Nico Glasbergen

Rijnsburgse Boys – TEC 1-0 (0-0) – VERSLAG

Zuinig startend Rijnsburgse Boys stelt in tweede helft orde op zaken

In de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2019 mochten de Uien TEC uit Tiel proberen te verslaan. De gasten kwamen niet al te blakend van het zelfvertrouwen naar de Middelmors. Als je in de zes wedstrijden ervoor geen punt haalt, ga je niet naar Rijnsburg om met vier spitsen te spelen. Integendeel. De oranjehemden trokken zich ver op eigen helft terug en hadden hoegenaamd geen aanvallende intenties. Tel daarbij op dat de mannen van Wisman in de eerste helft in een veel te laag tempo speelden en de doodsaaie eerste helft was verklaard. Voor Rijnsburgse Boys was het zaak om het geduld te bewaren en niet in paniekerig spel te verzanden. Er viel wat aan te merken op het tempo, maar er werd gaandeweg de wedstrijd zeker niet als een kip zonder kop gevoetbald. Heel vermakelijk was het niet, maar het hoofd werd koel gehouden. Toen TEC een rode kaart moest incasseren, profiteerden de Uien meteen. En ondanks wat wanhopige speldenprikjes was het met TEC toen wel gedaan. En eindigde een weinig verheffende wedstrijd in een driepunter voor de Uien. Nog één te gaan totdat er onder 2019 een streep gezet kan worden.

Foto: Jan Jungerius


Het opschrijfboekje van uw verslaggever bleef tot de 20ste minuut leeg. Logisch, want in die periode gebeurde niks noemenswaardigs. Het was doodsaai, in een laag tempo. De ene ploeg wilde niet (en kon waarschijnlijk ook niet), de ander speelde te traag. 
Het slaapspel werd even wakker geschud door een slordigheid van Spruijt, maar TEC wist niet te profiteren. Het was het enige ‘gevaar’ van Tielse zijde, zoals in de hele wedstrijd het sporadische oranje gevaar louter door slordigheid aan geel-zwarte kant kwam. Het was diezelfde Spruijt die tot het enige potentieel kansrijke schot aan Rijnsburgse zijde kwam. De terugtrekker van Van der Moot, schaduwassist van Van Dongen, werd door Jeroen op de vuisten van de keeper geknald. Maar op wat speldenprikken hier en daar na, kunnen we over de eerste helft kort zijn. Er valt domweg weinig over te vertellen…

Foto: Jan Jungerius


Het tweede bedrijf
Het mag niet onvermeld blijven: het kapsel van Furhgill Zeldenrust, tegen geel-zwart aan. Een bewussie ? Het is niet nagevraagd, maar het ziet er wel leuk uit. De Uitjes op de tribune hoopten qua veldspel ook op iets leuks, na rust. Rijnsburgse Boys speelde tegen de gewoonte in naar het kanaal. En het tempo ging wat omhoog, noodzakelijk om de oranje muur te slechten. Hoge balcirculatie, verrassing en variatie in diep en breed waren de sleutelwoorden. En gedurende de tweede helft werd dat ook wat beter. De voetballend altijd sterke Gielisse, centraal achterin met de vrijwel foutloze Masies Artien, gaf een scherpe lage diepe bal op Van der Moot. Een bal die de defensie open spleet, maar geen succesvol vervolg kreeg omdat Dani met links vanuit een moeilijke hoek moest schieten.
Van der Moot was daarna aangever op Van Dongen, die vanaf rechts zó op de goal leek af te gaan. Helaas speelde de ongelukkig spelende Van Dongen de bal te ver voor zich uit, waardoor keeper Schimmel redding kon brengen.

Foto: Jan Jungerius


Kansenserie
Het ging beter lopen bij Rijnsburgse Boys. TEC kwam nauwelijks aan aanvallen toe en kon de verdedigende stellingen amper verlaten. De vrije trap van Strooker was nog niet eens zo heel gevaarlijk, want doelman Schimmel stond in de goede hoek. Maar de Uien bleven wel komen. Zo kopte Ros een vrije trap van Van Dongen op de lat.
De eigenlijk enige echt gevaarlijk bal van de tweede helft van TEC kwam door Rijnsburgse slordigheid. De verder prima spelende Gielisse was even slordig in de middencirkel, verspeelde de bal en moest toekijken hoe Holder van een meter of 50 de bal in één keer op doel vuurde. Doelman Van Nieuwkoop, die na een wat mindere periode van Van der Meer de voorkeur krijgt, kon de bal slechts nakijken. Gelukkig viel de onverdiende voorsprong niet en belandde de bal op de lat en over.
Het was een vervelende onderbreking in een serie aanvallen van Rijnsburgse Boys.De Uien gingen door waar het mee gestart was in de tweede helft. Van der Moot trok vanaf de achterlijn terug op Tillema. De naar AFC vertrekkende topschutter zag zijn inzet gekeerd. Net zoals Dani van der Moot, die een prima teruggelegde bal van Schet door de keeper gestuit zag.
Jaïro Schet gaf sowieso zijn visitekaartje af. Met zijn snelheid en felle acties schudde hij zijn tegenstanders af en en zijn voorzetten waren prima.
En daar profiteerde Dani van der Moot en heel Rijnsburgse Boys van. Want eindelijk kwam de beloning. Schet bekroonde een schitterende actie met een lage voorzet op Van der Moot. De topscorer van de Uien schoof koeltjes binnen: 1-0.

Foto: Jan Jungerius


Rood
Op dat moment stond TEC koud met tien man, omdat Calor binnen vijf minuten twee keer een gele kaart pakte. Het was niet zo zeer een breekpunt, maar het werd voor Rijnsburg alleen maar makkelijker. TEC wisselde ineens aanvallend, wilde nog wel, maar kon eigenlijk niet. Desondanks is een foutje op een hoge bal zo gemaakt, dus de concentratie moest nog wel even blijven. Enkele corners en hoge ballen tegen ten spijt, wist TEC de onverdiende gelijkmaker niet te produceren. Sterker, de Uien hadden nog een paar goede kansen op 2-0. Die gingen er niet in, maar de overwinning was binnen.
Een wedstrijd die over een tijdje al helemaal vergeten zal zijn, want erg spectaculair was het niet. Noemenswaardig was wel de uitverkiezing tot Man of the Match van Masies Artien, die zijn goede reeks optredens van de laatste maand beloond zag met de eervolle uitverkiezing. Terecht!

Foto: Jan Jungerius


Rijnsburgse Boys – TEC 1 – 0  (0 – 0) 
Scheidsrechter: de heer D. Schaper
Toeschouwers: 800
Gele kaarten TEC: Julian Calor (2x geel=rood)
Scoreverloop:
79″ 1-0 Dani van der Moot
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop; Jordy Strooker, Masies Artien, Roderick Gielisse, Bert Koomen; Jeroen Spruijt, Bram Ros, Joël Tillema; Furhgill Zeldenrust (89. Marc Magan) Dani van der Moot, Anthony van Dongen (65. Jaïro Schet).
Opstelling TEC: Jan Schimmel; Gregory Viereck, Migiel Zeller, Daan Disveld (86. Dyon Harmanus), Bart Westerlaken; Matthieu van den Assem (46. Nick Hak), Julian Calor, Matthijs van Gessel, Massimo Fonseca Hoogerwerf (81. Emre Gurcuoglu); Obi Onyeike, Robby Holder.