Henk Hogewoning

Rijnsburgse Boys neemt middenvelder van Telstar over

Lesley Bakker is de negende nieuwe speler die Rijnsburgse Boys heeft vastgelegd voor seizoen 2022-2023. De 20-jarige middenvelder komt deze zomer over van Telstar. Hij tekende deze week bij Rijnsburg een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen.   

“Bij Telstar speelde ik niet heel veel, mede door een enkelblessure die ik aan het begin van dit seizoen opliep, toevallig in een oefenwedstrijd van Telstar tegen Rijnsburg”, legt Lesley Bakker uit. “Mede daardoor lukte het niet om een basisplaats te veroveren. Omdat ik graag meer speelminuten wil maken, leek met me beter om de overstap te maken naar een andere club. Na twee proeftrainingen bij Rijnsburg mocht ik komen.”

Naar Rijnsburg
Waarom is het Rijnsburgse Boys geworden? Lesley: “Ik ken Rijnsburg van de oefenwedstrijd met Telstar afgelopen zomer en van verhalen van Ian van Otterlo die ik persoonlijk ken. Het is een mooie club met een mooie accommodatie. Een club als Rijnsburg moet hoog kunnen eindigen, in de top 5 of hoger.”

Lesley speelt het liefst als controlerende middenvelder maar kan ook in een meer aanvallende rol goed uit de voeten, zegt hij over zichzelf. “Ik ben ambitieus en heb het profvoetbal nog niet uit mijn hoofd gezet. Ik ga ervoor komend seizoen en heb er veel zin in.”  

Vorige clubs
Lesley Bakker begon zijn voetballoopbaan bij RKSV Pancratius in Noord-Holland, waar hij tot zijn zestiende speelde. Daarna speelde hij in de jeugd van AFC (Onder 17) en Almere City FC (Onder 19), waarna hij medio 2020 overstapte naar Telstar. In Velsen voetbalde hij in het Onder 21-elftal. Sinds dit seizoen zit hij bij de A-selectie onder leiding van trainer Andries Jonker.

In februari 2021 maakte Lesley zijn debuut voor Telstar in de eerste divisie in een uitwedstrijd tegen MVV. In totaal speelde hij vier duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Lesley Bakker woont in Zwanenburg onder de rook van Amsterdam en heeft een eigen personal trainer-bedrijf. Volgend seizoen heeft hij meer tijd om zijn eigen bedrijf verder uit te bouwen.  

Nieuwe spelers
Inclusief Lesley Bakker heeft Rijnsburgse Boys nu negen spelers vastgelegd voor het nieuwe seizoen. Dat zijn:

  • Gilbrano Plet, aanvaller, Sparta Nijkerk
  • Rob Overvliet, verdediger, Noordwijk
  • Daan Walraven, verdediger, Ter Leede
  • Jordy Hilterman, aanvaller/middenvelder, Koninklijke HFC
  • Guus Zuidema, keeper, SV Hoofddorp
  • Lucas Leverland, verdediger, ASWH
  • Anthony van Dongen, aanvaller, RKVV DEM
  • Nino Klaver, middenvelder, RKVV DEM
  • Lesley Bakker, middenvelder, Telstar