outhands

Rijnsburgse Boys ook verder in districtsbeker

Dat de reguliere competitie belangrijker wordt geacht, bleek onder meer uit de opstelling. Zo speelde aan aantal jongens die tot op heden niet vaak in de basis waren begonnen, zoals doelman Martijn Zwaan, verdedigers Joey Zandbergen en Jos van Beuningen en op het middenveld Dick Zwarthoed en Niels Hogewoning. Daarnaast speelde, wellicht vanwege zijn scorend vermogen, Bennie van Noord op het middenveld. Voorin speelde vanaf het eerste fluitsignaal Djuric Ascencion en de net van een blessure teruggekeerde Martijn Gootjes en Richal Leitoe. Een aantal basisspelers (deels met lichte pijntjes) zoals Joost Kuhlmann, Danny van der Vijver, aanvoerder Dennis Groot en Raymond Kolder werden gespaard. Ook kenmerkend voor de wedstrijd was de drievoudige wissel bij aanvang van de tweede helft. De gebroeders Freke en Rodney Cairo draafden als invaller het veld op, terwijl Jelle Bouma, Bennie van Noord en Djuric Ascencion in de kleedkamer achterbleven.


Richal Leitoe is razendsnel (foto Hans Heemskerk)

Het verschil in kwaliteit was vanaf de aftrap meteen duidelijk. Binnen 10 minuten stond het scorebord al op 0-2. In de 4e minuut was het Martijn Gootjes die de bal, na een strakke voorzet van uitblinker Dick Zwarthoed, diagonaal binnenkopte en voor de 0-1 aantekende. Even leek FC Binnenmaas zowaar wat terug te doen. Vijf minuten na de openingstreffer werkte de nummer 7 van FC Binnenmaas, Richard van der Wild, de bal tegen de paal. Dichter bij een doelpunt zou de ploeg lange tijd niet meer komen. Meteen daarna kreeg Richal Leitoe de bal aangespeeld en rondde na een snelle loopactie door het midden een knappe individuele actie af met een fraaie treffer: 0-2. Even leek een monsterscore in de maak. In de daarop volgende fase bleef Rijnsburgse Boys de opening zoeken, maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Er waren schoten van Richal Leitoe en Bennie van Noord, maar deze troffen geen doel. FC Binnenmaas kon maar met moeite de bal in de ploeg houden en speelde bij het weinige balbezit dat ze hadden vrijwel direct de lange bal naar voren.


Enkele grote namen uit de selectie werden gespaard en keken vanaf het balkon
naar hun teamgenoten (foto Hans Heemskerk)

Na ruim een halfuur spelen volgde de derde treffer van de Rijnsburgers. Na een actie van Leitoe aan de rechterkant, die qua techniek en snelheid aanzienlijk beter was dan zijn directe tegenstander, rolde de bal parallel langs de doellijn en liep Niels Hogewoning er op het juiste moment tegenaan: 0-3. Vijf minuten later nam Djuric Ascencion één van de in totaal acht genomen corners (Binnenmaas had er geen) en kopte Menno van Roosmalen, die als verdediger leek te zijn opgesteld, de 0-4 en tevens ruststand binnen.

Ondanks de drie nieuwe spelers bij aanvang van de tweede helft, ging het elftal van Ted Verdonkschot na rust direct verder met waar het gebleven was. Binnen een minuut zorgde Martijn Gootjes, na een voorzet vanaf rechts door de ingevallen Peter Freke, voor de 0-5. De toch al wat traag overkomende speaker van het knusse sportpark was hiermee inmiddels de tel kwijt en riep wat treurig de 0-4 om. Vervolgens waren er nog kansen voor Niels Hogewoning, die na een mooie volley net naast schoot en een afstandsschot van Joey Zandbergen welke fraai werd gepakt door doelman Martin Remmers. De beste kans was er echter voor Rodney Cairo, maar zijn inzet belandde via de paal weer in het veld. Kennelijk onder de indruk van dit geluk aan hun zijde, lukte het FC Binnenmaas hierna om een lange bal af te leveren bij middenvelder Richard van der Wild. Hij wist de bal onder controle te houden en passeerde Martijn Zwaan in de linkerhoek, waarmee de spreekwoordelijke eretreffer kon worden genoteerd. Het gejuich van de eigen supporters was veelzeggend, maar niet minder hartelijk.


Joey Zandbergen probeert overeind te blijven (foto Hans Heemskerk)

Hierna viel er daarna weinig meer te beleven op het veld. Rijnsburg hoefde natuurlijk niet meer en Binnenmaas kon niet meer. Toch zou er nog een doelpunt vallen voor het einde van de wedstrijd. Wederom was het Leitoe die gebruik maakte van zijn snelheid en vanaf links Rodney Cairo bediende die vrij eenvoudig de 1-6 kon binnenschieten. Blessuretijd werd niet meer bijgeteld en Rijnsburgse Boys heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde ronde. Overigens verloor FC Binnenmaas vorig seizoen in dit zelfde toernooi van Quick Boys met maar liefst 0-15. Dit stond althans in het wedstrijdboekje, maar had ik er persoonlijk uitgelaten. Volgende week trouwens weer gewoon om het “eggie” tegen Scheveningen. 

FC Binnenmaas – Rijnsburgse Boys: 1-6 (0-4)

4) Martijn Gootjes 0-1; 10) Richal Leitoe 0-2; 32) Niels Hogewoning 0-3; 37) Menno van Roosmalen 0-4; 46) Martijn Gootjes 0-5; 65) Richard van der Wilt 1-5; 76) Rodney Cairo 1-6

Gele kaarten Rijnsburgse Boys:
Gele kaarten FC Binnenmaas: Johnny Maijers

Scheidsrechter: de heer Geuze
Toeschouwers:  350

Opstelling FC Binnenmaas: Remmers, De Winter, Molendijk, Nagtegaal, Van der Spek, Van Gils, Van der Wilt, Robbemont (89: De Kruijff), Van Eck, Johnny Maijers, Danny Maijers (71: Joey Kortlever)
Opstelling Rijnsburgse Boys: Zwaan, Van Beuningen, Zandbergen, Van Roosmalen, Bouma (46: Bart Freke), Van Noord (46: Peter Freke), Hogewoning, Zwarthoed, Gootjes, Ascencion (46: Cairo), Leitoe