Rijnsburgse Boys pakt Capelle in slotfase

Voordat de wedstrijd begon, was er 1 minuut stilte vanwege het overlijden van ere-lid Nic Driebergen. Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter van de Rest trok Rijnsburgse Boys direct het initiatief naar zich toe. Het begon sterk en kreeg in de beginfase al een aantal kansen.

1 minuut stilte vanwege het overlijden van ere-lid Nic Driebergen (foto Hans Heemskerk)

In de 2e minuut kopte Danny van der Vijver tegen de onderkant van de lat. Bart Freke schoot, na een prima interceptie van broer Peter, in de 8ste minuut net naast en in de 12e minuut moest de uitstekende Capelle-doelman Jim Nederhand handelend optreden na een schot van opnieuw Bart Freke, dit keer op aangeven van Martijn Gootjes. Dat het in de 27ste minuut 1-0 werd was dus niet verwonderlijk. Eerst kreeg Bart Freke nog een kansje na goed voorbereidend werk van de uitstekend spelende Martijn Gootjes, maar het was Martijn zelf die de 1-0 op het scorebord bracht. Djuric Ascencion bediende Gootjes. Hij won zijn duel, behield daardoor balbezit en met een fraai lobje passeerde hij de uit zijn doel gekomen Jim Nederhand.
Ook hierna was Rijnsburgse Boys heer en meester. Capelle dat zich in de 1ste helft vaak helemaal terugtrok op eigen helft kon niet voorkomen dat ook na de 1-0 Rijnsburgse Boys nog kansen kreeg. De ook vandaag weer goed spelende Peter Freke was het dichtst bij een doelpunt. Hij schoot na een half uur spelen net naast.

De jarige Martijn Gootjes schrijft twee doelpunten op zijn naam (foto Hans Heemskerk)

In de 2e helft kwam Capelle wat meer richting Rijnsburgse Boys doelman Orlowski, maar gevaarlijk werd Capelle niet. In de gehele wedstrijd kregen ze slechts 1 kans via van Gelder. Zijn kopbal in de 68ste minuut kwam op de lat. Rijnsburgse Boys kreeg ook in de 2e helft kansen. De ploeg, waarvan enkele spelers door de inspanning van de afgelopen week vermoeid waren en met lichte blessures in het veld liepen, kreeg via Bart Freke, na goed klaarleggen van Gootjes in de 48ste minuut, en door Gootjes zelf, zijn schot ging voorlangs en de meegekomen Ascencion schoot in de handen van de keeper, de beste kansen.
Het mooiste moment in de wedstrijd kwam op naam van Brayton Biekman. Toen Capelle doelman Nederhand de bal uitschoot en Biekman die bij de middenlijn in het bezit kreeg, schoot de spits direct hard en fraai in. De teruglopende Nederhand kon slechts met moeite de bal tot corner verwerken.
In blessuretijd werd nog 2x gescoord. Gootjes scoorde zijn 2e treffer en Ascencion verraste met een fraaie sleepbeweging zijn directe tegenstander. Hij zette de eindstand op het scorebord. En daarmee kwam de uitslag wat meer in overeenstemming met het wedstrijdbeeld.

Rijnsburgse Boys – Capelle: 3-0 (1-0)

Scheidsrechter:  R.A. van de Rest (Dordrecht)