outhands

Rijnsburgse Boys – PSV in de pers

 Het Leidsch Dagblad pakt naar verhouding groots uit rondom Rijnsburgse Boys – PSV. “Rijnsburgse Boys kan het PSV niet lastig maken” kopt het regionale dagblad op de voorpagina. Een vijfkoloms kleurenfoto onderstreept de voetbalsfeer op de Middelmors. “Geen spanning, wel kansen / Fris Rijnsburgse Boys kan PSV geen schrik aanjagen” luidt het vervolg van Gerben Oosterdam in het sportkatern. De verslaggever vindt dat de Boys hun beste voetbal voor de bekercompetitie hebben bewaard. De camera’s van Eredivise Live doen wonderen. Rijnsburgse Boys vocht zich terug in de wedstrijd na die snelle openingstreffer. “Opvallend vaak werd de verdediging van PSV in verlegenheid gebracht. Het spel van Manolev was plots weer voer voor criticasters. De Bulgaar werd een fase dolgedraaid door Damiano Schet. Schets spel was een lust voor het oog, maar scoren bleek aan hem niet besteed”. “Rijnsburgse Boys bleef dapper strijden voor een eretreffer”. Ook in deze krant mag Niek Oosterlee het laatste woord hebben. “Dit was voor de club, het dorp en de supporters een mooie avond”. Hielke Biemont verzorgt voor dezelfde krant een sfeerverhaal. Het is nog net geen kerstverhaal geworden alhoewel hij met de kop boven zijn verhaal aardig inde buurt komt. “Hemel boven Rijnsburg licht op als nooit tevoren”. En dat mag ook best als je bezoek uit de lichtstad krijgt.

“Klus snel geklaard” / Rijnsburgse Boys ligt al na half uur op de rug” meldt het Algemeen Dagblad dat een dag voor de wedstrijd al met een sfeerverhaal over de wekker van Bart Freke kwam. En dat krijgt in het wedstrijdverslag een vervolg. Want Bart was die dag al om vijf uur in de bloemenveiling van Aalsmeer begonnen volgens de krant. “De voorpret was groot in Rijnsburg. Dat had voor twintigduizend euro een tijdelijke lichtinstallatie neergezet om de koploper van de eredivisie te mogen ontvangen op het eigen Sportpark Middelmors waar een heerlijk bekersfeertje heerste. PSV had Rijnsburgse Boys serieus genomen. De amateurs waren twee maal live bekeken. Ter voorbereiding zat de ploeg gistermiddag in hotel Huis ter Duin in Noorwijk.” De Telegraaf publiceerde dinsdagochtend al een interview met Ruud Kras. En meldt vervolgens “Rode loper voor PSV”. Doelend op de recente onvrede van Dick Advocaat waarbij het lijkt alsof alles en iedereen tegen PSV is. Maar in het bekertoernooi zit het de Eindhovenaren met drie wedstrijden tegen amateurclubs mee. “Al met al was er in Rijnsburg eens niks te klagen voor PSV”.

Voor het Nederlands Dagblad was Gerhard van Dijk de journalist van dienst. “Doel was het halen van de kwartfinales, maar het duel was volgens trainer Niek Oosterlee al een grote prijs op zich. ‘We proberen een doelpunt te forceren’, zei de trainer voor de wedstrijd. Iets wat niet lukte, het werd 0-4. Achttien jaar geleden speelde PSV in Eindhoven al tegen de Uien en toen werd het 11-0 voor PSV. Oosterlee: ‘We willen er nu een echte wedstrijd van maken, verdedigen kunnen we toch niet. Ik hoop dat we onderschat worden door PSV en lang stand kunnen houden.’ “

.Verdere aandacht voor deze wedstrijd o.a. bij:

Nu.nl – PSV heeft geen moeite met Rijnsburgse Boys
PSV.nl – PSV kwartfinalist na 0-4 zege op Rijnsburgse Boys
PSV.nl – Fotoverslag
PSV.nl – Reacties na bekerduel met Rijnsburgse Boys
Voetbal op Zaterdag – Rijnsburgse Boys kan niet stunten tegen PSV
VoetbaluitKatwijk.nl – We hebben geprobeerd er een wedstrijd van te maken
Omroep West – Rijnsburg uit beker (incl. enkele audio-fragmenten)
Topklasser.nl – Rijnsburgse Boys kopje onder tegen PSV
RTL Nieuws – PSV heeft geen problemen met Rijnsburgse Boys
Voetbalzone.nl – Rijnsburgse Boys kan niet verrassen tegen PSV
Einhovens Dagblad – PSV simpel langs amateurs van Rijnsburgse Boys
Voetbal International – Slordig PSV is al na half uur klaar met Rijnsburgse Boys