Rijnsburgse Boys o23 wint van Alphense Boys

Afgelopen dinsdag speelde RBB o23 wederom. Dit keer weer voor de competitie. De derde poulewedstrijd werd gespeeld tegen Alphense Boys. Na het gelijke spel tegen Vitesse Delft en de nederlaag tegen Quick Boys werd het nu de hoogste tijd dat er een keer gewonnen zou worden.

Dit werd de spelers ook duidelijk op het hart gedrukt en dit was niet aan dovemansoren besteed! Zeer gedreven werd er vanaf minuut 1 gestreden voor elke meter en werd Alphense Boys continu snel afgejaagd. De technische Alphenaren hadden daar zeker de eerste helft de nodige problemen mee. Diverse keren veroverden we de bal op hun helft en gingen we dreigend richting hun goal. Scoren hieruit deden we niet, maar nadat Dirk-Jan de paal had geraakt wist Matthijs het net wel te vinden. Na een slimme snelle aanval, op het moment dat Alphense Boys wisselde, werd hij in stelling gebracht door Robert. Hij faalde dus niet.

Vlak daarna was het opnieuw raak, ditmaal door Roy op aangeven van Thijs. Balverlies op onze eigen helft leidde uiteindelijk tot de 2-1, die Mitchell bijna nog voorkwam, maar hij tikte de bal tegen de paal. Vervolgens was de spits van Alphense Boys er als de kippen bij om de bal in het lege doel te deponeren.

In de tweede helft werden de spelers van Alphense Boys wat later onder druk gezet. Op eigen helft mochten ze veelal nog combineren (het maximaal 3x raken leek voor hen een groter doel dan de winst), maar over de middenlijn kregen ze geen ruimte. Doelpunten vielen er niet meer, al leidde een slippertje van Jos nog bijna tot de gelijkmaker. Het was dat Mitchell tot drie keer(!) toe op zijn post stond om te redden.

Prima wedstrijd, geweldige inzet en een goed resultaat. Daar kunnen we mee verder!