outhands

Rijnsburgse Boys

Evenals vorige week begon Rijnsburgse Boys erg slap aan de wedstrijd. En dat leidde al snel tot een verdiende voorsprong voor de ploeg uit Oud-Beijerland. Verkeerd ingrijpen in de defensie stelde Bakker in staat al in de 6e minuut de 0-1 op het scorebord te zetten.
En ondanks die achterstand leek het alsof Rijnsburgse Boys niet van plan was uit een ander vaatje te gaan tappen om de wedstrijd naar zijn hand te zetten.
Het duurde n.l. tot aan de 28ste minuut alvorens er middels Peter Freke een Rijnsburgs schot op het doel van Schomaker  afgevuurd werd. Waarschijnlijk kon ook Verdonkschot het slechte optreden van zijn team niet aanzien, want al in de 32ste minuut wisselde hij. Kuhlmann kwam erin voor Onderwaater en dat leidde in ieder geval tot meer gevaar. Kuhlmann sleurde zoals de supporters het van hem gewend zijn. De ploeg uit Oud-Beijerland had duidelijk moeite met de omzetting en dat leidde ertoe dat Kuhlmann al na 5 minuten de gelijkmaker kon scoren.

De ingebrachte Joost Kuhlman zorgt voor de gelijkmaker (foto: Gerard van der Meij)

Het  zeer matige optreden van het team kostte Peter Freke een gele kaart. Hij moest een onzuivere pass van zijn medespelers corrigeren middels een overtreding, en liet dat terecht heel duidelijk aan zijn teamgenoten merken.
In de 2e helft wisselde SHO van Vliet voor Roelof. Mede hierdoor kon Rijnsburgse Boys de 2e helft naar zijn hand zetten. Hoewel het zeker nog niet best was, was Rijnsburgse Boys wel veel sterker dan SHO. Er kwamen wat kleine kansjes omdat de druk opgevoerd werd. De voorsprong kwam in de 70ste minuut. Van Breukelen was nog geen minuut in het veld. Zijn pass was perfect op Peter Freke die op rechts doorging. De lage voorzet werd door Roelof in het doel gewerkt en daardoor kwam Rijnsburgse Boys op voorsprong.

Het hakje van Gootjes beland net aan de verkeerde kant van de paal (foto: Gerard van der Meij)

Die voorsprong werd niet meer weggegeven, ondanks dat SHO centrale verdediger Andrade wisselde voor aanvaller den Ouden. Maar de voorsprong werd ook niet uitgebouwd. Slordig afwerken kan als voornaamste oorzaak worden genoemd. De beste kans was voor Biekman, maar de in de 77ste minuut voor Zinhagel ingevallen linkerspits wist de 100% kans niet te benutten.
Toen de goed fluitende scheidsrechter Prooi voor het einde floot was de winst voor de thuisploeg, maar daar was eigenlijk ook wel alles mee gezegd.

Rijnsburgse Boys – SHO 2-1
Scheidsrechter: C. Prooi (Hellevoetsluis)
Toeschouwers: 1.000