Rijnsburgse Boys – Sparta

Zaterdag 13 Augustus was de afwerking minder goed verzorgd dan de vorige wedstrijd tegen Haarlem. Bovendien kwamen de Rijnsburgse kansen pas toen de Rotterdammers al op een comfortabele 0-2 voorsprong stonden. Rechterspits Marvin Wijks was de grote man aan de kant van Sparta. Linksback Dennis Groot gunde de snelle aanvaller te veel ruimte en dat kwam Rijnsburg duur te staan.

Voor de pauze bleven twee scherpe voorzetten van Wijks nog zonder gevolgen. Uit een van deze voorzetten kopte centrumspits Mike van Gool op de paal. Tussen de 53ste en de 55ste minuut waren de passes van de vleugelspits wel dodelijk. In beide gevallen bezegelde Milan Canhovic het lot van Rijnsburgse Boys: 0-1 en 0-2. Een terechte stand, want in totaal creëerde het jonge team van oud-international Adri van Tiggelen negen uitgespeelde kansen. Diens ploeg speelde bovendien directer en sneller.

Camoufleren
De Rijnsburgse kansenteller bleef steken op vijf. Justin Stuy zette meteen na rust Tesso de Munck vrij voor de keeper, maar die stuitte op de keeper. In het laatste deel van de tweede helft, toen er al een 0-2 tussenstand op het bord stond, waren er mogelijkheden voor Gootjes, Kuhlmann, De Munck en Van der Vijver. Deze kansen konden echter niet camoufleren dat Rijnsburgse Boys zaterdag een matige prestatie leverde. Met name opbouwend was er te weinig snelheid, daadkracht en creativiteit. Zodat Jong Sparta uiteindelijk vrij eenvoudig op de been bleef.

Trainer Ted Verdonkschot heeft nog drie oefenwedstrijden te gaan voordat op 3 september de competitie begint met Kloetinge-Rijnsburgse Boys. In diezelfde maand, op woensdag 22 september, speelt geelzwart in het landelijke Amstel Cup-toernooi uit bij eredivisionist Roda JC in Kerkrade. Daarmee herhaalt de geschiedenis zich na 22 jaar.