outhands

Rijnsburgse Boys

 Eén voordeel na “de wedstrijd” van afgelopen zaterdag: alle media publiceren weer dezelfde stand. Maar over 12 minuten voetbal vielen nog wel wat accentverschillen te noteren.

“Een te ver opgeblazen ballon die leegliep”. Meestal knallen die dingen als er te veel lucht in komt maar het liep deze keer gewoon met een sisser af. Perschef Gerard van der Meij mag in het Leidsch Dagblad uitleggen waarom er toch wat voorzorgsmaatregelen waren getroffen. Voor het geval de emoties wat te hoog op zouden lopen en er verkeerde dingen gezegd zouden worden in camera’s. Het viel allemaal mee. Op de website van Spakenburg meldt trainer André Paus dat er vooraf wel degelijk geoefend was. “We hebben op de training de wedstrijd nagebootst met een partij van elf tegen 10, waarbij ik als scheidsrechter fungeerde”. En dat potje eindigde vervolgens in 1-1. Toch zegt iets ons dat het geen verkeerd idee was in dit geval Van der Roest als arbiter aan te stellen. Die vervolgens ook nog zijn licht over de wedstrijd laat schijnen: “De wedstrijd op zich vond ik niet zo spannend. Rijnsburgse Boys kreeg een grote kans via Gootjes, maar namens Spakenburg had Ignacio twee keer moeten scoren.’’

Much Ado About Nothing, een Hoop Gedoe Om Niks. Laten we hopen dat de verwijzing naar dit stuk van Shakespeare op Voetbal op Zaterdag geen verdere navolging krijgt. Want Shakespeare werd vier keer verfilmd en dat zou toch teveel voor deze 12 minuten zijn. “Circus 9+3 brengt Spakenburg in koppositie” aldus de website. En dat was volgens de website het enige feitje van de middag. Toch kost het nog zo’n 3,5 minuut om het hele verhaal te lezen. Ook Topklasse Fans zag dat de beste kansen voor Spakenburg waren in de persoon van Raily Ignacio. “Spakenburg houdt Rijnsburg van scoren” meldt Topklasser.nl “Spakenburg beperkte zich vervolgens tot het wegschieten van de bal en tijdrekken”. Wellicht toch iets te kort door de bocht. De site meldt op zaterdagmiddag overigens al een Middelmors dat “afgeladen vol” was. Ook de Telegraaf is kennelijk langs geweest – of zouden ze internet op de redactie hebben – en omschrijft de Middelmors eveneens als “afgeladen vol”. Verder dan een feitelijke weergave waarom de 9 minuten gespeeld moesten worden gaat de krant van wakker Nederland niet. In Nieuws van Hier tenslotte nog de kop “Spakenburg overleeft 12 minuten hectiek bij RBB”. Tot zover – meer (?) – dan genoeg over deze wedstrijd. Alhoewel ze bij IJsselmeervolgels daar kennelijk anders over denken….