Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Spakenburg: 3-1 (1-0) – VERSLAG

Invallers helpen Rijnsburg aan drie punten

Na de heerlijke overwinning in de beker tegen Quick Boys speelde Rijnsburgse Boys thuis tegen Spakenburg. Een team dat de ambitie om kampioen te worden niet onder stoelen of banken steekt. In de eerste helft creëerden Rijnsburg voldoende kansen maar verzuimde het om definitief afstand van de tegenstander te nemen. Het waren de invallers Marc Magan en Ian van Otterloo die de drie punten voor Rijnsburg veiligstelden.

Rijnsburgse Boys begon de wedstrijd tegen Spakenburg met doelman Wesley Zonneveld weer in het doel. De eerste twintig minuten van de wedstrijd was Rijnsburgse Boys oppermachtig. Spakenburg probeerde in die fase vooral het tempo uit de wedstrijd te halen. Vanaf de eerste minuut was keeper Leon ter Wielen bezig met het spel te vertragen. Het leverde Spakenburg vooral boegeroep op vanaf de tribune. Zodra Rijnsburgse Boys in balbezit kwam ging het tempo omhoog en kwamen er grote kansen. Zo leek Jeroen Spruijt in de achtste minuut een voorzet van Furhgill Zeldenrust in het lege doel te schuiven. Tot ontsteltenis van alles en iedereen ging de bal via de buitenkant van de paal naast het doel. Het was niet de enige kans die Rijnsburg in die fase kreeg. Een prima voorzet van Max Hudepohl kon Dani van der Moot net niet binnen tikken. In de dertiende minuut kreeg Rijnsburgse Boys de eerste corner. Dani van der Moot kopte deze prima in maar keeper Leon ter Wielen stond op de juiste plek. De gestopte bal kwam bij Rob Zandbergen terecht die Furhgill Zeldenrust vond. De inzet van Furhgill werd door een verdediger van de lijn gehaald. Rijnsburg was de bovenliggende partij maar op het scorebord stond nog steeds een 0-0 stand. Na vijfentwintig minuten kwam Spakenburg wat beter in de wedstrijd. Twee afstandsschoten waren echter geen probleem voor doelman Wesley Zonneveld.

Afstandsschot
Een afstandsschot waar Spakenburgdoelman Leon ter Wielen wel problemen mee had was de knal van Masies Artien. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Masies Artien die met links snoei hard uithaalde. De bal verdween schitterend in het doel achter de Spakenburg keeper: 1-0. Een meer dan verdiende voorsprong voor de Rijnsburgers. Vlak voor rust kreeg Spakenburg een kans op de gelijkmaker maar doelman Wesley Zonneveld wist in twee keer redding te brengen. Met een 1-0 voorsprong zochten de teams de kleedkamers op.

Drie wissels
Met drie wissels begon Spakenburg aan de tweede helft. Het team van trainer Eric Meijers nam wat meer het initiatief maar Rijnsburgse Boys kwam geen moment in de problemen. Toch slopen er wat slordigheden in het team van trainer Henk Wisman en liet Rijnsburgse Boys de elf van Spakenburg teveel in de wedstrijd komen. Rijnsburg wisselde de geblesseerde Dani van der Moot en Furhgill Zeldenrust voor Jeffrey Jongeneelen en Delano Asante. De nieuwe spelers brachten nieuwe energie. Uit een corner van Spakenburg ontstond in de omschakeling een kans voor Rijnsburgse Boys. Met een overtreding op het middenveld werd Jeffrey Jongeneelen gestopt. Het leverde Youri Koelewijn een gele kaart op. In de vijfenzestigste minuut klopte Spakenburg nadrukkelijk op de deur. Een schot van Raveline Junte werd door Wesley Zonneveld gestopt. Een minuut later was het echter toch raak. Raveline Junte was de doelpuntenmaker. Met een prima kopbal zette hij Rijnsburgse Boys – Spakenburg op 1-1.

Invallers
Trainer Henk Wisman besloot na de gelijkmaker twee wissels in te brengen. Jeroen Spruijt en Bram de Bruin verlieten het veld en Marc Magan en Ian van Otterlo mochten de laatste tien minuten proberen Rijnsburg aan een zege te helpen. In de vierentachtigste minuut passeerde Max Hudepohl twee tegenstanders en werd hij net buiten het strafschopgebied door een overtreding gestopt. Met Jeffrey Jongeneelen en Marc Magan in het veld had Rijnsburg twee specialisten voor deze vrije trap. Marc Magan nam de vrije trap en schoot deze hard en laag achter doelman Leon ter Wielen: 2-1. Nog was de koek voor Rijnsburgse Boys niet op. Na een heerlijke een – twee met invaller Robbert Olijfveld bracht invaller Ian van Otterlo de 3-1 op het scorebord. Met een mooi schot in de lange hoek liet hij de Spakenburgkeeper kansloos. Een verdiende overwinning op Middelmors voor Rijnsburgse Boys.

Tevreden
Na afloop toonde trainer Henk Wisman zich tevreden: “Ik ben meer tevreden over het vertoonde spel dan vorige week. We verloren toen van HHC Hardenberg. In de eerste twintig minuten kregen we veel kansen en hadden we al toe moeten slaan. Helaas gebeurde dat niet. In de eerste helft domineerden wij het spel. Er was een goede veldbezetting. De laatste twintig minuten van de wedstrijd zag je dat het doordekken minder werd. Je roept dan het onheil over je af. Ik heb voldoende mogelijkheden op de bank en die benut ik dan ook. Je weet dat een vrije trap een kwaliteit van Magan is. Mooi dat zo de 2-1 ontstond. Van Otterlo heeft het goed gedaan. Leuk dat hij ook scoorde. In de tweede divisie ontlopen de teams elkaar niet zoveel. Onze intentie is om zolang mogelijk mee te doen.”

Doelpuntenmakers
Masies Artien sprak van een lekkere overwinning: “Mooi voor het publiek vandaag. Ik oefen op de training vaak met links maar schiet niet zo vaak op doel. We kregen veel kansen, lekker voor het team en voor mij dat ik de eerste kon maken.” Marc Magan vond dat Rijnsburgse Boys in de eerste helft domineerde: “We waren heer en meester en de 1-0 ruststand was eigenlijk te weinig. In de tweede helft deed Spakenburg het beter en de 1-1 was dan ook terecht. Ik koos bij de vrije trap voor een bal laag in de hoek. De meeste keepers verwachten een hoge bal. Hij zat er lekker in.” Ian van Otterloo was vooral blij met zijn goal: “Marc Magan en ik liepen warm toen het nog 1-0 stond. Bij een 1-1 stand kwamen we in het veld. Ik zei tegen Marc dat een van ons de winnende ging maken. Extra fijn dat zowel Marc al ik gescoord hebben.” Trainer Eric Meijers vond dat zijn team meer verdiend had: “Ik miste spits Floris van der Linden vandaag in verband met een bruiloft in het buitenland. In de eerste helft hadden we niets in te brengen. In de tweede helft deden we het beter. Na de terechte gelijkmaker maak je op een gevaarlijke plek een overtreding. Zuur dat die bal in het doel verdween. Dat het dan ook nog 3-1 wordt maakt eigenlijk niet zoveel uit. We hebben onszelf vandaag te kort gedaan.”

Rijnsburgse Boys – Spakenburg: 3-1 (1-0)
32: Masies Artien: 1-0
76: Raveline Junte: 1-1
84: Marc Magan: 2-1
90+6: Ian van Otterlo: 3-1

Scheidsrechter: T.R. Winkel

Toeschouwers: 1.000

Gele kaart Spakenburg: Youri Koelewijn
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Masies Artien

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Masies Artien, Bram Ros, Max Hudepohl (89: Robbert Olijfveld), Dani van der Moot (63: Jeffrey Jongeneelen), Furhgill Zeldenrust (63: Delano Asante), Rob Zandbergen, Jeroen Spruijt (80: Ian van Otterlo), Bram de Bruin (80: Marc Magan), Bert Koomen, Dennis van der Plas.
Opstelling Spakenburg: Leon ter Wielen, Koos Werkman, Tim Brinkman, Roy Terschegget (46: Wimilio Vink), Joël Amakodo, Boy van de Beek (46: Raveline Junte), Lowie van Zundert (73: Roy Tol), Hero van Lopik, Frank Schilder (88: Jasper Beekhuis), Robin Eindhoven, Vince Gino Dekker (46: Youri Koelewijn)