van sport. Daarom is Unicef heel positief over de samenwereking met Rijnsburgse Boys. Noodzakelijke steun, want dankzij deze sportieve initiatieven kan Unicef wereldwijd scoren!

Wilt u meer weten over Unicef en sport? Kijk dan op http://www.unicef.nl/.