secretariaat

Rijnsburgse Boys O23 wint met 2-1 van ARC O23

Dinsdag, 8 oktober 2019, heeft RBB onder 23 het spits van de onder 23 competitie afgebeten met een keurige 2-1 overwinning. Keurig omdat het de 1e keer best weer wennen is qua samenstelling. Je speelt met medespelers uit verschillende elftallen met verschillende leeftijden en waar je bovendien nog nooit mee hebt gespeeld. Dan is het in het begin nog een beetje aftasten en dat is ook helemaal niet erg. Na verloop van tijd zie je echter dat de gedeelde passie voor het voetbalspelletje boven komt drijven. De schroom wordt eraf gegooid en we durven vooruit te denken en daar ook naar te handelen. Dan blijkt dat ook de “oudjes” er weer plezier in krijgen en ze de “jonkies” met raad en daad bijstaan om hen vooruit te helpen. En laat dat nu het belangrijkste zijn van deze wedstrijden. De ervaring die de jonkies op doen, de coaching en het mee mogen spelen met spelers uit de A-selectie is een belangrijke schakel in de ontwikkeling van onze talenten.
Vanavond hadden we heel veel ervaring in de groep. Opoku, Knol en Van Nieuwkoop als routiniers en Reyneveld en Slootweg als jonkies uit de A-selectie. Mieras, Loos, Van Egmond en Siebert uit het 2e en Hogewoning en Van den Hoek uit de JO-19 maakten het elftal compleet.
Zoals gezegd was het in het begin nog een beetje onwennig aan Rijnsburgse kant en was er daardoor een licht overwicht voor ARC zonder dat ze voor heel veel gevaar zorgden. De grootste kansen waren eigenlijk voor RBB. In de 11e minuut een bal op de paal van Siebert,  in de 19e minuut een knappe redding van de keeper van ARC op een schot van Knol, in de 23 minuut gaat Reyneveld alleen op het doel af maar stuit op de keeper en in de 31e minuut nog een bal op het dak van het doel door Mieras. Siebert viel in de 29e minuut met een blessure uit en werd vervangen door Mo en ook hij komt uit de JO-19.  ARC kon af en toe wat speldenprikjes uitdelen maar de 1e echte redding van Richard was pas nodig in de 45e minuut. We konden gelukkig gaan rusten met 0-0.
Na de rust ging het los en helaas niet alleen op het veld maar ook vanuit de lucht. De regen kwam met bakken naar beneden maar dat kon Loos er niet van weerhouden om een schot op doel te vuren, helaas ging zijn poging net naast. Vervolgens brak een periode aan waar het spel redelijk op en neer golfde maar je merkte aan alles dat RBB een licht overwicht begon te krijgen. Met twee verse wissels ook weer uit de JO-19 werd de gemiddelde leeftijd nog verder naar beneden gehaald. Van Noort en Anholts kwamen Mieras en Loos aflossen in de 20e minuut. Een goede periode voor RBB brak aan. Waar Van Noort in de 80e minuut nog een doelpunt afgekeurd zag worden vanwege vermeend buitenspel wist Reyneveld in de 82e minuut na een knap afleggen door Knol de 1-0 te scoren. Niet lang erna wist Knol zelf vanaf 35 meter met een fraaie boogbal de keeper te verschalken, 2-0. Opoku kopte in de één na laatste minuut net naast en daarna was het laatste wapenfeit voor ARC. In de 90e minuut konden zij nog iets terugdoen en de eindstand op 2-1 te bepalen. De mannen van Piet van Duijn hebben de drie punten zodoende op de Middelmors gehouden.
Er werd een “fris” spelletje op de mat gelegd en dat geeft de burger moed voor de toekomst. Met Anholts, Van Noort en Van den Hoek eindigden we zelfs met drie spelers die eigenlijk nog in de JO-17 mogen spelen. En dat ging hen bovendien heel goed af met een Van den Hoek in een opvallende rol als controleur op het middenveld en dat gedurende de volle 90 minuten. Er komen best wat talenten boven drijven in de komende jaren en dan zijn dit soort wedstrijden erg belangrijk om de pareltjes wat bij te slijpen. De volgende wedstrijd staat gepland op 5 november. Opnieuw thuis om 20:00 uur en dan is Sportlust de tegenstander. Ik zou het alvast maar in de agenda vastzetten.
Opstelling RBB: Richard van Nieuwkoop, Carlos Opoku, Jesper Slootweg, Jelmer van Egmond, Coen Hogewoning, Edo Knol, Chiel van den Hoek, Daily Loos (65e minuut Dennis van Noort), Bas Siebert (29e minuut Mo Scmsek), Maarten Reyneveld en Mark Mieras (65 minuut Richard Anholts) . Trainer Piet van Duijn en verzorger Henk Bakker.