Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Noordwijk 2-3 (0-1) – VERSLAG

Laten we dit seizoen maar snel vergeten

De laatste minuut van het seizoen 2023 -2024 is misschien wel tekenend voor dit seizoen. Na een 2-0 achterstand tegen Noordwijk weet Rijnsburgse Boys terug te komen tot 2-2. Ilias Kariouh krijgt de bal in het zestienmeter gebied van Noordwijk in zijn voeten gespeeld door een speler van Noordwijk. Voor de goal staat Jeroen Spruijt helemaal vrij. Een breedte pass zou voldoende zijn voor een 3-2 voorsprong. Ilias dribbelt het strafschopgebied verder in en verliest de bal. Noordwijk speelt een lange bal naar voren en de achterhoede van Rijnsburgse Boys onderschept de bal. Noordwijk-speler Lucas Coopmans blijft licht geblesseerd op de grond liggen tussen Rijnsburgse Boys doelman Guus Zuiderma en de laatste linie van de Uien. Lesley Bakker ziet de speler over het hoofd en speelt de bal terug op de Rijnsburgse doelman. Coopmans zegt ‘dank je wel’ en pakt het cadeautje helemaal uit: 3-2 voor Noordwijk. Niet veel later fluit Sander de Brito Roque voor de laatste keer. Een onnodige nederlaag is het gevolg.

Kommer en kwel
Was het dan allemaal kommer en kwel wat Rijnsburgse Boys in de laatste wedstrijd liet zien? Zeker niet. De laatste weken wordt er weer behoorlijk gevoetbald en dat was ook tegen Noordwijk in de eerste 25 minuten ook het geval. Veel balbezit voor de Uien. Noordwijk vond het prima en liet Rijnsburgse Boys het spel maken. Het leverde wat kleine kansen op. Een mooie voorzet van de vertrekkende Andre Morgen leverde een kans op voor Bram de Bruin. Zijn schot ging echter naast het doel van Noordwijk doelman Lars Jansen.

Achterstand
Na een half uur spelen kwam Noordwijk op voorsprong. Rijnsburgse Boys raakte het initiatief kwijt en moest een aantal corners toestaan. Bij een van deze corners zat doelman Zuidema mis waardoor het voor Dylan Rietveld een koud kunstje was om de 0-1 op het scorebord te zetten. Met deze stand ging Rijnsburgse Boys ook de kleedkamer in. Na een kleine twee minuten spelen in de tweede helft kwam Noordwijk op een 0-2 voorsprong. Sem van Oosten werd op links weggestuurd en wist doelman Zuidema met een laag schot te passeren.

Karakter
Na de snelle 0-2 achterstand toonde Rijnsburgse Boys karakter. Het ging niet bij de pakken neerzitten. Er kwamen wat kansen op de aansluiting treffer. Jeroen Spruijt kopte van dichtbij in. Met een uiterste inspanning tikte doelman Jansen de bal tot corner. Een schot van Bram de Bruin tikte de doelman niet veel later ook tot een corner. Toch kwam tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Bram de Bruin wist Jeroen Spruijt te vinden die met een lob invaller doelman Thijs Ouwehand passeerde: 1-2.

Gelijkmaker
Rijnsburgse Boys veerde op en ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd benutte Bram de Bruin een strafschop. Met nog één minuut op de klok had de volle winst er bij een betere keuze zelfs nog ingezeten. Helaas viel de goal aan de andere kant: 2-3. Zo eindigde Rijnsburgse Boys dit seizoen met slechts 41 punten op de 13e plaats.

Afscheid
Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van vertrekkende spelers en stafleden. De Gouden Ui werd uitgereikt aan Furhgill Zeldenrust. De supporters kozen hem tot speler van het jaar. Alle vertrekkende spelers kregen een mooie foto en een bos bloemen uitgereikt. Zeldenrust, een van de vertrekkende spelers, bedankte staf, spelers, supporters en vrijwilligers. Met veel plezier speelde hij zes seizoenen voor Rijnsburgse Boys. ‘Ik heb hier hoogte en diepte punten meegemaakt. Laten we dit seizoen maar snel vergeten’.

Rijnsburgse Boys – Noordwijk 2-3 (0-1)

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque

Toeschouwers: 1.000

Scoreverloop:
27′: 0-1 Dylan Rietveld
48′: 0-2 Sem van Oosten
81′: 1-2 Jeroen Spruijt
89′: 2-2 Bram de Bruin
90′: 2-3 Lucas Coopmans

Opstelling Rijnsburgse Boys: Guus Zuidema, Roderick Gielisse (59′ Lesley Bakker), Dennis van der Plas, Daan Walraven, Nino Klaver, Jeroen Spruijt, Mitchi Huijsman (46′ Anthony van Dongen), Bram de Bruin, Delano Asante (75′ Ilias Kariouh), Mark Mieras (59′ Rob Zandbergen) en André Morgan (75′ Steff van Rooijen).
Opstelling Noordwijk: Lars Jansen (76′ Thijs Ouwehand), Oscar Wilffert (62′ Dirk Draijer), Toer Bouwman, Lucas Coopmans, Riley Reemnet, Sem van Oosten (79′ Marouane Bakmour), Moatasim el Yaakoubi (62′ Edin Bibuljica), Kick Groot, Ruben Marbus (80′ Ischa Bouwman), Emile Wendt en Dylan Rietveld.