IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – ODIN ‘59: 4-2 (1-1) – Verslag

Verdiende overwinning pas na een uur veiliggesteld

Een week na het historische en heroïsche duel met Quick Boys trok Rijnsburgse Boys de goede lijn door. De ploeg won opnieuw meer dan verdiend op de eigen Middelmors, dit keer van ODIN ’59. Alsof de ploeg van Pieter Mulders de draad van vorige week vanaf het beginsignaal wilde oppakken, zo gedreven begon Rijnsburgse Boys aan de wedstrijd. Het goede voetbal werd na twintig minuten beloond met een voorsprong. Zwaar tegen de verhouding in kwam ODIN ’59 snel op gelijke hoogte. De start van de tweede helft kende eenzelfde scenario. Opnieuw werd een Rijnsburgse voorsprong binnen no time geneutraliseerd door een onverwachte treffer van de ploeg uit Heemskerk. Pas na een klein uur spelen lukte het Rijnsburgse Boys om de promovendus definitief op de knieën te krijgen. Twee doelpunten binnen zeven minuten bepaalden de eindstand op 4-2. De tweede overwinning op rij, het begin van een reeks heet dat, en belangrijk: direct de gedeelde eerste plaats in de tweede periode. Met de komst van Sinterklaas in Nederland kijkt iedereen uit naar het heerlijke avondje. Iedereen met geelzwart bloed kijkt nu uit naar een aantal heerlijke voetbalzaterdagen. Het steeds beter wordende spel van de Rijnsburgers geeft in ieder geval veel vertrouwen.    
odin‘We moesten wat anders en dat pakte goed uit’ aldus Pieter Mulders, terugkijkend op de derby tegen Quick Boys, kort na het eindsignaal van het duel tegen ODIN ‘59. Omdat het goed uitpakte was het eigenlijk voor niemand een verrassing dat dezelfde basiself in het veld stond. Maar wat een week eerder nog zo gemakkelijk lukte, het verzilveren van de kansen, zo lastig leek dat tegen ODIN ’59 te gaan worden.
Eenrichtingsverkeer
Binnen de eerste zeventig seconden van de wedstrijd had Rijnsburgse Boys drie corners gekregen. Alleen de eerste leverde gevaar op met een schot van Wesley Goeman welke over de lat getikt werd. Na zeven minuten bleek een heerlijke teruggelegde bal van Jordy Strooker op Max Hudepohl een 100% kans op te leveren. Het schot van de linkerspits belandde echter op de benen van keeper Barry van Dijk.
Aan het eenrichtingsverkeer kwam maar geen einde. Een vrije trap van Jeffrey Jongeneelen belandde in de handen van Barry van Dijk. En een goede voorzet vanaf de achterlijn van Max Hudepohl werd door Joost Leonard met de borst gecontroleerd en kwam voor de voeten van de inlopende Jeffrey Jongeneelen. Zijn schot ging echter net naast. Ook voor de verrassing van een week eerder, Joël Tillema, bleek de eerste doelpoging niet succesvol. Een fraaie diepe bal van Roderick Gielisse op de nieuwe rechtsbuiten van Rijnsburgse Boys had een beter lot verdiend dan uiteen te spatten op de benen van de keeper. Nadat vervolgens een afstandsschot van Jeffrey Jongeneelen net naast was gegaan was het na twintig minuten wel raak. Op fraaie wijze wist Wesley Goeman, net als in de wedstrijd tegen Harkemase Boys, de bal langs de muur in het kleine gaatje te schieten: 1-0.

rbb-odin59-2016-5

Foto: Hans Heemskerk


Gelijkmaker
De voorsprong leek direct te worden vergroot maar Joost Leonard kopte toch echt naast terwijl menigeen dacht dat de bal in het doel zou belanden. Het op fouten loerende ODIN ’59 bleek echter succes te hebben met hun spelopvatting. Een slippertje van Sven Verlaan, die zich daarna overigens prima herstelde, en een volledig open liggende rechterkant bij Rijnsburgse Boys, zorgden ervoor dat verdediger Denzel Meijer kon doorlopen richting de zestien en met zijn uithaal van afstand Richard van Nieuwkop verraste. Ondanks dat de bal houdbaar leek verdween deze dus in het doel: 1-1. Met de gelijkmaker op zak leek de ploeg uit Heemskerk bloed te ruiken. De ploeg kreeg meer grip op de wedstrijd, creëerde voorzetten vanaf de zijkanten maar uitgespeelde kansen leverde het niet op. De Rijnsburgse storm leek dan wel wat geluwd, mogelijkheden waren er weldegelijk. De beste kans was voor Max Hudepohl. Na een meer dan briljante solo kwam de bal, via Roderick Gielisse, bij hem terug. De 2-1 voorsprong leek in de maak maar zijn schot werd helaas nog net door Milo Cremers geblokt. Ook Sven Verlaan had geen geluk met een kopbal welke over ging en Joël Tillema had pech dat zijn hakballetje door de keeper onderschept werd.
rbb-odin59-2016-2

Foto: Hans Heemskerk


Herpakken
De tweede helft kon, wat Rijnsburgse Boys betreft, niet beter starten. Het deed het uiterst effectieve ODIN ’59 na door de eerste de beste kans tot doelpunt te promoveren. Masies Artien leek aan te sturen op een één-tweetje met Jeffrey Jongeneelen, maar de Katwijker in Rijnsburgse dienst dacht daar anders over en liet, na het veelbesproken weekend van een week eerder, opnieuw zijn voeten spreken en rondde beheerst af: 2-1. Even leek het voor Rijnsburgse Boys toch niet mee te zitten. Twee minuten na de voorsprong namelijk werd een overtreding ten opzichte van Joost Leonard, waarbij hij in de rug werd gelopen, niet afgefloten. Denzel Meijer profiteerde van het onverwachte balbezit en scoorde zijn tweede treffer: 2-2. Ontzettend zuur natuurlijk dat een ploeg, welke zo opzichtig op de counter speelt, telkens beloond schijnt te worden. Maar Rijnsburgse Boys herpakte zich echter wonderwel. Nadat eerst nog Richard van Nieuwkoop tot het uiterste moest gaan om een vrije trap tot corner te tikken, kwam de ploeg van Pieter Mulders in minuut 58 voor de derde maal op voorsprong. Max Hudepohl beloonde zijn prima spel met zijn eerste treffer voor Rijnsburgse Boys, na een zelf gecreëerde kans: 3-2. Onder toeziend oog van een meer dan genietende Paul van der Zwaan, zijn trainer van vorig jaar bij hoofdklasser Quick, heeft de 20-jarige spits, volgens hem, alles in zich om tot een pareltje binnen de selectie uit te groeien. Altijd bewegend, zoekend naar de één-twee en spelend op gevoel is hij moeilijk te verdedigen. De verkiezing tot man van de wedstrijd was dan ook meer dan verdiend.
rbb-odin59-2016-3

Foto: Hans Heemskerk


Doordrukken
In tegenstelling tot na doelpunt nummer één en twee drukte Rijnsburgse Boys na de derde treffer wel door. Max Hudepohl leek helemaal los en zag, twee minuten na zijn treffer, zijn inzet naast gaan. De mooiste aanval van de middag leverde de vierde Rijnsburgse treffer op. Jordy Strooker werd door Sven Verlaan op links weggestuurd, na een overstapje van Joël Tillema kwam de bal bij Donny Verdam die op zijn beurt de bal mee gaf aan de meegelopen Joël Tillema. Zijn voorzet zou uiteindelijk in het doel belanden: 4-2. Alhoewel Jordi Tiktak, op het moment dat Joost Leonard wilde uithalen, heel knullig de bal in eigen doel werkte, kwamen de scheidsrechter en zijn twee vrouwelijke grensrechters, samen met de betrokkenen van Rijnsburgse Boys en ODIN ’59, overeen om het doelpunt toch toe te kennen aan Joost Leonard. Waarvan acte. Omdat Pieter Mulders zijn spelers aanspoorde de concentratie te bewaren en op balbezit te spelen, kwam de meer dan verdiende overwinning niet in gevaar. De score had zelfs nog groter kunnen uitvallen wanneer Jeffrey Jongeneelen iets lager op het doel had geschoten. Nu spatte zijn schot uiteen op de lat. Na afloop van het duel bleek dat Rijnsburgse Boys, door de vier treffers, samen met FC Lisse en IJsselmeervogels, het meest gescoord te hebben in de derde divisie: 31 keer tot nu toe.
rbb-odin59-2016-1

Foto: Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys – ODIN ‘59: 4-2 (1-1)
21: Wesley Goeman: 1-0
30: Denzel Meijer: 1-1
49: Jeffrey Jongeneelen: 2-1
51: Denzel Meijer: 2-2
58: Max Hudepohl: 3-2
65: Joost Leonard: 4-2
Scheidsrechter: M. Ritmeester
Toeschouwers: 1.000
Gele kaarten ODIN ‘59:  Denzel Meijer en Ron Scheffer
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Sven Verlaan, Masies Artien, Jordy Strooker, Jeffrey Jongeneelen, Donny Verdam, Wesley Goeman (86: Jorn van Lunteren), Max Hudepohl (88: Marvin Wijks), Joost Leonard (86: Martijn Tjon-A-Njoek) en Joël Tillema
Opstelling ODIN ‘59: Barry van Dijk, Denzel Meijer, Milo Cremers, Jordi Tiktak, Ron Scheffer, Jurgen Dikker, Eelke de Graaf, Stefan Seijs (46: Jeffrey Tol), Jeffrey Klijbroek, Jerrold van den Eeckhout (56: Nigel Hardemberg) en Jim Hulleman (72: Cerilio Cijntje