IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – Scheveningen 0-0 (0-0)

Rijnsburgse Boys stelt opnieuw teleur

De thuiswedstrijd tegen Scheveningen heeft voor Rijnsburgse Boys niet de zo gewenste ommekeer opgeleverd. Op een koud en kil Middelmors werden de supporters getrakteerd op een Topklasse-onwaardig duel, zonder doelpunten: 0-0. Omdat de beste en de grootste kansen door Scheveningen verprutst werden, was het begrijpelijk dat de ploeg van John Blok baalde van het ene winstpunt. De optimist zal zeggen dat de eerstkomende overwinning van Rijnsburgse Boys toch weer een week dichterbij is gekomen. De realist weet dat de ploeg daar inmiddels elf weken op wacht. En de neutrale toeschouwer constateert dat het voetbal dat Rijnsburgse Boys momenteel laat zien totaal niet hartverwarmend is. Individueel zullen de kwaliteiten zeker aanwezig zijn, als team wil het maar niet lukken. Ook tegen Scheveningen was er bij de Rijnsburgers, ondanks de inzet, te veel onrust, weinig overleg en speelde de ploeg te gemakkelijk de lange bal waar geen gedachte achter zat. Met slechts 16 punten uit 13 wedstrijden staat Rijnsburgse Boys inmiddels in het rechterrijtje. Vorig seizoen, door menigeen omschreven als een verloren seizoen, had de ploeg drie punten meer na hetzelfde aantal wedstrijden. De druk voor de laatste drie wedstrijden voor de winterstop lijkt daarmee alleen maar groter te worden…

Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


De taal vooraf was duidelijk: Rijnsburgse Boys was gebrand om een overwinning te gaan pakken. In de eerste helft was dat eigenlijk alleen te merken in de openingsfase. Nadat Leroy Resodihardjo in de vierde minuut namens Scheveningen de eerste kans had gekregen, was het in dezelfde minuut Raily Ignacio die in de tegenstoot zomaar voor een snelle openingstreffer had kunnen zorgen. Maar dat feest ging niet door. Net als twee minuten later toen een doorkopbal van Danny van der Vijver opnieuw Raily Ignacio bereikte maar zijn voorzet op Marvin Wijks werd door Scheveningen goed doorzien. Met nog een afzwaaier van Jeroen Hessing en een harde uithaal van Raily Ignacio in de handen van keeper Erwin Friebel hadden de Uien hun kruit wel erg snel verschoten.
Scheveningen probeerde met meer overleg en verzorgd voetbal de openingstreffer te forceren. De ploeg beloonde zichzelf niet met de mogelijkheden die het wist te creëren. Een schot van Leroy Resodihardjo werd geblokt, Tim Peters claimde onterecht een penalty en ook Santy Hulst verprutste zijn mogelijkheid. Een grote kans was er voor Michael Ros die, nadat alles en iedereen een corner van Santy Hulst aan zich voorbij had laten gaan, de bal het laatste zetje had moeten en kunnen geven. Maar hij vergat dat toch te doen. Tim Peters kreeg ook een niet te missen kans. Maar van dichtbij schoot hij toch over. Eigenlijk ook wel gerechtigheid want de kans ontstond uit een te snel genomen vrije trap – de bal lag nog niet stil – en ook was de bal niet vanaf de juiste plaats genomen. Joel Tillema, die scheidsrechter Marcel Roeleveld er op attendeerde, werd zowaar bestraft met een gele kaart…
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Meest opvallende moment uit de eerste helft was de actie waarbij Michael Ros zichzelf blesseerde. Raily Ignacio stond er dichtbij en kon de bal zo maar oppikken. In plaats van richting vijandelijk doel te gaan schoot hij de bal toch maar over de zijlijn. Naast de complimenten van Scheveningen viel ook een schouderklopje van scheidsrechter Marcel Roelveld hem ten deel. Hoe zuur was het vervolgens dat de Rijnsburgse spits, in een luchtduel direct na de blessurehandeling, ten onrechte werd afgefloten…..
Net als in de eerste helft was ook in deel twee van de wedstrijd het eerste gevaar voor Scheveningen. Nu was het Marvin Nieuwlaat die uit de draai overschoot. Vervolgens mocht Jeffrey Vlug binnen drie minuten net zoveel corners nemen. Alleen uit de laatste ontstond er serieus gevaar. Het schot van Ismail Celen werd echter van de lijn gehaald door Leroy Resodihardjo. Qua kansen en mogelijkheden hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Leroy Resodihardjo schoot na een goede combinatie naast terwijl Jeffrey Vlug een voorzet van Danny van der Vijver meters naast kopte. De volgende kansen waren weer voor Scheveningen. Kevin Gomez Nieto moest constateren dat Richard van Nieuwkoop, na een knappe redding, gebrand was om zijn doel schoon te houden. Niet veel later bleek de keeper, in een één-op één duel met Marvin Nieuwlaat, de Scheveninger voldoende ver van het doel af te drijven zodat een treffer niet gescoord kon worden.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Precies halverwege de tweede helft was scheidsrechter Marcel Roeleveld genoodzaakt het duel zeven minuten te staken. Door een hamstringblessure van de assistent scheidsrechter moest de vierde official zich klaarstomen om de taak aan de zijlijn van hem over te nemen. De wedstrijd werd hervat met een dubbele wissel: Joost Leonard en Jeffrey Koemans vervingen Resham Sardar en Marvin Wijks. De wissels pakten goed uit. Met een extra aanspeelpunt en meer dreiging in het aanvalsspel leken de Rijnsburgers ook beter uit de ingelaste pauze te komen. Maar het leek toch meer op blaffen dan echt bijten. Raily Ignacio ontbrak het aan de juiste balcontrole, Jeffrey Koemans produceerde een afzwaaier en Joos Leonard vergat uit te halen toen de bal voor zijn voet viel. De beste mogelijkheid kreeg Jeffrey Vlug. Nadat Joost Leonard de bal fraai op hem had doorgespeeld had hij de tijd en ruimte om de bal in het doel te schieten. Zijn inzet ging echter naast de verkeerde kant van de paal. Maar ook aan de andere kant van het speelvel was het af en toe billen knijpen. Santy Hulst kreeg een grote kans en niet veel later moest Nick Kuipers met zijn lichaam voor redding zorgen omdat Richard van Nieuwkoop tijdelijk zijn post had verlaten.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


In de slotfase leek een schot van Joel Tillema keeper Erwin Friebel te verrassen. Jeroen Hessing stond paraat om het cadeautje, dat leek te ontstaan bij het niet klem vast hebben van de bal, te verzilveren maar kreeg er toch geen mogelijkheid toe. Zijn actie werd echter wel bestraft met een gele kaart. Miste de sympathieke verdediger al eerder dit seizoen de openingswedstrijd tegen Spakenburg vanwege twee gele kaarten (en dus ook rood) in het duel tegen Scheveningen van vorig seizoen, welke ook door Marcel Roeleveld werd gefloten, inmiddels is zijn totaal aan gele kaarten op vier gekomen zodat hij een schorsing tegemoet kan zien. Hetzelfde geldt voor Danny van der Vijver die ook zijn vierde gele kaart van het seizoen kreeg voorgehouden. Ondanks de aangegeven drie minuten extra tijd werd er daadwerkelijk slechts één minuut langer gespeeld. Een verrassing zat er dus niet meer in. Deze zal dus dan maar volgende week, de middag voor pakjesavond, in Ridderkerk, bij RVVH, uitgepakt moeten gaan worden. Met het zevende gelijke spel  heeft Rijnsburgse Boys inmiddels wel het aantal gelijk gespeelde wedstrijden van de afgelopen twee seizoenen geëvenaard. En dan te bedenken dat er dit seizoen nog 17 wedstrijden gespeeld moeten worden….
Rijnsburgse Boys – Scheveningen: 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: M.A. Roeleveld
Toeschouwers: 900
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Joel Tillema, Bart Freke, Danny van der Vijver en Jeroen Hessing
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Nick Kuipers, Jeroen Hessing, Bart Freke, Joel Tillema, Resham Sardar (68: Joost Leonard), Ismail Celen, Danny van der Vijver, Jeffrey Vlug, Raily Ignacio en Marvin Wijks (68: Jeffrey Koemans)
Opstelling Scheveningen: Erwin Friebel, Ruben Koorndijk, Samir El Moussaoui (46: Ferry de Jong), Michael Ros, Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo (75: Jaouad El Karicha), Tim Peters, Santy Hulst, Marvin Nieuwlaat, Kevin Gomez Nieto en Peter Jungschläger