Piet Kralt

Rijnsburgse Boys – TEC 1–2 (0–1) – VERSLAG

Een oefenwedstrijd is om te oefenen

De gezichten stonden vorige week zaterdag best vrolijk nadat op de Katwijkse Kooltuin FC Rijnvogels relatief gemakkelijk was verslagen. Na de wedstrijd tegen TEC was het optimisme wat getemperd. Een 1-2 nederlaag voor de Boys in hun eerste thuiswedstrijd en – wat erger is – matig voetbal. Maar we moeten denken: oefenwedstrijden zijn om te oefenen. Pas op 19 augustus moet Rijnsburgse Boys klaar zijn voor de competitie. Tot die tijd is het oefenen geblazen.

Vorig seizoen had TEC ongeveer dezelfde ambities als Rijnsburgse Boys, maar komend seizoen speelt de club uit Tiel in de Derde Divisie. We zeggen het nog maar eens. Op het hoogste amateurniveau zijn de verschillen klein. De club uit TIel gaat volle bak aan de slag om terug te keren op het hoogste niveau. Met twee hoofdtrainers, Hans van der Haar en Erik Meijers (die zich allebei goed lieten horen) moet dat snel lukken. TEC was feller, Rijnsburg mat en vaak onzuiver aan de bal. De urgentie leek bij de Boys te ontbreken in het spel.

Flitsend
De start was veelbelovend. In minuut 1 trof Furghill Zeldenrust de paal na een mooie aanval en even later zette dezelfde speler een medespeler vrij. TEC werd teruggedrongen en kreeg pas in minuut 11 een kansje na Rijnsburgs geklungel achterin. Daarna waren er kansen over en weer totdat TEC een door Mark Mieras veroorzaakte penalty meekreeg. Arsenio Valpoort schoot feilloos binnen (0-1). Wat volgde was een half uur, waarin Rijnsburg niet geweldig speelde, zelfs niet toen na de rust tien(!) nieuwe veldspelers de mat opkwamen.

Dani lust ze wel
Vanaf minuut 55 begon het bij de Boys weer een beetje te lopen. Eerst was er een kans voor Rob Zandbergen, maar hij schoot naast. In de 58e minuut veroverde Dani van der Moot de bal toen ze bij TEC Herberg ’t Misverstand hadden geopend. Zulke kansen lust Dani wel (1-1).

Nogmaals Herberg ’t Misverstand
Die goal leek het begin van een opleving. Wat meer aanvallen en wat meer druk op het Tielse doel, maar de geelzwarte spelers bleven elkaar moeilijk vinden.
Er waren wel aanvallen. Soms kwam daar een schotje uit, soms werd de laatste man in de aanval op anderhalve teen gemist. Maar er kwam geen Rijnsburgs doelpunt meer. Vervolgens bleek dat de Rijnsburgse defensie de eerder genoemde herberg ook had geopend. Anderson Lopez pakte het cadeautje met plezier uit (1-2). Ondanks twee Rijnsburgse kansen op de valreep was dat de eindstand. Natuurlijk, het was maar een oefenwedstrijd. Dinsdag aanstaande is de volgende oefenwedstrijd bij Keuken Kampioen Divisieclub Telstar in Velsen-Zuid. Laten we maar zeggen: Oefening baart kunst.

Rijnsburgse Boys – TEC: 1-2
25. 0-1 Arsenio Valpoort (penalty)
58. 1-1 Dani van der Moot
82. 1-2 Anderson Lopez

Scheidsrechter: Frank de Winter

Opstelling Rijnsburgse Boys: Guus Zuidema, Roderick Gielisse, Bram Ros, Robin van der Meer, Mark Mieras, Daan Walraven, Jeroen Spruijt, Bram de Bruin, Furghill Zeldenrust, Mitchi Huijsman en Delano Asante.
Vanaf minuut 46 speelden er tien andere veldspelers: Gio van Ommeren, Dennis van der Plas, Rob Zandbergen, Sjors Kramer, Coen Hogewoning, Nino Klaver, Johan de Haas, Stef van Rooijen, Dani van der Moot en Ilias Kariouh.