outhands

Rijnsburgse Boys pakt opnieuw de winst

Op het uiterst moeilijk bespeelbare veld van Excelsior M. (het gras was lang en het veld erg hobbelig) was de start voor Excelsior M. Al na 3 minuten spelen zette Nees Pellikaan Silvinho Soares vrij voor keeper Tim Orlowski, maar zijn schot ging ver naast. Vanaf dat moment nam Rijnsburgse Boys het initiatief over. Het was de betere ploeg, hoewel het hobbelige veld de ploegen nauwelijks in staat stelde goed voetbal op de mat te leggen. Ook werd het spel regelmatig stilgelegd voor blessurebehandelingen van de thuisploeg, hetgeen de snelheid van het spel niet ten goede kwam.
De kansen kwamen voor Rijnsburgse Boys met name in het eerste half uur.
De weer hard werkende en uiterst lastig te bespelen Joost Kuhlmann zorgde als eerste voor paniek in de rood-wit-blauwe verdediging. Communicatiestoornis tussen Djuric Ascencion en Danny van der Vijver zorgde ervoor dat zijn voorbereidend werk niet tot resultaat leidde. Even later was het de oud Rijnsburgse Boys doelman Maurice Langstraat die met een geweldige reactie een inzet van Joes Blakborn pareerde. De rust kwam met 0-0 omdat Langstraat zich niet liet verrassen door verschillende scrimmages voor het doel, die waren ontstaan uit goed combinatiespel dan wel gevaarlijke inzetten van Raymond Kolder. Een vanuit Rijnsburgse Boys oogpunt dus teleurstellende ruststand, want de ploeg had niet alleen een veldoverwicht, maar voetbalde ook beter.

In de 2e helft speelde Excelsior M. beter en werd het meer een wedstrijd. Nog steeds niet echt goed, maar wel spannend. Rijnsburgse Boys kwam meer onder druk te staan, maar echte kansen kreeg Maassluis in het begin nog niet. Toch werd het 1-0 voor de thuisploeg. Een vrije trap van rechts, van de in de rust voor Silvinho Soares in de plaats gekomen Stephan van der Velde, werd bij de 1ste paal door de meegekomen Hans Jurgen Nicolai perfect ingekopt. Trainer Ted Verdonkschot nam direct maatregelen. Frank Aboikoni kwam in de ploeg voor de in de 1ste helft bij een stevig duel geblesseerd geraakte Frank Zinhagel en Rijnsburgse Boys ging op zoek naar de gelijkmaker.

En even later kwamen ook Justin Stuy en Peter Freke in het team ten koste van Joes Blakborn en Danny van der Vijver. Toch stond het in de 68ste minuut bijna 2-0. Djuric Ascencion haalde een bal van de lijn en voorkwam daarmee waarschijnlijk een nederlaag voor geel-zwart. In de tegenaanval werd het bijna 1-1, maar doelman Maurice Langstraat kon met een handsbal buiten het starfschopgebied de tegentreffer voorkomen.
In het laatste kwartier haalde Rijnsburgse Boys de winst naar zich toe. Eerst profiteerde Bart Freke van een keepersfout. Hij was er als de kippen bij om een door doelman Maurice Langstraat losgelaten bal uit een voorzet van Raymond Kolder in het doel te tikken. In de 81ste minuut zorgde Djuric Ascencion voor de volle winst door de bal onder de uit zijn doel komende Langstraat te schieten. In blessuretijd kreeg Frank Aboikoni nog een kans op de 1-3, maar die eindstand zou te veel van het goede geweest zijn.

Excelsior M. drong in de blessuretijd (in de 2e helft opnieuw 6 minuten!!) nog aan, maar verder dan een overtreding van Nicolai op de attent keepende Orlowski kwam Excelsior M. niet. Daardoor behaalde Rijnsburgse Boys na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Beudeker een moeizame, maar wel verdiende overwinning.

Excelsior M. – Rijnsburgse Boys 1-2 (0-0)
53. 1-0 Nicolai, 75. 1-1 Bart Freke, 81. 1-2 Ascencion.

Gele kaarten :  68. Langstraat, 74. Pellikaan (Excelsior M.),  65. Groot (Rijnsburgse Boys)