Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Quick Boys 3-0 (0-0) – VERSLAG

Heerlijke voetbalavond verpest door gedoe tussen supporters

Na 90 minuten voetballen liepen de spelers van Rijnsburgse Boys richting kleedkamer, plotseling draaiden ze zich om en stormden ze op de supporters af om de heerlijke 3-0 overwinning op Quick Boys te vieren. Een grappig actie waarvan spelers en supporters genoten. Toch hadden de supporters het aan het begin van de wedstrijd zwaar. Toen de spelers het veld op kwamen voor de wedstrijd begon de ellende. Nadat er over en weer met fakkels naar elkaar was gegooid, renden Quick Boys supporters het veld op. De scheidsrechter stuurde vervolgens de spelers weer de kleedkamer in. In de kleedkamer van de ‘Uien” zat een 11-jarig meisje dat helemaal onder het bloed zat. Ze was niet de enige die gewond was geraakt. Verschrikkelijk dat dit soort dingen gebeuren. Het verpestte het begin van een prachtige derby.

Na een kleine onderbreking en met de inzet van de beide aanvoerders kon er dan toch aan de wedstrijd begonnen worden. In de eerste paar minuten was het vooral aftasten. Hoe staan de teams en waar schuilt het gevaar. Het was een periode waarin Quick Boys het betere van het spel had. Niet dat Quick Boys zo bijzonder speelde, het was vooral het slordige spel van Rijnsburgse Boys dat Quick Boys hielp om veel in balbezit te komen.

Gevaar
Het eerste gevaarlijke schot in de wedstrijd kwam op naam van Nick Runderkamp. In de 18e minuut pakte keeper Wesley Zonneveld zijn schot. Nog geen twee minuten later verdween een vrije trap van Quick Boys in het zijnet. De eerste kans voor Rijnsburgse Boys zagen de 2.600 supporters in de 23e minuut. Een voorzet van Rob Zandbergen passeerde Dani van der Moot en kwam bij Jeroen Spruijt terecht. Jeroen lukte het niet om de bal goed onder controle de krijgen waardoor het schot uitbleef. Dani van der Moot werd nog geen minuut later alleen op doelman Paul van der Helm afgestuurd. De doelman dwong Dani naar de zijkant waardoor ook deze kans om zeep werd geholpen. Rijnsburgse Boys kreeg de wedstrijd wat meer in handen en was ook het laatste kwartier van de eerste helft gevaarlijker. Er kwamen wat kansen maar met een 0-0 ruststand zochten de teams de kleedkamer op.

Assist
In de 47e minuut kwam Rijnsburgse Boys op voorsprong. De assist kwam op naam van de nummer twee van het 2e divisie klassement wat assists betreft: Furhgill Zeldenrust. Zijn corner werd heerlijk ingekopt door koploper in de 2e divisie in het ‘meest waardevolle speler’ klassement (doelpunten + assists) Jeroen Spruijt. Rijnsburg koesterde de voorsprong en had de wedstrijd volledig in handen. Vijf minuten na de 1-0 kreeg Rijnsburgse Boys een vrije trap. Natuurlijk zorgde Furhgill Zeldenrust ervoor dat deze perfect op het hoofd van Bram Ros kwam. Met een snoeiharde kopbal zorgde Bram voor de 2-0. De combinaties voorin liepen geweldig en bij bijna elke gevaarlijke aanval door het centrum was Dani van der Moot betrokken.

Wachten
Het was eigenlijk wachten op de derde goal. Quick Boys had nog geen kans gehad en Rijnsburg had de wedstrijd onder controle. Man of the match Bram de Bruin, die al weken als bal afpakker op het middenveld zijn stempel op een wedstrijd drukt, wist ook nu de bal van zijn tegenstander af te pakken. Met een heerlijke sprint richting doelman Paul van der Helm wist hij deze met een prachtig schot, met zijn rechterbeen, te passeren: 3-0. Met nog 15 minuten te gaan verlieten de eerste Quick Boys supporters Middelmors.

Wissels
Trainer Henk Wisman haalde verschillende spelers van het veld en de wissels zorgden weer voor nieuwe energie. Het is mooi om te zien dat in de brede selectie voldoende kwaliteit zit. Er kwamen nog wat kansen op een vierde doelpunt maar doelman Van der Helm werd niet meer gepasseerd. Aan de andere kant hield doelman Zonneveld de nul. De grote kans van Quick Boys invaller Wouter Vroegindeweij zag hij langs zijn doel hobbelen. Een prachtige overwinning die vertrouwen geeft voor de wedstrijd van zaterdag in Amsterdam tegen AFC.

Rijnsburgse Boys – Quick Boys 3-0 (0-0)

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque
Toeschouwers: 2.600

Scoreverloop:
47’ 1-0 Jeroen Spruijt
56’ 2-0 Bram Ros
71’ Bram de Bruin

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Roderick Gielisse (80’ Marc Magan), Bram Ros, Dani van der Moot (85’ Robbert Olijfveld), Jeffrey Jongeneelen (80’ Delano Asante), Furhgill Zeldenrust, Rob Zandbergen, Jeroen Spruijt (85’ Masies Artien), Bram de Bruin, Bert Koomen en Dennis van der Plas.
Opstelling Quick Boys: Paul van der Helm, Jan Willem Kamp, Mohamad Mahmoed (61’ Chima Bosman), Kevin van Kippersluis, Darren Maatsen (34’ Sem van Duijn), Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo (73’ Wouter Voroeginde weij), Lorenzo van Kleef, Youssel El Kachati, Borg Knijnenburg (61’ Ricky van Haaren) en Nick Runderkamp (73’ Kees Zwanenburg).