outhands

Rijnsburgse Boys O23 gestart in competitie

Afgelopen dinsdag startte Rijnsburgse Boys O23 de competitie voor O23. Na enige weken terug tegen Noordwijk geoefend te hebben, 2-1 verlies na een gelijkopgaande wedstrijd, werd nu thuis de strijd aan gebonden met de jongelingen van Vitesse Delft.

Net als tegen Noordwijk werd ook deze wedstrijd in hoog tempo gespeeld. Veelal stonden we overal op het veld 1:1, dus veel duels werden er uitgevochten. Na een beginfase waarin twee doelpunten uit de lucht kwamen vallen (1-1), kwam Vitesse Delft nog voor de rust op 1-3, terwijl het net zo goed 3-1 voor ons had kunnen staan. Maar het gaat om afmaken van de kansen (en het niet weggeven van kansen aan de tegenpartij), en dat deed Vitesse dus beter.

Voetballend waren we minimaal gelijkwaardig en al goed op dreef. De tweede helft werd die lijn doorgetrokken en ging het nog beter. Het werd overigens wel eerst 1-4, alvorens er een Rijnsburgs kwartiertje aanbrak en de stand weer in evenwicht kwam. De laatste 10 minuten werd er niet meer gescoord, waardoor er een 4-4 eindstand in het boekje van de prima leidende scheidsrechter kwam te staan. En daarmee was Rijnsburgse Boys de morele winnaar, zeker ook qua vertoont spel.
 
Dinsdag 15 november volgt de tweede competitiewedstrijd (in een reeks van 5). Dan gaan we op bezoek bij Quick Boys