gerard

Rijnsburgse Boys op trainingskamp

Op donderdagochtend heel vroeg, maar op een normale tijd voor de bloemen- en groentenhandel (en schilders, Fred Vermeer!), vertrok op Rotterdam Airport een groep van 51 Uien. Voetballers, staf en sponsors stonden na ruim 2 uur vliegen op een zonovergoten luchthaven van het mooie Spaanse Malaga. Na een korte busreis werd de intrek genomen in Hotel MS Amaragua, aan de lange wandelboulevard vlakbij de haven van Torremolinos.
Een snoepreisje, zo wordt nog wel eens gedacht. Maar niets is minder waar. Om optimaal voorbereid te zijn op de tweede competitiehelft kan het team van Pieter Mulders onder betere omstandigheden werken aan conditie, voetbalkwaliteiten en teamspirit. Op de dinsdag voor het vertrek was al een eerste training afgewerkt. In Torremolinos volgen dan een training op donderdag, een wedstrijd op zaterdag en een training op maandag. En daarna wordt de training in Nederland weer opgepakt, ter voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag 13 januari thuis tegen de Koninklijke HFC. Dat betekent dus dat eigenlijk het normale ritme wordt gevolgd, maar dan met een lekker zonnetje én met veel tijd om de onderlinge band te versterken. Ook vinden onder ontspannen omstandigheden gesprekken plaats met spelers en staf over de tweede seizoenshelft en contractverlengingen voor volgend jaar.
Het nieuws over Masies Artien is gisteren al gemeld, er zullen de komende dagen of weken nog meer goede berichten volgen. Maar daar lopen we nog niet verder op vooruit.
Op donderdagmiddag werd direct al een eerste training afgewerkt. Ook al zat de vermoeidheid al wel in de benen van de vroege vliegreis, toch werd er hard gewerkt. Conditieoefeningen werden opgevolgd door inspeel- en passvormen. Daarna volgde een wedstrijdsimulatie, afwerken op de goal en een partij. Het winnende team was zó opgewonden over de overwinning, dat een groepsfoto niet kon uitblijven. Dat Niek Ossevoort van het verliezende team op de foto probeerde te partycrashen, werd door Carlos Opoku vakkundig om zeep geholpen.

Donny van Ooijen was nog niet voldoende hersteld van zijn enkelblessure om aan de training deel te nemen. Hij werkte met Wim Schaap een aangepast herstelprogramma af. Roy van Leeuwen bleef nog aan de kant, hij is nog niet geheel hersteld van zijn sleutelbeenoperatie. Voor het overige kon Pieter Mulders beschikken over een fitte selectie. Ook al ging het er op de training bepaald niet zachtzinnig aan toe, alle spelers wisten ongeschonden de training te beëindigen.
Na de training was het tijd voor rust. De avond was vooral bedoeld om bij te komen van de lange dag en de training. Behalve dan voor de meegereisde sponsors, die hun verplichtingen met elkaar en met sponsoren van andere aanwezige teams in Torremolinos op gepaste wijze hebben uitgevoerd in de Eurobar, de Heinekencorner en de Babbelaar. Vermeldenswaardig is dat op vrijdagochtend iedereen netjes op tijd én fris en fruitig aan het ontbijt verscheen…
De vrijdag was in de ochtend nog gericht op rust en overleg in het hotel. In de middag was een gemengd programma beschikbaar. Spelers kozen voor een fietstocht met sightseeing in Malaga, een deel van de sponsoren besloot een pittige 9-holes golfpartij af te werken. Voor de voetbalverslaafden in de groep was een trip georganiseerd naar een oefenwedstrijd van Quick Boys tegen NEC en GVVV tegen Jong Werder Bremen. GVVV reisde overigens op donderdagochtend vroeg met hetzelfde vliegtuig naar Malaga. Het weerzien met oud-trainer Niek Oosterlee was meer dan hartelijk.
En dan de vrijdagavond. De inmiddels vermaarde en traditionele voetbalquiz stond op het programma. In duo’s werd gestreden om de eer en de hoofdprijzen. Zestig vragen wezen uiteindelijk Hidde Prijs en Huig den Hollander als winnaars aan, met Bas en Roy op 1 punt achterstand op de tweede plaats en Henk-Jan en Jeffrey weer vlak daarachter op plek 3. En de vragen waren pittig. Wist je wie in 1964 de laatste Nederlandse kampioen was zonder rode kleur in het shirt? Of wie de buschauffeur is die 47 keer voor RBB1 scoorde? Of hoeveel lampen er sinds kort op het hoofdveld hangen? Of hoeveel goals Johan Cruijff scoorde in het seizoen dat hij kampioen met Feyenoord werd? Er waren deelnemers die dat allemaal wisten. Nuttige kennis… De controle op de aanwezigheid van mobiele telefoons was streng, de enige smokkelaar werd direct bestraft met een rondje voor de hele groep. We noemen geen namen, Gerrit Paauw!
De quiz kostte zoveel energie, dat het niet meer laat werd op vrijdag. Zeker ook omdat op zaterdag de belangrijke oefenwedstrijd tegen Capelle te spelen viel..