gerard

Rijnsburgse Boys – Quick Boys 7-1 (5-1) – Verslag

Rijnsburg veegt Quick Boys van de mat

Dat de wedstrijd tegen Quick Boys historisch zou zijn, was vooraf al meer dan duidelijk. In alle voorbeschouwingen van de regionale media werd teruggegrepen op de roemruchte wedstrijden in het verleden. Ook het feit dat beide ploegen nog niet in goeden doen zijn, werd veelvuldig benadrukt. 5 november 2016 zou dus voor spektakel moeten zorgen. En dat gebeurde ook..

rbb-quick-boys-20162

Foto: Hans Heemskerk


Flitsende start
De vlam zat al vroeg “in de pan”. Nog voordat de wedstrijd was gestart, lieten beide supportersgroepen flink van zich horen en zien. Vanuit het uitvak van Quick Boys werden fakkels en blauwe rookpotten op het veld gegooid. Ruim 60 Rijnsburgse jeugdleden stonden langs de lange en de korte zijde met geel-zwarte confetti, gele rookpotten en rode fakkels. Zo’n derbysfeer had Middelmors al lange tijd niet meer meegemaakt!
rbb-quick-boys-20165

Foto: Hans Heemskerk


De spelers waren daar kennelijk flink door opgejut, want in de tiende minuut stond het al 2-1. Alhoewel Rijnsburg de toss verloor en niet vanaf de favoriete kant kon starten, was het in de vierde minuut Joost Leonard, die een voorzet op maat van Jeffrey Jongeneelen strak voorbij Raymon Kuipers kopte. Quick Boys liet zich niet gekmaken en zette de aanval in. In de zesde minuut leidde dat tot een voorzet van Jerghinio Sahadewsing, die door Dennis van der Plas werd ingekopt. Twee minuten later kreeg Max van Steen een dot van een kans, maar hij schoot hard en nét over.
Jeffrey Jongeneelen antwoordde aan de andere kant van het veld. Een diepe bal van Verlaan leidde tot een misverstand tussen verdediging en keeper. Jeffrey was er als de kippen bij en profiteerde slim, 2-1.
Het publiek was in extase! Zo’n start had niemand verwacht. Twee ploegen die vol op de aanval speelden en van plan waren om er een geweldige middag van te maken.
rbb-quick-boys-20163

Foto: Hans Heemskerk


Geel-zwart loopt uit
In voorgaande weken had de ploeg van Pieter Mulders steeds veel moeite om het net te vinden. Ook gaf de verdediging veel weg. Een negatief doelsaldo was dan ook het gevolg. Het team van vandaag maakte met die resultaten korte metten. In het resterende deel van de eerste helft schudde de ploeg alle negativiteit van zich af. Joost Leonard was daarin de grote animator. In de 16e minuut werd hij na het scoren nog afgefloten voor buitenspel, in de 18e minuut mikte hij nog nét over, maar in de 21e minuut was het raak. Wesley Goeman gaf een scherpe breedtepass op Joost, die links vanaf de rand van de zestien de bal met een prachtige lob in de verre rechterhoek legde, 3-1.
De wedstrijd kreeg verder nog wat vuur mee, toen na een stevige overtreding op Max Hudepohl het traditionele derby-opstootje ontstond. Van der Plas verzamelde geel door de overtreding op Max. Jongeneelen kreeg die kaart ook voorgehouden, door zijn wat overmatige aandeel in het relletje.
Rijnsburg bleef aanvallen, Quick Boys verloor de grip op het nietsontziende voetbal van de geel-zwarten. In de 42e minuut schoot Joel Tillema hard op doel. Via een Katwijks been viel de 4-1 binnen. Ook al werd gesproken van een eigen doelpunt, scheidsrechter Bronsvoort gaf de goal op het wedstrijdformulier aan Joel Tillema, dus dat is voor het nageslacht vastgelegd. In de blessuretijd van de eerste helft was Joel Tillema nóg een keer succesvol. Sven Verlaan vond Joel met een mooie dieptepass, waarna Joel twee verdedigers en de keeper in de luren legde en de 5-1 binnenschoot.
rbb-quick-boys-20167

Foto: Hans Heemskerk


Tweede helft minder
In de rust kon de verzamelde journaille het bijna niet geloven. Zo’n eerste helft in een derby was al lange tijd niet vertoond. Quick Boys liet zich door Rijnsburg volledig aftroeven en Rijnsburg speelde zijn beste eerste helft van het seizoen. Kon geel-zwart dat tempo vol blijven houden? Zou Quick Boys toch terugkomen?
Jan Zoutman probeerde iets te forceren door met twee verse spelers aan de tweede helft te beginnen. Joey Ravensbergen en Jaap van der Plas kwamen in het veld voor de fletse el Osrouti en á Cohen. Dat leverde geen ander wedstrijdbeeld op. Rijnsburg bleef aanvallen. Weer was Joost Leonard de eerste die gevaar stichtte, met een kopbal op de paal en een kopbal op de vuisten van Raymon Kuipers. Joel Tillema ging echter voor de hattrick. In de 63e minuut wist Quick Boys een corner van Rijnsburg af te slaan, maar die bal kwam voor de voeten van Donny Verdam. Donny gaf een droomvoorzet op maat, precies op het hoofd van Joel, die eenvoudig en doeltreffend kon inknikken, 6-1.
De wedstrijd was daarmee gespeeld. Quick Boys kon niet meer en Rijnsburg deed het wat rustig aan. Toch werd het op Middelmors niet helemaal stil. Uitgerekend de Quick Boys supporters maakte er, bij uitblijven van spektakel op het veld, langs de zijlijn maar een feestje van. Witte zakdoekjes, afval op het veld en “We worden kampioen!” schalde over de groene weide. Rijnsburg zette nog 1 keer aan. Jeffrey Jongeneelen kreeg het op rechts op zijn heupen en schudde twee man van zich af. Zijn voorzet werd door Martijn Tjon-A-Njoek (ingevallen voor Joel Tillema) dankbaar ingegleden. Daarmee bepaalde Martijn in de 81e minuut de eindstand op 7-1. En daar had niemand vooraf op gerekend…
rbb-quick-boys-20161

Foto: Hans Heemskerk


Man of the match
Na de wedstrijd werd Joel Tillema uitgeroepen tot “Man of the Match”. Terecht, want met zijn werklust en zijn drie doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de historische winst op aartsrivaal Quick Boys. Maar eigenlijk had het hele elftal (inclusief de wissels en de staf) Man of the Match kunnen zijn. Vooraf stond al een oproep in het programmaboekje aan onze mannen: “Dit is de wedstrijd van het jaar. Verdedig de trots van Middelmors met hart en ziel. Er is maar één resultaat dat telt: dat de drie punten in Rijnsburg blijven!”
Die oproep was niet aan dovemansoren. De handschoen is opgepakt, het strijdplan is gemaakt en op het veld perfect uitgevoerd. We kunnen als club trots zijn op dit elftal, dat Quick Boys van de mat heeft geveegd!
Richard met zijn continue coaching, Roderick met zijn onverzettelijke acties, Jordy met zijn mooie rushes, Donny als rots in de branding, Joost als opstoker van het vuur, Jeffrey als onnavolgbare stylist, Sven als degelijke deurdichthouder én met onverwachte assists, Wesley als onvermoeibare stofzuiger, Masies als laatste man met het overzicht, Joel als sleurende hattrickman, Max als plaag aan de rechterkant, Marvin met zijn prima invalbeurt, Jorn die nuttig de boel kwam versterken en Martijn die lekker afmaakte.
En laten we niet vergeten, Pieter en zijn mannen, die het plan smeedden en loon naar werken kregen.
Deze punten zijn lekker binnen, we wachten in spanning zaterdag 8 april af, dan kunnen we het laten spoken op Nieuw Zuid!
rbb-quick-boys-20164

Foto: Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys – Quick Boys 7-1 (5-1)
4’       1-0 Joost Leonard
6’       1-1 Dennis van der Plas
10’     2-1 Jeffrey Jongeneelen
21’     3-1 Joost Leonard
42’     4-1 Joel Tillema
45+1’ 5-1 Joel Tillema
63’     6-1 Joel Tillema
82’     7-1 Martijn Tjon-A-Njoek
Scheidsrechter: de heer W.H. Bronsvoort
Toeschouwers: 3500
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Jeffrey Jongeneelen
Gele kaart Quick Boys: Dennis van der Plas, Jordy Groot, Joey Ravensbergen
Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Strooker, Verdam@ (71’ van Lunteren), Leonard, Jongeneelen, Verlaan, Goeman (@ na Verdam), Artien, Tillema (77’ Tjon-a-Njoek), Hudepohl (68’ Wijks)
Opstelling Quick Boys: Kuipers, Opoku, Bentem@, van der Plas, el Osrouti (46’ van der Plas), van Steen, Groot, Misa-Danso, à Cohen (46’ Ravensbergen), Sahadewsing (83’ Driebergen), Mahmoed