Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – OFC 3-0 (2-0) VERSLAG

Mooie overwinning van Rijnsburgse Boys

In competitiewedstrijd nummer DRIE begon het team van Henk Wisman met DRIE nieuwe namen in de basisopstelling. Rob Overvliet en Jeffrey Jongeneelen begonnen op de bank en Jeroen Spruijt nam met een hamstringblessure plaats op de tribune. Wedstrijd nummer DRIE leverde DRIE doelpunten en DRIE competitiepunten op. De score had hoger uit kunnen, misschien wel moeten, vallen. Want Rijnsburgse Boys liet DRIE mega kansen op doelpunten liggen. De DRIE nieuwe spelers die in de basis mochten beginnen waren Roderick Gielisse, Delano Asante en Bram de Bruin.

Stilte
De wedstrijd Rijnsburgse Boys – OFC begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van oud-eerste elftalspeler Piet Haasnoot. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Kommer liet Rijnsburgse Boys zien dat het vandaag de drie punten graag in eigen huis wilde houden. OFC, getraind door oud Rijnsburgse Boys trainer Pieter Mulders, kreeg weinig kans om op te bouwen en werd veelal gedwongen tot het spelen van de lange bal. De eerste vijf minuten mocht Rijnsburgse Boys al twee corners nemen. Dit resulteerde niet in echt gevaar maar gaf wel de aanvallende intenties van de thuisclub weer. De eerste echte kans werd ingeleid door de rappe Delano Asante. Op snelheid passeerde hij, in de tiende minuut, zijn tegenstander en vond hij op de rand zestien Jordy Hilterman. Het schot van Jordy verdween echter over het doel van OFC doelman Ischa Bouwman.

Eerste competitie goal
In de 13e minuut kon het eerste doelpunt van Rijnsburgse Boys in deze competitie genoteerd worden. Goed doorzetten op rechts van Delano en Jordy leverde een voorzet richting zestien meter op. Vanaf de strafschopstip kopte Dani van der Moot de bal schitterend in de verre hoek: 1-0. OFC kon weinig tegen het aanvallend ingestelde Rijnsburgse Boys inbrengen. De eerste corner mochten de gasten in de 22e minuut nemen. Geen enkel moment kwam Rijnsburgse Boys in gevaar. De lange ballen waren steeds een prooi voor de laatste linie waarin ook aanvoerder Bram Ros in het centrum stond opgesteld. In de 25e minuut genoten de supporters van een prachtige aanval via Dani en Delano. Een aanval die eigenlijk een doelpunt verdiende. De voorzet van Delano werd ingekopt door Furhgill Zeldenrust en gestopt door de doelman van OFC.

Tweede goal
Toch kwam het tweede competitiedoelpunt er nog voor rust. Jordy speelde Delano aan die op snelheid zijn tegenstander voorbij liep en uiteindelijk naar binnen kapte om vanaf de rand zestien met links heerlijk binnen te schieten: 2-0. Een meer dan verdiende voorsprong voor de Uien. Niet veel later was het toch even oppassen voor Rijnsburgse Boys. Doelman Wesley Zonneveld, die tot dan toe vrij weinig te doen had, moest gestrekt naar de hoek om een tegendoelpunt te voorkomen. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft zocht Delano met een scherpe voorzet Furhgill. Door OFC verdediger Maxwell Frimpong kon de bal nog net weggewerkt worden. Voor OFC verdween de bal net aan de goede kant van de paal. De corner leverde vervolgens geen kans voor Rijnsburgse Boys op. In de laatste minuut van de eerste helft schreeuwde heel Rijnsburg voor een strafschop toen Delano onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Van Kommer zag er geen overtreding in en floot niet veel later voor het rust signaal.

Wissels
In de tweede helft bracht OFC trainer Pieter Mulders drie verse krachten in het veld. Er kwam wat meer voetbal in de ploeg van OFC maar het was Rijnsburgse Boys dat het meeste gevaar stichtte. Zo wist Delano na twee minuten Furhgill te vinden die zijn schot gestopt zag worden door doelman Bouwman. Na een kwartier in de tweede helft schoot OFC voor de eerste keer in de richting van het Rijnsburgse doel. Het schot ging echter ver naast. Rijnsburg speelde in deze fase wat slordig. De passing was onnauwkeurig en de tweede bal werd te vaak niet gewonnen. Na zeventig minuten spelen veerde het publiek heel even op toen Roderick met links zijn schot van de doellijn gekeerd zag worden. Voor trainer Henk Wisman werd het tijd om wissels toe te passen.

Energie
De nieuwe spelers, Jeffrey Jongeneelen en Marc Magan zorgden voor nieuwe energie. Na ongeveer twee minuten spelen scoorde Jeffrey met zijn tweede balcontact de 3-0. De voorzet kwam van Delano die vanaf de linkerkant zichzelf prima had vrijgespeeld. De pass van Rob Zandbergen, die aan de actie van Delano vooraf ging, was uitstekend. Tien minuten voor tijd wisselde Wisman nog drie keer. Hij bracht Nino Klaver, Anthony van Dongen en Rob Overvliet in het elftal. De snelheid nam toe en OFC was rijp voor meer tegendoelpunten. Rijnsburgse Boys kreeg kansen om de score te laten oplopen. Jeffrey onderschepte de bal op het middenveld en er ontstond een vier tegen twee situatie. Anthony schoot hard in maar keeper Bouwman wist de bal met een arm tegen te houden. De rebound van Marc werd van de lijn gehaald. Toch dacht Rijnsburgse Boys dat de vierde treffer nog op het scorebord genoteerd kon worden. Man off the match Rob Zandbergen vond Nino, die vanaf een meter of twintig de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in zag verdwijnen. Het was de laatste kans voor Rijnsburgse Boys dat een uitstekende partij voetbal op de mat legde. Voor de wedstrijd tegen IJsselmeervogels in het vooruitzicht (op dinsdagavond) moet dit een lekker gevoel zijn.

Rijnsburgse Boys – OFC 3-0 (2-0)

13: Dani van der Moot: 1-0
31: Delano Asante: 2-0
71: Jeffrey Jongeneelen

Scheidsrechter: B. van Kommer

Toeschouwers: 1.135

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Bram de Bruin
Gele kaart OFC: Soufiane Reclaoui

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Roderick Gielisse (70: Marc Magan), Daan Walraven, Bram Ros (81: Rob Overvliet), Dani van der Moot (81: Anthony van Dongen), Furhgill Zeldenrust (70: Jeffrey Jongeneelen), Rob Zandbergen, Bram de Bruin, Jordy Hilterman (81: Nino Klaver), Delano Asante en Dennis van der Plas.
Opstelling OFC: Ischa,Bouwman, Darryl Baly, Maxwell Frimpong (60: Ayoub Haddad), Eric Veerman, Fouad Belarbi, Niels Butter (46: Soufiane Reclauoi), Rano Burger, Mustafa Bare (46:Demio Walberg), Max Veerman (46: Antonio Pellitero), Genridge Prijor en Nino van den Heuvel.