Rijnsburgse Boys simpel langs HVV

De doordeweekse wedstrijd begint ook met een doordeweekse opstelling. Vandaar dat Lesley van de Berg uit een corner van Niels Hogewoning de eerste kans van de wedstrijd laat optekenen. Diezelfde Van de Berg krijgt drie minuten later opnieuw de kans de score te openen maar alleen voor de keeper lukt het niet de bal langs Voskamp te krijgen. Maar ook de gasten krijgen een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Jos van Beuningen vergeet even dat door het midden uitverdedigen dodelijk kan zijn. Zo plaatst hij de bal als rechtsback in de schoenen van Erik van Galen die op de penaltystip stond te wachten op de volgende aanval. Gelukkig voor Martijn Zwaan is het schot van de Haagse spits te zacht en niet scherp genoeg.

Bennie van Noord verlaat gehavend het veld (foto Hans Heemskerk)

Wie in deze tijden van kredietcrises op zoek is naar een solide bank zou eens bij de Boys kunnen kijken. De bezetting van vanavond mag er wezen met Leitoe, Van der Vijver, Orlowski, Bouwma en Bart Freke. Die laatste mag na ruim een kwartier overigens al mee gaan spelen als Bennie van Noord en Josse Andriessen na een ongelukkig kopduel beide het veld moeten verlaten. Bij het eerste balcontact test Bart Freke de kwaliteit van de dwarsligger. De bal raakt de lat echter vol en springt terug het veld in. Even later probeert Thijs Haselhoff na een foutieve terugspeelbal de doelman te verschalken maar een halve lob leidt tot een hele vangbal van de keeper. Er is een dood spelmoment nodig om de score open te breken. De corner vanaf links is van Niels Hogewoning, de bal landt perfect op het hoof van Jos van Beuningen: 1-0. Goed voorbeeld doet goed volgen. Vijf minuten later is er een vergelijkbare situatie. Ditmaal is de hoekschop vanaf rechts van de voet van Peter Freke die Menno van Roosdalen feilloos weet te vinden. Boven een HVV-verdediger verdwijnt de bal in de linkerbovenhoek van het doel (2-0).

Raymond Kolder in actie (foto Hans Heemskerk)

De voorspelling van het KNMI kwam uit en in de rust werd het veld even flink gesproeid. De fikse regenbui kwam de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede. Het duurt ruim een kwartier voordat de eerste Rijnsburgse kans zich aandient. Haselhoff gaat neer op de rand van het strafschopgebied maar Danny van der Vijver bewaart de doelpunten voor een ander moment. Ook een volley van zijn voet, vijf minuten later, raakt alleen een reclamebord. Druk zetten, dat is de boodschap die Niek Oosterlee vanaf de zijlijn verkondigd. De Boys proberen het wel maar niet altijd is de uitvoering naar wens van de oefenmeester. Het resulteert onder andere wel in een aanval met Vincent Mulder in de hoofdrol maar in de draai wordt hij teveel gehinderd om tot een schot te komen. Yuri van Es lijkt even later doeltreffender te zijn maar zijn pegel gaat via de hand van Daniel Voskamp en de lat over. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd probeert HVV zowaar nog weer wat tegengas te geven. Het is weer Van Galen die na een mooie Haagse aanval naast schiet. Derick Mekking – Mister HVV met 326 wedstrijden voor de club – gaat neer in het strafschopgebied maar evenals in een vergelijkbare situatie aan de andere kant ziet Meeuwenoord er geen strafschop in.

Rijnsburgse Boys-HVV: 2-0 (2-0)
31. Jos van Beuningen 1-0; 36. Menno van Roosmalen 2-0