Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Scheveningen 0-2 (0-1) – VERSLAG

Onherkenbaar Rijnsburgse  Boys verliest van Scheveningen

Na de 0-0 van vorige week tegen Kozakken Boys waren op Middelmors 1.100 toeschouwers getuigen van een pover optreden van Rijnsburgse Boys tegen Scheveningen. Tegen het team van trainer John Blok ontbrak het Rijnsburgse Boys aan vertrouwen, overtuiging, beleving en een portie geluk. Een onherkenbaar Rijnsburgse Boys verloor met 2-0 en is hierdoor gezakt naar plek zeven op de ranglijst. Nog net boven Noordwijk en Quick Boys. Scheveningen vinden we terug op plek tien.

Scheveningen begon brutaal aan de wedstrijd op Middelmors. Het kreeg drie corners op rij en uitblinker doelman Michael Bekkers moest gestrekt naar de hoek om een schot van Jari de Jong te stoppen. Het eerste gevaar van Rijnsburg kwam van Jeroen Spruijt. Een diepe bal van Bert Koomen bracht Jeroen vrij voor de keeper. Vanuit een lastige hoek wist hij keeper Sven van der Maaten niet te passeren. In het eerste kwartier kwam Scheveningen nog een keer dicht bij een doelpunt. Masies Artien leed balverlies waarna keeper Bekkers redding bracht op het schot van Scheveninger Rowdy van der Putten.

Onderkant lat

Roderick Gielisse, die een prima wedstrijd speelde, gaf na 27 minuten voetballen een heerlijke voorzet. De timing van Dani van der Moot was geweldig en zijn kopbal verdween buiten bereik van doelman van der Maaten via de onderkant van de lat weer terug in het veld. De kopbal van Dani die hierop volgde wist de doelman van Scheveningen tot corner te tikken. Het was  kans voor Rijnsburgse Boys om op voorsprong te komen. Niet veel later viel toch het eerste doelpunt van de wedstrijd. Masies Artien verloor de bal eenvoudig aan Tim Peters die Mehmet Aldogan vond. Mehmet nam de bal met rechts aan en schoot hem met links langs doelman Bekkers. Na een half uur spelen stond er een 0-1 stand op het scorebord.

Rust

Rijnsburgse Boys ging op weg naar de gelijkmaker en kreeg ook wat kansen. Een voorzet van Roderick ging net voorbij Dani en een schot van Jeffrey Jongeneelen verdween net over de lat. Hoewel Rijnsburgse Boys geen geweldig voetbal liet zien waren er in de eerste helft zeker kansen op een doelpunt. Met een 0-1 stand gingen de teams de rust in.
Matig spel
De tweede helft begon hoopvol. Op de rand van het strafschopgebied werd Bert Koomen onderuit gehaald. De scheidsrechter toonde geel waar veel supporters een rode kaart zagen. De vrije trap werd een prooi voor de Scheveningse doelman. Het spel van Rijnsburgse Boys werd er helaas niet beter op en Scheveningen bleef eenvoudig op de been. Het duurde lang voordat de spitsen werden bereikt en het ontbrak Rijnsburg aan lef. Voor Scheveningen was het rustig afwachten op een kans die zou komen. In de 51e minuut maakte Rob Zandbergen een overtreding in het strafschopgebied. De penalty van Rowdy van der Putten werd uitstekend gestopt door doelman Bekkers. Zo bleef de 0-1 op het scorebord. Niet veel later kopte Tim Peeters de bal boven doelman Bekkers op de lat. Rijnsburg probeerde het maar de beste kansen waren voor Scheveningen.

Wissels

In het laatste kwartier haalde trainer Henk Wisman vier spelers naar de kant. Er kwam wat meer snelheid in het spel maar kansen op de gelijkmaker waren er niet. Aan de andere kant was het Mehmet Aldogan die de wedstrijd kon beslissen. Weer was het doelman Bekkers die Rijnsburgse Boys op de been hield. In de laatste minuut wisselde Scheveningen twee spelers. Een van de spelers, Maarten Rieder, scoorde na 30 seconden bij zijn eerste balcontact de 0-2. In de extra tijd kregen eerst Ian van Otterlo en later Robbert Olijfveld de bal niet achter de Scheveningse doelman. Een tevreden Scheveningen stapte met drie punten van het veld. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam dat zaterdag met 3-0 van Kozakken Boys won.

Rijnsburgse Boys – Scheveningen 0-2 (0-1)
’31: 0-1 Mehmet Aldogan
’89: 0-2 Maarten Rieder

Scheidsrechter: de heer M. de Bruijn

Toeschouwers: 1.100

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Masies Artien, Rob Zandbergen en Bram de Bruin
Gele kaarten Scheveningen: Tim Peters, Rubin Koorndijk en Robert van Koesveld

Opstelling Rijnsburgse Boys: Michael Bekkers, Roderick Gielisse, Masies Artien (’84 Delano Asante), Bram Ros (’75 Bram de Bruin), Dani van der Moot, Jeffrey Jongeneelen, Furhgill Zeldenrust (’84 Robbert Olijfveld), Rob Zandbergen, Jeroen Spruijt (’75 Ian van Otterlo), Bert Koomen en Dennis van der Plan
Opstelling Scheveningen: Sven van der Maaten, Tyrone Owusu, Ricardo de Vlugt, Robert van Koesveld, Rubin Koorndijk, Mitchel de Vlugt, Tim Peters, Mehmet Aldogan (’89 Freek van Eijk), Jari de Jong, Rowdy van der Putten (’89 Maarten Rieder) en Lex Immers.