Marylène Hogewoning

Rijnsburgse Boys – Scheveningen 0-0 (0-0) – VERSLAG

Een kwestie van geduld, maar dat wordt niet beloond

Rijnsburgse Boys heeft speelronde 1 enigszins teleurstellend afgesloten met een 0-0 tegen Scheveningen. Sinds 2013-2014 heeft Rijnsburg niet meer kunnen winnen thuis van Scheveningen en zaterdag werd deze reeks dus nog steeds niet doorbroken. Vanuit Rijnsburgs perspectief gezien zat er wel meer in, maar het was moeilijk om een opening te vinden in de Scheveningse verdediging. Aan de andere kant mag je ook opgelucht zijn dat gevaarlijke counters van Scheveningen niet werden benut.

Drie basisdebuten
De wedstrijd begon met drie nieuwe spelers in de basis aan de kant van de Uien. Jordy Hilterman, Rob Overvliet en Daan Walraven maakten hun basisdebuut in de geel-zwarte kleuren. Daarnaast werden de overige plekken opgevuld door al bekende spelers binnen Rijnsburgse Boys. De keuze van het basiselftal was voor trainer Henk Wisman toch nog erg moeilijk: “Er zijn veel spelers die aan elkaar gewaagd zijn wat de keuze voor sommige plekken erg lastig maakte.” Pas na het laatste oefenduel vormde hij het basiselftal dat het de eerste wedstrijd mocht gaan doen.

Kwestie van geduld
Beide ploegen begonnen de wedstrijd afwachtend. Rijnsburg wachtte op de juiste formule om een goal te maken en Scheveningen wachtte op een kans om van een omschakelmoment een goal te maken. De opdracht die John Blok had meegegeven aan zijn team was duidelijk te merken aan de speelstijl: Scheveningen zette het achterin op slot en loerde op de counter. Voor Rijnsburg was het zaak om door deze 10-mans verdediging te breken en een doelpunt te maken. Hierdoor was de eerste helft geen groot spektakel en kwamen er slechts enkele doelpogingen. Wel had Rijnsburg een overwicht wat je zag aan het aantal corners dat de Uien kreeg. Maar ook deze konden niet worden omgezet in een goal. De grootste kans was voor Zeldenrust in de 40ste minuut, zijn afstandsschot raakte de lat.

Geduld raakt op
In de rust kwam fotograaf Cor Spruijt de perskamer binnen en zong daarbij een lied van Rowwen Hèze: ‘Het is een kwestie van geduld’. Een perfecte omschrijving van de wedstrijd als je het mij vraagt want ook in tweede helft was de speelstijl niet anders: Rijnsburg zoekend naar een gaatje in de Scheveningse verdediging en Scheveningen loerend op de counter. In de beginfase van de tweede helft lukte dat tot tweemaal toe bijna.
Dit veranderde echter rond de 70ste minuut. Na een klein opstootje tussen Lex Immers en Furhgill Zeldenrust leek het geduld bij de Rijnsburgers op en waren ze vastberaden om nu eindelijk de openingstreffer te gaan maken. De geel-zwarten begonnen meer druk te zetten waardoor er enkele gevaarlijke kansen werden gecreëerd. Toch bleven de goals uit en na 90 minuten spelen was 0-0 de eindstand. Rijnsburgse Boys speelde voor de winst, Scheveningen voor het punt en dat was goed te merken na het eindsignaal: Scheveningen juichte, Rijnsburgse Boys baalde.De zure nasmaak van deze wedstrijd kan volgende week prima weggespoeld worden: dan staat namelijk Quick Boys op het programma. Een kraker waar we absoluut de drie punten willen halen: daar is geen ruimte voor geduld. Op naar volgende week dus.

Rijnsburgse Boys – Scheveningen: 0-0

Scheidsrechter: L.E. Cantineau

Toeschouwers: 1.000

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Roderick Gielisse
Gele kaart Scheveningen: Jaimy Brute

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Rob Overvliet, Daan Walraven, Bram Ros (81. Bram der Bruin), Dani van der Moot, Jeffrey Jongeneelen (71. Delano Asante), Furhgill Zeldenrust (81. Anthony van Dongen), Rob Zandbergen, Jeroen Spruijt, Bram de Bruin, Jordy Hilterman (71. Roderick Gielisse)
Opstelling Scheveningen: Sven van der Maaten, Ruben Koorndijk (82. Dario van Breukelen), Mitchell de Vlugt, Jaimy Brute, Maarten Rieder, Tim Peters (82. Julian Markvoort Beke), Michael de Niet (90+3 David Kappel), Freek van Eijk (72. Mehmet Aldogan), Jari de Jong, Gautam Kalpoe, Lex Immers