IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – Scheveningen: 0-0 (0-0) -VERSLAG

Rijnsburgse doelpunten blijven opnieuw uit

Voor de derde competitiewedstrijd op rij heeft Rijnsburgse Boys geen doelpunt(en) weten te scoren. Omdat Scheveningen ook niet tot scoren kwam, hielden de Uien toch nog een punt over aan het povere duel: 0-0. Een resultaat wat niet tot tevredenheid stemde maar wel terecht was. Beide ploegen lieten de kansen, die er toch wel waren, onbenut. Het broze Rijnsburgse zelfvertrouwen kreeg daarmee niet de boost waar van tevoren op werd gehoopt. Maar daar was wellicht Scheveningen ook niet de meest ideale tegenstander voor. Voor het derde jaar op rij werd er namelijk op Middelmors niet gescoord door de thuisploeg. Scheveningen-thuis blijft daarmee een lastig verhaal voor Rijnsburgse Boys. De laatste thuisoverwinning op de Schollekoppen bleef daarmee staan op die van tien seizoenen geleden, begin november 2013.

Foto: Cor Spruijt

Scheidsrechter
Onder de opzwepende klanken van The Final Countdown van de Zweedse rockband Europe betraden beide teams en het arbitrale trio het veld. Het was een van de favoriete nummers van scheidsrechter Frank de Winter die zijn laatste wedstrijd zou fluiten. Na een indrukwekkende loopbaan op landelijk amateurniveau, met maar liefst 415 wedstrijden, maakt de 42-jarige arbiter plaats voor een nieuwe generatie scheidsrechters. Op eigen verzoek had hij voor dit duel gekozen omdat zijn allereerste wedstrijd op het hoogste niveau ook op Middelmors had plaats gevonden. Op 15 september 2007 won Rijnsburgse Boys toen met 2-1 van ASWH. Opvallend feit uit dat duel was dat de scheidsrechter, onder andere vanwege een lange blessurebehandeling van hemzelf, de blessuretijd behoorlijk lang liet duren. Over blessure gesproken: bij Rijnsburgse Boys ontbrak afgelopen zaterdag om die reden Bram de Bruin. Ook Roderick Gielisse, die gehuldigd zou worden wegens zijn 200ste competitiewedstrijd van een week eerder tegen De Treffers, was wegens griepklachten niet aanwezig. Steff van Rooijen debuteerde daardoor als basisspeler bij Rijnsburgse Boys.

Foto: Cor Spruijt

Compact speelveld
Om tegemoet te komen aan waar zijn spelers het meest vertrouwen in hebben liet Martijn Lagendijk zijn ploeg meer in zakken. Met de juiste momenten van druk zetten zou de tegenstander verrast moeten worden. Doordat Scheveningen op de counter speelde vond het grootste gedeelte van het duel op een compact speelveld op het middenveld plaats. Het was wachten op momenten waarop beide ploegen de kans kregen om toe te slaan. Bij Rijnsburgse Boys was dat al na twee minuten toen Dani van der Moot de bal naast schoot. Scheveningen kreeg die mogelijkheid tien minuten later in de persoon van Virgil Tjin Asjoe, maar de oud-speler van FC Rijnvogels schoot ook naast. Vlak daarvoor had Scheveningen binnen de minuut nog drie corners op rij gekregen maar niets meegedaan. Na een goede aanval via Nino Klaver en Jeroen Spruijt was Daan Walraven de volgende die een kans kreeg. Zijn schot werd gepakt door keeper Sven van der Maaten.

Foto: Cor Spruijt

Voorzichtig
Wat wel snel duidelijk werd was dat Rijnsburgse Boys aan de bal veel te voorzichtig was. De angst om fouten te maken – en wellicht een achterstand tegen een stug Scheveningen – was (te) groot. Ondanks een laag baltempo kwamen de kansen er voor beide ploegen toch wel. De eerstvolgende was weer voor Scheveningen maar een gevaarlijke voorzet van Ian van Baalen was net een paar centimeter te hoog voor twee Scheveningse koppers. Ook Delano Gouda had het vizier niet op scherp na Rijnsburgs balverlies op het middenveld; zijn schot ging naast. Tussen deze mogelijkheden voor Scheveningen had Dani van der Moot kunnen toeslaan na goed voorbereidend werk van Jeroen Spruijt, maar de bal ging voorlangs. In de slotfase was Furhgill Zeldenrust tot tweemaal toe betrokken bij een prima mogelijkheid om de score te openen. De eerste keer werd hij bereikt na een dieptepass van Bram Ros maar schoot vervolgens van afstand over. De tweede keer betrof het een snelle uitbraak, opgezet door Jeroen Spruijt. De combinatie leek vloeiend te verlopen tot de finale eindpass waarbij beide spelers elkaar niet leken te begrijpen. Een enorme kans om met een voorsprong de thee te gaan nuttigen werd daarmee om zeep geholpen.

Foto: Cor Spruijt

Ongewijzigde teams
In de tweede helft verschenen twee ongewijzigde teams in het veld. Ondanks dat Rijnsburgse Boys meer initiatief toonde was het Scheveningen dat de eerste kans kreeg. Rubin Koorndijk verscheen oog in oog met Wesley Zonneveld. De keeper, die in de twee voorafgaande verloren wedstrijden man van de wedstrijd was, etaleerde opnieuw zijn kwaliteiten en stopte de inzet. Het Rijnsburgse antwoord kwam via Daan Walraven met een uitstekende steekpass op Furhgill Zeldenrust. De Rijnsburgse topscorer wist alle verdedigers van Scheveningen te kijk te zetten maar werkte de bal helaas over het doel in plaats van erin. Door de Rijnsburgse druk naar voren was het oppassen voor de Scheveningse counter. Na ver uitkomen van Wesley Zonneveld, waarbij hij de bal verloor, kreeg Mitchel de Vlugt een niet te missen kans. Ondanks het lege doel ging de bal toch naast. Na nog een doelpoging van Dani van der Moot en een gevaarlijk schot van Julian Markvoort Beke, brak een fase aan waarin beide ploegen veelvuldig wisselden. Twee invallers waren betrokken bij het volgende gevaar. Ilias Kariouh leverde een verkeerde pass af welke door Mike de Niet opgepikt kon worden. Zijn gevaarlijke schot verdween echter naast het doel.

Foto: Cor Spruijt

Sliding
Tien minuten voor het einde kreeg Frank de Winter de mogelijkheid om dat te doen wat hij ooit in zijn eerste duel op Middelmors ook had gedaan: een penalty toekennen aan Rijnsburgse Boys. Helaas beoordeelde hij de val van Anthony van Dongen in de beruchte zestien deze keer anders…. Naast het tegenvallende tempo maakte het ontregelen door Scheveningen de wedstrijd er niet spectaculairder op. Met vertragen, tijd rekken en kramp faken leken zij wel tevreden met het gelijke spel. Jeroen Spruijt dacht daar natuurlijk anders over en probeerde het binnen twee minuten tweemaal. Het eerste schot werd geblokt; na zijn tweede werd er voor buitenspel gefloten. De grootste kans in de extra tijd was voor Barry Rog. De invaller kon Scheveningen naar de overwinning schieten ware het niet dat Rob Zandbergen met een perfecte sliding erger voorkwam. Het leverde hem wel de nodige punten op voor de verkiezing Man van de wedstrijd. Na vijf minuten blessuretijd blies Frank de Winter voor de laatste keer op zijn fluitje. Met een gele kaart voor Bram Ros had hij in zijn afscheidsduel de kaarten niet op zak kunnen houden. Helaas zal hij dit laatste duel niet kunnen toevoegen aan zijn lijstje meest memorabele wedstrijden…..

Rijnsburgse Boys – Scheveningen: 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Frank de Winter
Toeschouwers: 1.000
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Bram Ros

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Daan Walraven, Robin van der Meer, Bram Ros, Rob Zandbergen, Nino Klaver, Jeroen Spruijt, Steff van Rooijen, Delano Asante (69: Ilias Kariouh), Dani van der Moot (79: Anthony van Dongen) en Furhgill Zeldenrust
Opstelling Scheveningen: Sven van der Maaten, Kevin Gomez-Nieto, Robert van Koesveld (89: Taygeorni Elvilia), Rubin Koorndijk, Mitchel de Vlugt, Jordy Strooker, Virgil Tjin Asjoe (65: Barry Rog), Jari de Jong (86: Gautam Kalpoe), Delano Gouda (65: Mike de Niet), Ian van Baalen en Julian Markvoort Beke