Rijnsburgse Boys start competitie met winst

De kop is eraf en de eerste drie punten zijn binnen. Na de matige voorbereiding kwam Rijnsburgse Boys in de eerste competitiewedstrijd goed voor de dag. Trainer Ted Verdonkschot liet hetzelfde elftal in het veld komen als in de laatste oefenwedstrijd tegen Voorschoten ’97 (3-1 winst). De thuisploeg speelde een goede eerste helft.
Tegen het stugge Capelle was het zoeken naar openingen, maar Rijnsburg speelde geduldig en geconcentreerd. De eerste kans kwam al na drie minuten voor Zinhagel, maar zijn schot ging over. Rijnsburg had de wedstrijd onder controle, maar de counter van Capelle is berucht. Zo ging de altijd gevaarlijke Henk Roeland er na een half uur op rechts vandoor. Hij probeerde Van Heusden in de korte hoek te verschalken, maar de doelman redde met zijn been.

De 1-0 viel na een individuele actie van Joost Kuhlmann, die zich op rechts langs Ton van Bremen wurmde en aflegde op Zinhagel. Die legde terug op Peter Freke, die zijn schot gekeerd zag door doelman Jim Nederhand. In de rebound schoot Zinhagel alsnog binnen. Na schotkansen voor Kuhlmann en Peter Freke gingen de elftallen de rust in. Na rust kreeg de wedstrijd een ander beeld. Rijnsburg oogde minder scherp dan in de eerste helft en Capelle kreeg grip op het duel. Toch kwam de 1-1 redelijk onverwacht uit de lucht vallen. Arne van Gelder kopte de bal uit een vrije trap op fraaie wijze achter van Heusden.
De Rijnsburgers hadden moeite om in balbezit te blijven, maar de 2-1 brak de ban. Frank Aboikoni gaf op links een verre voorzet op Peter Freke, die de bal ineens voorgaf op Zinhagel, die vlak voor het doel helemaal vrij stond. Hij nam de bal aan op zijn borst en rondde beheerst af. Het doelpunt gaf Rijnsburgse Boys vertrouwen. Capelle kwam er niet meer aan te pas en zag hoe Rijnsburg verzuimde de 3-1 te maken. De net in het veld gekomen Bart Freke haalde twee keer fraai uit, maar beide keren net aan de verkeerde kant van de paal. Zinhagel kreeg nog een grote kans op een hattrick, maar scoorde niet. In blessuretijd ging Djuric Ascension knap het strafschopgebied in, waar Murat Mazlum hem haakte. In plaats van een strafschop gaf de verder goed leidende scheidsrechter Sinke voordeel aan Gootjes, die vervolgens naast schoot. Even later floot de scheidsrechter af, de eerste drie punten zijn binnen.

Rijnsburgse Boys – Capelle: 2-1 (1-0).
31. Zinhagel 1-0, 58. Van Gelder 1-1, 71. Zinhagel 2-1.