Piet Hemminga

Rijnsburgse Boys – Odin ’59 1-0 (1-0) – VERSLAG

Zuinige overwinning in zevende oefenwedstrijd

De oefenwedstrijd tegen Odin ’59 – derde divisie zaterdag – werd door Rijnsburgse Boys gewonnen. Het was de zesde oefenwinst op rij. Maar het was ook de matigste wedstrijd in de voorbereiding tot dusver. Toch zal trainer Henk Wisman niet ontevreden zijn geweest en het zeker als een nuttige oefenwedstrijd hebben ervaren.
Ook voor spelers geldt dat het niet altijd lukt eenzelfde constante lijn te laten zien. Sommigen bevestigen hun kandidatuur voor de basis-elf en lieten de vorm van de afgelopen weken ook vanavond weer zien. Weer andere kloppen duidelijk aan de deur om ook in aanmerking te komen voor minimaal een vermelding op het wedstrijdformulier. Terwijl een deel ook de mogelijkheid kreeg om trainer en staf te overtuigen bij eventuele twijfel. Niet iedereen zal daar vooralsnog in geslaagd zijn. Alle spelregelwijzigingen ten spijt er mogen er nog steeds maar elf tegelijkertijd in het veld staan.

Foto: Hans Heemskerk


Aanvankelijk stond er een uitwedstrijd tegen Jong AZ op papier maar in plaats daarvan werd niet in Noord- maar Zuid-Holland gespeeld. Voor Jayson Halman (ex-RBB) werd het zelfs een prettig weerzien met de Middelmors. Hij kreeg 45 minuten speeltijd van een andere bekende, Ted Verdonkschot. Na IJsselmeervogels leek de succesvolle oud-trainer van Rijnsburgse Boys even bij Velzen aan de slag te gaan. Maar het werd uiteindelijk een treetje hoger bij de club uit Heemskerk – overigens een frequente tegenstander voor de Rijnsburgers in de aanloop naar weer een nieuwe competitieronde.

Foto: Hans Heemskerk


Dennis van der Plas werd deze keer zelfs matchwinnaar en heeft dus ook zijn eerste treffer in geel-zwart te pakken. Geen mooie uitgespeelde mogelijkheid – maar meer een “ik moest toch toevallig die kant op” doelpunt. Hij telt des te meer. Ook al omdat Carlos Opoku eerder iets deed wat hij normaliter nooit doet: een penalty missen. Even daarvoor was de beste kans van de wedstrijd overigens voor Odin ’59. Maar die inzet ging vlak naast het doel. Het was soms net even te traag, net even te slordig en gewoon net even niet. Daar staat tegenover dat er wederom geen tegendoelpunt werd geïncasseerd. En er uiteindelijk ook nog geen (oefen) wedstrijd werd verloren.

Foto: Hans Heemskerk


Voor de komende twee zaterdagen staan er nog twee oefenwedstrijden op het programma voordat tegen IJsselmeervogels voor de competitie mag worden afgetrapt. Voor Odin ’59 start de competitie ook op 5 september, tegenstander is dan Staphorst.
Scoreverloop:
31′ 1- 0 Dennis van der Plas