IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – Quick Boys: 1-1 (0-1) – VERSLAG

Rijnsburg morele winnaar na boeiende puntendeling

Met veel strijd, passie en inzet heeft Rijnsburgse Boys zich in het inhaalduel met Quick Boys naar een meer dan verdiend punt geknokt. Natuurlijk kan, zoals het meestal gaat bij een gelijkspel, gekeken worden of er wellicht meer in had gezeten. In de eerste helft was dat absoluut het geval geweest. Met de meeste en beste kansen zou een Rijnsburgse voorsprong verdiend zijn geweest. Toch was het Quick Boys dat tien minuten voor rust op voorsprong kwam. Na exact een uur spelen scoorde Nino Klaver de verdiende gelijkmaker (1-1) waarna beide ploegen nog een half uur mochten buffelen op een, door de regen, steeds zwaarder wordende grasmat. In de slotfase leek Quick Boys toch nog vol voor de overwinning te gaan maar het slotoffensief leverde geen doelpunt op. De Katwijkse ploeg, die als grote favoriet was gestart en gehoopt had de koppositie te veroveren, werd door de underdog – een strijdbaar Rijnsburgse Boys – daarvan tegengehouden. Na één punt en één doelpunt uit de laatste vijf wedstrijden voelde dezelfde opbrengst na het treffen met Quick Boys toch aan als een morele overwinning. Een resultaat met perspectief en aanknopingspunten waarop verder gebouwd kan worden door de mannen van Martijn Lagendijk.

Foto: Hans Heemskerk

Indrukwekkend
Voorafgaand aan het duel bleek hoe dicht vreugde en verdriet bij elkaar liggen. Roderick Gielisse kon (eindelijk) de bos bloemen in ontvangst nemen wegens zijn 200ste competitiewedstrijd, vier weken geleden tegen De Treffers. Het meer dan verdiende applaus maakte plaats voor een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van Quick Boys supporter Maarten de Vries. Een moment van ontroering en respect. Veel tijd om hier langer bij stil te staan gunden de spelers elkaar niet want vanaf het eerste fluitsignaal was het spel op de wagen. Met de vele duels op een niet gemaaide grasmat wegens de regen van de voorafgaande dagen en het steeds harder vallende nieuwe hemelwater, kreeg de dorpsderby een heroϊsch tintje. Opvallend afwezige bij Rijnsburgse Boys was Daan Walraven. In zijn laatste balcontact tijdens de training op donderdagavond liep hij een blessure aan zijn hamstring op.

Foto: Cor Spruijt

Omschakeling
Het spelbeeld was te verwachten: Quick Boys had het meeste balbezit en Rijnsburgse Boys probeerde in de omschakeling toe te slaan. Doordat de Rijnsburgers, in vergelijking met voorgaande duels, de ruimtes veel kleiner hielden, kwamen de spelers veel meer in de duels. En dat deze gewonnen werden bleek wel uit het aantal corners in het eerste kwartier: drie voor Rijnsburgse Boys en één voor Quick Boys. Het eerste gevaar was voor de Katwijkers met een schotkans voor Sem van Duijn welke naast ging. Halverwege de eerste helft kreeg Rijnsburgse Boys een grote kans. Vanaf links, waar Rob Zandbergen en Furhgill Zeldenrust elkaar gemakkelijk wisten te vinden, was het uiteindelijk Steff van Rooijen die met een schitterende krul in zijn schot dichtbij de openingstreffer was. Keeper Paul van der Helm reageerde echter adequaat. Het had een beloning geweest voor de prima wedstrijd die Steff van Rooijen speelde als de vervanger van Jeroen Spruijt die een week eerder tegen Koninklijke HFC geblesseerd raakte en tot de winterstop niet inzetbaar is.

Foto: Cor Spruijt

Rebound
Het volgende Rijnsburgse gevaar kwam vervolgens opnieuw vanaf de linkerkant. Op aangeven van Furhgill Zeldenrust was het nu Roderick Gielisse die mocht schieten. Bewust laag, zoals de jubilaris na afloop aangaf, omdat het toch een grote keeper is. Paul van der Helm wist echter met zijn voeten de bal te keren. Vier minuten later was collega Wesley Zonneveld minder gelukkig met zijn redding. Na een afstandsschot van Guus Offerhaus had de Rijnsburgse doelman de bal niet klemvast waarna Nick Broekhuizen de rebound van dichtbij kon binnen tikken: 0-1. Twee mogelijkheden om voor de rust de stand nog gelijk te trekken liepen op niets uit. Uit een voorzet van Steff van Rooijen kopte Dani van der Moot voorlangs en uit een verraderlijke vrije trap van Furhgill Zeldenrust was het opnieuw Roderick Gielisse die had kunnen scoren maar ook zijn kopbal was een prooi voor de uitblinkende Paul van der Helm.

Foto: Cor Spruijt

Verwoestend
Met een aanmoedigend applaus vanaf de volle tribune begonnen beide ploegen ongewijzigd en ook voortvarend aan de tweede helft. Zo schoot Furhgill Zeldenrust van afstand hoog over en scoorde Nick Broekhuizen opnieuw met een intikker na een identieke situatie als bij de openingstreffer. Ditmaal stond hij echter op het moment waarop Jesse Reinders uithaalde in buitenspelpositie. Bert Koomen, die zijn eerste basisplaats van het seizoen beleefde op zijn vertrouwde rechtsbackpositie, maakte indruk met zijn felle spel. Een door hem versierde vrije trap leverde een bijna kopkans voor Dennis van der Plas op. Het veldspel bleef op en neer golven waardoor de wedstrijd niet verveelde en meer dan het kijken waard was. Zo stond Jason Meerstadt opeens vrij in de zestien maar schoot veel te zacht in waarna Delano Asante aan de andere kant van het veld net naast schoot. Na een kwartier viel de verdiende gelijkmaker. Na een voorzet van Furhgill Zeldenrust zag Delano Asante zijn inzet geblokt worden. De bal belandde vervolgens voor de voeten van Nino Klaver van grote afstand verwoestend uithaalde. Zijn doeltreffende streep liet Middelmors ontploffen: 1-1.

Foto: Hans Heemskerk

Evenwicht
De ploegen stonden weer in evenwicht en konden beide op jacht naar de winnende treffer. Steff van Rooijen kreeg de eerste mogelijkheid. Na een goede aanval was hij het eindstation maar zijn bal belandde in de handen van Paul van der Helm. Aan blauw-witte zijde leek Sem van Duijn te profiteren van een inschattingsfout van Delano Asante maar schoot te gehaast over. Vervolgens voorkwam een prima tackle van Dennis van der Plas een grote kans voor Guus Offerhaus. Een kwartier na zijn treffer kreeg Nino Klaver opnieuw de bal voor zijn voeten. Helaas bleek niet alles wat hij deze middag aanraakte in goud te veranderen: zijn schot ging ruim naast. Wesley Zonneveld onderstreepte zijn waarde voor zijn ploeg door in een onvervalste scrimmage een inzet van Ivailo Staal te keren. Zoals vaker in een derby ontstonden er diverse opstootjes waarbij natuurlijk ook gele kaarten vielen. Quick Boys bleek namelijk regelmatig overtredingen te maken die op of net over het randje waren. Naarmate de reguliere speeltijd verstreek rook Quick Boys de kans om alsnog de Rijnsburgers te verrassen. De grootste kans was voor Bram Franken maar zijn inzet was te slap. Een claim voor een Katwijkse strafschop werd ook nog weggewuifd.

Foto: Hans Heemskerk

Genoten
Man van de wedstrijd Bert Koomen had genoten van de wedstrijd en had er zichtbaar plezier in. Hij was tevreden over hoe er door zijn teamgenoten gestreden was. Hij had dit lang tijd niet gezien. Hij vertrouwde erop dat het nu ook wel goed gaat komen en wil alleen nog maar vooruit kijken!

Rijnsburgse Boys – Quick Boys: 1-1 (0-1)
35: Nick Broekhuizen: 0-1
60: Nino Klaver: 1-1

Scheidsrechter: Robin Gansner
Toeschouwers: 2.500

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Robin van der Meer en Sjors Kramer
Gele kaarten Quick Boys: Bram Franken, Ravelino Junte, Tyrone Owusu en Levi van Duijn

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Bert Koomen, Robin van der Meer, Dennis van der Plas, Rob Zandbergen (81: Sjors Kramer), Nino Klaver, Roderick Gielisse, Steff van Rooijen (81: Anthony van Dongen), Delano Asante, Dani van der Moot en Furhgill Zeldenrust
Opstelling Quick Boys: Paul van der Helm, Ivailo Staal, Bram Franken, Sem van Duijn, Ravelino Junte, Guus Offerhaus, Nigel Ogidi-Nwankwo, Jesse Reinders, Jason Meerstadt, Tyrone Owusu en Nick Broekhuizen (66: Levi van Duijn)