IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – Noordwijk: 2-2 (0-1) – VERSLAG

Noordwijk maakt einde aan Rijnsburgse overwinningsreeks

Na een duel met twee gezichten moesten Rijnsburgse Boys en Noordwijk zich tevreden stellen met één punt. Hoewel daar niet veel op viel af te dingen had een Rijnsburgse overwinning toch niet onlogisch geweest. Noordwijk bleek in de eerste helft de bovenliggende partij en kon deze terecht met een 0-1 voorsprong afsluiten. In de tweede helft lukte het Rijnsburgse Boys om, vanaf de start, alle schroom van zich af te gooien en de druk op te voeren. De jacht op de gelijkmaker duurde twintig minuten en deze werd op schitterende wijze door Jeroen Spruijt binnengekopt. Rijnsburgse Boys wilde meer maar kreeg na tien minuten, uit een standaardsituatie, de deksel op de neus: 1-2. Op pure wilskracht en vechtlust werd, opnieuw tien minuten later, voor de tweede keer een achterstand gerepareerd. Invaller Delano Asante bleek van onschatbare waarde en scoorde zijn vierde – en ook belangrijkste – treffer in vijf duels: 2-2. Rijnsburgse Boys wilde absoluut meer en hoopte met stormram Masies Artien in de spits de overwinning binnen te slepen. Het mocht helaas niet zo zijn zodat er een einde kwam aan een mooie overwinningsreeks van vijf wedstrijden.

Slordig
Voor de derde keer binnen acht dagen startte Rijnsburgse Boys met dezelfde basiself. Een groot compliment richting de ploeg van Henk Wisman voor wat betreft de fitheid is hierbij zeker op zijn plaats. Toch was Rijnsburgse Boys geen schim van de ploeg uit de voorgaande duels. De Rijnsburgers werden door Noordwijk volledig vast gezet. In de opbouw voetbalde de ploeg zo slordig dat het aan voetballen niet toe kwam. Noordwijk lukte dat wel en voerde langzaam maar zeker de druk op het Rijnsburgse doel op. Nadat eerst Raϊes Roshanali een afzwaaier had geproduceerd, bleek na twintig minuten Youri de Winter een unieke mogelijkheid te krijgen om de score te openen. Hij maaide echter over de bal heen en schoot lucht. De volgende kans werd wel verzilverd. Na balverlies van Bert Koomen lukte het Raϊes Roshanali om Thomas Reynaers aan te spelen die, na een één-tweetje met Nick van Staveren, Emiel Wendt wist te bereiken. Bram Ros had nog in kunnen grijpen maar leed balverlies waarna plaaggeest Emiel Wendt, die nog geen bal had geraakt, de 0-1 binnen schoot.

Antwoord
Een passend Rijnsburgs antwoord kwam zowaar binnen twee minuten. Roderick Gielisse wist vanaf rechts de bal op Dani van der Moot te spelen die vervolgens, met het puntje van zijn schoen, de bal net naast schoot. Nadat Bram Ros in het begin van het duel vanuit een vrije trap naast had gekopt, was dit na een half uur spelen pas de tweede keer dat Rijnsburgse Boys zich dreigend in de Noordwijkse zestien liet zien. Meer bleek er, door het veel te lage baltempo, niet in te zitten. Noordwijk daarentegen bleef prima combineren en kon uiteindelijk, na een dreigende kopbal van Nick van Staveren, dit niet met een tweede treffer belonen. In de blessuretijd was het Dylan Rietveld die met zijn schot dicht bij een doelpunt kwam maar de bal ging net over. In de voorbeschouwing was het al benoemd: Noordwijk op de eigen Middelmors blijkt voor Rijnsburgse Boys de laatste jaren een pittige kluif. Maar goed, de tweede helft moest nog van start gaan….

Herboren
De peptalk en de thee waren kennelijk van dien aard dat een herboren Rijnsburgse Boys in de tweede helft uit een geheel ander vaatje ging tappen. De ploeg ging hoger druk zetten, het gas ging er op en Noordwijk leek compleet verrast door de storm die ze op zich af zagen komen. Bij de eerste de beste aanval via Jeffrey Jongeneelen en Bert Koomen kwam de bal bij Dani van der Moot waarbij vervolgens Thomas Reynaers de bal tegen de hand kreeg. Scheidsrechter Vos vond het echter niet penalty-waardig. Met hoog druk zetten geef je natuurlijk wel ruimte achter de verdediging weg en daar leek Emiel Wendt wel van te willen profiteren. Maar daar dacht ijzervreter Bram Ros totaal anders over en stuurde de Noordwijkse aanvaller op imponerende wijze het bos in. Het Rijnsburgse publiek genoot ervan en beloonde de actie met een welverdiend applaus. Ook het afjagen van de bal door Dani van der Moot, waarbij hij Dylan Rietveld de bal ontfutselde, mocht op waardering van het thuispubliek rekenen. De beloning voor de aanvallende intenties leek na een kwartier te komen. Een fraaie aanval, met een hoofdrol voor man van de wedstrijd Bram de Bruin, werd door Furhgill Zeldenrust doeltreffend afgerond. Het bleek echter een buitenspelgoal te zijn.

25ste competitietreffer
Vijf minuten later was het dan toch wel raak. Jeroen Spruijt zette zelf de aanval op, speelde de bal op Furhgill Zeldenrust en rende vervolgens zelf door naar het strafschopgebied van Noordwijk. Exact op tijd en met de perfecte snelheid wist assist-koning van Rijnsburgse Boys, Zeldenrust, de bal strak voor te zetten op de topscorer van Rijnsburgse Boys, Spruijt, die met een geweldige krachtige kopbal beide ploegen in evenwicht bracht: 1-1. Het bleek de 25ste competitietreffer van Jeroen Spruijt in zijn vier seizoenen bij Rijnsburgse Boys te zijn. Het gevoel was nu: erop en erover. De eerste kans daartoe liep weer via Jeroen Spruijt maar na zijn voorzet op Dani van der Moot ging de Rijnsburgse spits onderuit in de zestien. Bram Ros kreeg de volgende kans maar zijn schot uit de tweede lijn ging rakelings langs de paal. Helaas gingen er toch ook dingen fout. Ondanks de nodige waarschuwingen vooraf werd Nick van Staveren bij een Noordwijkse corner volledig vrij gelaten. Van Staveren, eerder in de week nog goed voor een zuivere hattrick tegen Jong FC Volendam, profiteerde van de dekkingsfout en kreeg vanaf de vijf meterlijn de vrije ruimte om binnen te koppen: 1-2.

Van richting veranderd
Rijnsburgse Boys toonde volwassenheid door niet bij de pakken te gaan neerzitten. Met een dubbele wissel, Delano Asante en Marc Magan voor Furhgill Zeldenrust en Roderick Gielisse, kwamen twee potentiële doelpuntenmakers in het veld. Marc Magan probeerde het als eerste. Vanuit een vrije trap schoot hij echter hoog over. Delano Asante had het vizier wel op scherp staan. Zijn schot van afstand verdween, na door Teun Zethof van richting te zijn veranderd, wel in het doel: 2-2. Er was vervolgens één ploeg die meer wilde: Rijnsburgse Boys. Invaller Robert Olijfveld kreeg de grootste kans na een assist van Jeroen Spruijt maar Lars Jansen redde voor Noordwijk. Ook Masies Artien, als gelegenheidspits ingebracht voor Dani van der Moot, was ‘lekker’ bezig in de zestien met onrust stoken maar de hem zo gegunde treffer viel niet. Zijn grootste kans, een kopbal na een vrije trap van Marc Magan, ging namelijk naast. De vijf minuten blessuretijd bleken te kort voor de Rijnsburgers om de stapavond van de selectie in Amsterdam alsnog met een overwinning te kunnen vieren. Maar met de resultaten van de voorgaande competitiewedstrijden in het achterhoofd hadden ze wel alle reden om er toch een geslaagd avondje uit van te maken!

Rijnsburgse Boys – Noordwijk: 2-2 (0-1)
30: Emiel Wendt: 0-1
65: Jeroen Spruijt: 1-1
75: Nick van Staveren: 1-2
84: Delano Asante: 2-2

Scheidsrechter: M. Vos
Toeschouwers: 1.250

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Bert Koomen en Jeffrey Jongeneelen
Gele kaarten Noordwijk: Raϊes Roshanali, Sander Bosma, Dylan Rietveld en Donovan Slijngard

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Bert Koomen, Bram Ros, Dennis van der Plas, Rob Zandbergen (86: Ian van Otterlo), Roderick Gielisse (80: Marc Magan), Jeroen Spruijt, Bram de Bruin, Furhgill Zeldenrust (80: Delano Asante), Dani van der Moot (89: Masies Artien) en Jeffrey Jongeneelen (86: Robbert Olijfveld)
Opstelling Noordwijk: Lars Jansen, Toer Bouwman, Donovan Slijngard, Thomas Reynaers (71: Stef van der Zalm), Nick van Staveren (86: Sem van Oosten), Raϊes Roshanali, Teun Zethof, Sander Bosma (81: Rob Overvliet), Emiel Wendt, Youri de Winter en Dylan Rietveld