Nico Glasbergen

Rijnsburgse Boys – TEC   0 – 1 (0 – 0) – VERSLAG

Malheur, treur, mineur, gezeur

Dat rijmt lekker. Die vier woorden in de kop. En het geeft ook nog eens wat weer. Namelijk dat het geen fijne middag was op de Middelmors, voor wie kwam voor een klinkende overwinning van de Boys. Het was zo’n middag die best aardig begon, maar langzaam maar zeker de kenmerken kreeg van een middag die het beste gekenmerkt kan worden door de term ‘glijdende schaal’. Alhoewel qua overwicht duidelijk de bovenliggende partij, waren de Uien onmachtig om dit om te zetten in klinkende munt. En dat werd gaandeweg de wedstrijd alleen maar erger. Met name in het begin van de partij kreeg Rijnsburgse Boys een paar prima mogelijkheden om op voorsprong te komen. Lat, paal en een bal van de lijn, keeper Swaneveld van TEC had vandaag de wind in de zeilen. Het zegt genoeg dat in blessuretijd nog een bal op zijn lat vloog. Op sommige dagen gebeurt dat. Dan kan je nog een uur spelen, die bal gaat gewoon niet goed vallen.

Foto: Cor Spruijt

Als je het achteraf bekijkt, dan was de eerste helft van de eerste helft het beste. Toen hadden de Uien de voorsprong moeten nemen die ze waarschijnlijk niet meer weg hadden gegeven. Het million dollar elftal uit Tiel had namelijk geen enkele aanvallende intentie en kwam weliswaar enkele keren gevaarlijk voor doelman Zonneveld, maar dat kwam meer door de Rijnsburgse onkunde dan door het eigen vernuft. Het lijkt het beproefde recept van veel teams tegen geel-zwart. Timmer het achterin met vijf man en wat mensen ervoor dicht en gok op die uitval. En ja, soms pakt dat goed uit. Jammer genoeg.

Foto: Cor Spruijt

Willem Driebergen
Voor de wedstrijd was er een uiterst terechte minuut stilte vanwege het overlijden van ons zeer gewaardeerde lid Willem Driebergen. Bijna 80 jaar was Willem lid. Een zeer bekend en gewaardeerd persoon op ons sportpark, die zelfs nog een tijd een eigen stoel had op de tribune. Dat zijn de mensen waar een club groot door kan worden. En daar mogen we Willem zeer dankbaar voor zijn.

Er viel overigens ook wat te vieren, naast te treuren. Jeroen Spruijt stond weliswaar niet in de basis, maar viel wel in en dat betekende dat hij de 100ste keer in actie kwam in competitieverband voor de Boys. Nog zo’n gewaardeerd lid van onze vereniging.

Afijn, de Boys lieten heus wel hun tanden zien in de eerste helft. Zo pegelde Bram de Bruin op het doel. Dat had echt een knaller kunnen zijn, ware het niet dat de bal werd getoucheerd en de poging tot corner werd gedegradeerd. En ook Roderick Gielisse deed een duit in het zakje door hard over te rammen. Dani van der Moot was ongeveer hetzelfde lot beschoren, hij zag zijn schot tot corner verwerkt worden. Zo’n wedstrijd was het.

Foto: Hans Heemskerk

Inzakken
Het spelpeil zakte na een minuut of twintig. TEC kreeg bijna een goal cadeau omdat Zonneveld ging klungelen en plotsklaps was Van Kippersluis daar, die zomaar in kon schieten maar dat gelukkig niet zuiver deed. In diezelfde fase had Rijnsburgse Boys tot tweemaal toe de voorsprong op de schoen. Swaneveld redde echter knap op het harde schot van dichtbij van Van der Moot. En toen eerst Van der Plas en daarna Hilterman de bal er niet in kregen – de bal ging eerst op de paal en werd daarna van de lijn gehaald – gingen de doemdenkers met hun vaste doctrine aan de haal. De sterren leken niet goed te staan. En ondertussen blies de wind afwisselend wolken en een blauwe lucht over de Middelmors.

Foto: Hans Heemskerk

Acte de la catastrophe
Het werd er niet leuker op in het tweede bedrijf. Jazeker, de Uien kregen meer dan tien corners, uiteraard duo producties. Dat maakt de bezetting voor de goal niet beter, zoals in deze wedstrijd toch al vaker bleek. Want de diepte van Jeroen Spruijt werd gemist. Het gebeurde meer dan eens dat een speler van Rijnsburgse Boys wilde voorzetten, maar veel minder medestanders in de zestien aantrof dan tegenstanders. En dan wordt een goal maken wat lastiger. De inmiddels te voorspellen wissels aan Rijnsburgse zijde boden ook al geen soelaas. De Uien probeerden het wel, maar alleen al de meermaals onzuivere passing gooide roet in de pruttelende uiensoep. Pruttelen is misschien wel een goed woord. Rijnsburgse Boys was tandeloos en machteloos, dwong nog wel wat af, maar het was gewoon ‘zo’n wedstrijd’. Goal tegen na 71 minuten, ook dat nog. Om het nog even wat vervelender te maken.

Foto: Cor Spruijt

Er was ook nog een penaltyappèl. Maar, die krijg je echt niet in zo’n potje. Dat is heel gek, je ziet het gebeuren en denkt: “zal wel niet.” En het gebeurt ook niet. Dan past een bal op de lat in blessuretijd, van Zeldenrust, perfect in het niet bepaald perfecte plaatje. U vindt mij zuur? Dat klopt. Uw wedstrijdverslaggever is ook even zuur. Dat trekt wel bij. Kwaliteit genoeg, het kwartje gaat wel de goede kant op vallen.

Dat is wel nodig ook, zeven punten uit zes wedstrijden is veel te mager voor deze selectie.

Rijnsburgse Boys – TEC 0 – 1 (0 – 0)
Scheidsrechter: de heer S.C.H. van Zuilichem
Toeschouwers: 800
Scoreverloop:71’ 0-1 Bo van Essen
Gele kaarten Rijnsburgse Boys:
Jordy Hilterman, Dennis van der Plas
Gele kaarten TEC: Mohamed El Makrini, Ricardo Fernandes Pereira

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld; Daan Walraven, Dennis van der Plas, Bram Ros, Rob Zandbergen; Roderick Gielisse (65. Jeroen Spruijt), Bram de Bruin (80. Anthony van Dongen), Jordy Hilterman (79. Marc Magan); Furhgill Zeldenrust, Dani van der Moot, Delano Asante (65. Jeffrey Jongeneelen).
Opstelling TEC: Mathijs Swaneveld; Vinnie Vermeer, Basil Camara, Ramon Leeuwin, Ricardo Fernandes Pereira (54. Doriano Kortstam); Mohamed el Makrini, Kevin van Kippersluis, Danny van Haaren; Adham El Idrissi, Marciano Mengerink, Bo van Essen (80. Sergio Kaleka).