outhands

Rijnsburgse Boys nog even terug naar plaats 2

De openingsfase in Noordwijk is rommelig en speelt zich af op de helft van Rijnsburgse Boys. De ene uitbal volgt de ander op. De eerste bal over de middellijn laat een fix aantal minuten op zich wachten voordat Bennie van Noord met een wel hele hoge voorzet het eerste wapenfeit van de koploper laat optekenen. De tweede keer dat de Boys gevaarlijk werden brengt gelijk verandering op het scorebord teweeg. Het is Jeffrey Winter die zichzelf met een diep bal lanceert, eerder in het strafschopgebied is dan de Noordwijkse verdediging en doelman Amezrine met een beheerste schuiver kansloos laat: 0-1. Vier minuten later komt Peter Freke in op Sven de Ridder, gaat voor de bal maar raakt enpassent ook de verdediger van Noordwijk. Scheidsrechter Van der Wielen twijfelt ogenschijnlijk geen moment en toont de middenvelder de rode kaart. “Hij kon ‘m geven” oordeelt Niek Oosterlee achteraf. “Maar de overtreding even later van Blonk was van gelijke orde. En dat is dan zelfs geen gele kaart waard. Dat is meten met twee maten”. 

Van Rijnsburgse kant wordt de wedstrijd daarna zoveel mogelijk op slot gegooid. Damiano Schet moet daarbij zijn aanvallende ambities bijstellen en zo mogelijk de plaats van Peter Freke overnemen. “Tenslotte zijn we niet gekomen om het thuispubliek te vermaken. Verder weten we dat Noordwijk een omschakelploeg is waar nog bijna geen enkele topploeg van heeft gewonnen. We hadden dus geen zin om alles voor ze open te zetten” licht Niek Oosterlee naderhand toe. Een man meer of niet, aan het spel van Noordwijk verandert vrij weinig in de eerste helft. Omslachtig blijft de ploeg zoeken naar een opening maar veelal is het de Rijnsburgse verdediging de vroegtijdig kan ingrijpen. Benito Olenski weet een gevaarlijk ogende inzet van Joost Leonard te keren terwijl Ronald Breinburg Mohammed Faouzi, die eenmaal dreigt te ontsnappen, ten koste van een hoekschop weet te verdedigen. Maar Richard van Nieuwkoop speelt een goede wedstrijd en treedt ook bij deze corner handelend op.

  

In de tweede helft wordt het wat duidelijker dat het Titanic-weekend is. Vrouwen, kinderen en de bal eerst wordt wat vaker het motto. En het blijft uiteraard oppassen voor Mohyammed Faouzi. De topscorer van de topklasse laat zich graag door Kolder omarmen maar en schiet vervolgens de daarop volgende vrije trap als prooi voor Van Nieuwkoop in de lange hoek. Tien minuten later staat dezelfde Faouzi wel aan de basis voor de gelijkmaker van de thuisploeg. Al rommelend en frommelend weet hij de achterlijn te bereiken waarna zijn voorzet door de inzet van Jeroen van der Zijden via Marciano Bruma in het Rijnsburgse doel terecht komt. Het is daarmee eigenlijk ook bijna de laatste mogelijkheid van de 11 Noordwijkers  die tegen een muur van 10 Rijnsburgers blijven oplopen.

Met nog een kwartier te gaan dienen er zich voor Rijnsburgse Boys nog een aantal mogelijkheden aan. Eerst gaat Damiano Schet in het strafschopgebied onderuit. Maar de visie van de geelzwarten en de arbitrage ten opzichte van de bal spelen of een tegenstander raken, lopen zoals vaker deze middag nogal uiteen. Vervolgens mag Danny van der Vijver van zo’n twintig meter uithalen uit een mooi kaats met Jeffrey Winter. De bal is inderdaad heel hard maar ook een paar meter naast. Ronald Breinburg is nog het dichtst bij de winnende treffer. Uit een hoekschop kopt hij tegen de lat. Daarna is het de buurt aan Mustafa Amerzine om een vrije trap van Kevin Winter onschadelijk te maken. Even lijkt het venijn nog in de staart van de wedstrijd te gaan zitten. Faouzi duwt eerst Van Noord opzij om vervolgens over te schieten. En Benito Olenski, die zelf wordt neergehaald, schiet ver in blessuretijd ook hoog over.

Na afloop zijn de meningen enigszins verdeeld. Kevin Winter meldt nog steeds vertrouwen te hebben in een goede afloop. Niek Oosterlee bestempelt zijn team als morele winnaar en vindt dat het maximale er uit is gehaald. Feit is wel dat Rijnsburgse Boys zich nu geen misstap meer veroorloven wil het op de laatste speeldag nog voor de titel strijden. Met de wedstrijd tegen ARC en SVZW voor de boeg mag dat geen onoverkomelijk probleem zijn. Maar is de ploeg ook mede afhankelijk van de resultaten van Spakenburg tegen SC Genemuiden en Capelle.

Noordwijk – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-1)
10. Jeffrey Winter 0-1; 65. Marciano Bruma (e.d.) 1-1

Gele kaarten Noordwijk: Robin van Vliet, Stefane Goncalves
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Raymond Kolder, Benito Olenski
Rode kaart Rijnsburgse Boys: Peter Freke

Scheidsrechter: R.C.L. van der Wielen
Toeschouwers: 2.400

Opstelling Noordwijk: Amezrine, Van Vliet (46. Mertens), De Ridder, Moelee, Barlema, Blonk, Hoogkamer, V.d. Zijden (69.  Meurs), Goncalves, Leonard (74. Kogeldans) en Faouzi
Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Bruma, Breinburg, Van Noord, Olenski, Kevin Winter, Kolder (68. Van der Vijver), Schet (76. Leitoe), Jeffrey Winter en Kuhlmann (59. Sardar)