outhands

Rijnsburgse Boys

 “Ook Rijnsburgse Boys laat zich verrassen”. Het klinkt als een advertentie van een sauna- annex relaxcentrum maar het is gewoon de keiharde waarheid uit de sport-kolom op de voorpagina van het Leidsch Dagblad van 7 november. Want Rijnsburgse Boys bevindt zich in het goede gezelschap van HHC, GVVV en Spakenburg die allemaal thuis klop hebben gehad van onze westerburen aan zee. “Compleet overvleugeld – Reuzendoder Noordwijk verslaat ook Rijnsburgse Boys” is even verderop in het sportkatern te lezen. “Waar zijn de punten – hier zijn de punten” klonk het inderdaad vanuit de kleedkamer van de gasten op de Middelmors. “We kunnen er wel een mooi verhaaltje van maken maar we hebben verdiend verloren” laat Kevin Winter optekenen door Hielke Biemond. “De wedstrijd is niet onze kant op gevallen, wij hebben hem onze kant op gespeeld” aldus Robbert de Ruiter in de krant. In een separaat kader laat Mohammed Faouzi weten met een lege maag de wedstrijd te hebben beslist”. Moeten de Uien het banaantje voortaan toch maar achterwege laten.

“Noordwijk toont meer gogme dan Rijnsburgse Boys”. Mooi gevonden van Kers Boomsma op Voetbal op Zaterdag maar dat woord gogme is er zeker één om nog eens over na te denken. Want waar was dat nou op het veld terug te vinden? Gogme – er is niet gemakkelijke 1 ander woord voor te vinden. De eerste helft was volgens de toonaangevende voetbalsite een sof – en dat zal menig aanwezig voetballiefhebber moeten beamen. “In de tweede helft steeg met de minuut” en ook dat is helemaal juist. De samenvatting dat de zege zwaarbevochten, tegen de verhouding in en toch ook wel weer verdiend was zal voor wat betreft de 2e kwalificatie niet helemaal in goede aarde vallen bij de supporters van Noordwijk. Niek Oosterlee heeft ook hier het laatste woord: “De wereld vergaat niet”. Gelukkig maar want de competitie is nog lang niet afgelopen.

Volnieuws.nl omschrijft het als volgt: “Noordwijk stunt tegen Rijnsburgse Boys”. “Rijnsburgse Boys – Noordwijk was aanvankelijk een schaakpartij, die 20 minuten voor tijd tot leven kwam en in een dolle eindfase boog Noordwijk uiteindelijk een achterstand om in een 4-2 winst.” Nico Mos geeft op deze website een prima verslag van de wedstrijd weer en laat ook Robbert de Ruiter aan het woord. Die omschrijft de 1-0 als een gedurfde penalty. Helaas zullen we nooit weten wat hij er van vond als dit de enige en dus beslissende goal was geweest. “Ik kan mijn ploeg echter niets verwijten. So Be It” sluit Niek Oosterlee dit artikel af. En verder bekeken we nog Voetbalprimeur.nl, Topklassefans.nl, Topklasse.com, Tweenul.nl, en Westonline.nl. Maar dat leverde geen verdere nieuwe inzichten op.