Piet Hemminga

Rijnsburgse Boys – RKVV Velsen 5-1 (1-1) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys in slotfase ruim langs RKVV Velsen

Het lijstje met tegenstanders om in de aanloop naar een nieuw seizoen te oefenen kent een aantal vaste waarden. De RKVV Velsen maakt daar nog niet deel van uit. Bijna honderd jaar oud (in 2022) en voor het eerst in de Hoofdklasse uitkomend, komt de club uit Velzen voor het eerst op bezoek bij Rijnsburgse Boys. De oud-club van trainer Ted Verdonkschot, de gecontracteerde trainer van RKVV Velsen in het nieuwe seizoen. Totdat derde divisionist ODIN ’59 zich aandiende.

Foto: Hans Heemskerk


Met uitzondering van Dani van der Moot staat bij Rijnsburgse Boys de basis elf van afgelopen zaterdag vanavond op het trainingsveld. Voor Wesley Zonneveld is het eerste optreden onder de lat op de Middelmors. Om in de beginfase gelijk Frencel Lewis van de openingstreffer af te houden. Prettig voor een keeper om zich even te kunnen laten zien.
Met een welgemikte halve lob laat Max Hudepohl binnen 10 minuten de openingstreffer noteren. RKVV Velsen komt vervolgens niet onverdiend op 1-1 als een overtreding van Dennis van der Plas tot een benutte penalty van Mischa Plug leidt. Het oogt aan Rijnsburgse kant misschien dan wat technisch vaardiger, de tegenstander biedt prima tegenspel en de ruststand is dan ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen de lijnen.

Foto: Hans Heemskerk


Ook in de tweede helft is het Max Hudepohl de laat zien vooralsnog geen bezoek aan een opticien nodig te hebben. Haarscherp plaats hij de bal vanuit een vrije trap in het doel. Rijnsburgse Boys permitteert zich in de tweede helft de nodige slordigheden. Maar af en toe zijn er ook momenten die trainer Henk Wisman wel zullen bekoren. Daartoe zal ook zeker de inzet van Ian van Otterlo toe behoren – afronden bijna volgens het boekje. Zijn inzet eindigt uiteindelijk tegen de paal.

Foto: Hans Heemskerk


Het venijn zit deze keer aardig in de staart van de wedstrijd als er nog drie treffers genoteerd kunnen worden. Eerst produceert spits Dani een echte “Van der Moot” wanneer hij met een lob doel treft. Vervolgens laat Max Hudepohl zien ook met het hoofd te kunnen scoren. En neemt Bram de Bruin hopelijk ook een voorschotje op het komend seizoen gezien de schuiver waarmee hij de eindstand op het scorebord zet.
Al met al een nuttige oefenwedstrijd. Wat trainer Henk Wisman echt heeft gezien zal hij over 1 maand en 1 dag laten weten: op zaterdag vijf september in de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels.
Scoreverloop:
9′ 1- 0 Max Hudepohl
34’ 1-1 Micha Plug (strafschop)
54’ 2-1 Max Hudepohl
78’ 3-1 Dani van der Moot
83’ 4-1 Max Hudepohl
85′ 5-1 Bram de Bruin