Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys organiseert online Pinksterloterij en online veiling

Vorig jaar moesten we noodgedwongen als gevolg van covid-19 de Paasveiling annuleren en ging er in december ook een streep door de Oudejaarsloterij. Het bestuur heeft de afgelopen maanden gekeken wat de mogelijkheden zijn om dit seizoen wel een aantal evenementen online te organiseren en komt met twee nieuwe activiteiten.

Online Pinksterloterij
Mede dankzij de hulp van het bedrijf Lotify kunnen we op 15 april a.s. starten met de verkoop van online loten. De verkoop hiervan eindigt op zaterdag 22 mei a.s. om 18.00 uur. Daarna is de trekking, waarna op dinsdag 25 mei de uitslag op onze website gepubliceerd. De vergunning is inmiddels binnen en de lijst met circa 35 prijzen is inmiddels ook gereed. Loten kosten € 2 per stuk. Net als bij de traditionele Oudejaarsloterij gaat de opbrengst naar onze jeugd.
De komende weken zullen we u nader informeren over hoe deze loterij exact werkt, wat de prijzen zijn en hoe u de loten kunt kopen.
Online veiling
Het afgelopen jaar kon de traditionele Paasveiling helaas niet doorgaan. Dit was uiteraard een grote teleurstelling, mede omdat we in 2020 negentig jaar bestonden. Een poging om een light versie van de veiling in oktober 2020 te houden, strandde ook door corona.
Gelet op de huidige situatie hebben we daarom besloten om dit jaar onze veiling online te houden. Iets wat we nog nooit eerder hebben gedaan, maar waarvoor we mensen hebben verzameld die dit op een professionele manier kunnen organiseren. We zijn er daarom van overtuigd dat we een prachtig nieuw evenement gaan neerzetten.
De afgelopen maanden heeft het veilingcomité achter de schermen een hoop werk verzet om deze veiling een succes te laten gaan worden. Zo is Hubert Habers als externe deskundige gevraagd ons te helpen. Hubert heeft met zijn bedrijf Veilingopjeclub.nl veel kennis van het organiseren van (online) evenementen waaronder veilingen.
Hoe werkt de online veiling?
We hebben bijna alle bedrijven en donateurs die ook het afgelopen jaar voor de Paasveiling al een kavel beschikbaar stelden, benaderd met het verzoek of zij dit kavel opnieuw aan willen bieden. Op basis hiervan wordt een kavellijst samengesteld voor de komende veiling. De lijst is wel korter dan voorgaande jaren. Zo’n 165 kavels presenteren we vanaf begin mei op een speciale Rijnsburgse Boys-veilingsite. Uiteraard met een foto, een omschrijving van het kavel en de sponsorvermelding. We starten op vrijdag 7 mei 2021. Vanaf die datum tot en met vrijdag 28 mei 2021 18.00 uur kan iedereen dan op de kavels (online) bieden. Hoe dit precies werkt, laten we u eind april weten.
Tv-uitzending
Op de laatste dag van de veiling, op 28 mei dus, begint om 20.00 uur een heel bijzondere avond. Vanuit de studio van RTV Katwijk gaan we in een live tv-uitzending de laatste ongeveer 40 kavels online veilen. Deze uitzending is uniek voor onze vereniging en is niet alleen te volgen in Rijnsburg, maar ook in Valkenburg en Katwijk en online via een livestream. De avond wordt gepresenteerd door onze eigen Hans Oudwater. Als veilingmeester treedt Jaap Meiland op.