Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys neemt middenvelder van HBS over

Middenvelder Bram Ros (19) van derdedivisionist HBS uit Den Haag heeft op maandag 5 februari een eenjarig contract getekend bij Rijnsburgse Boys. Na Jeroen Spruijt, die overkomt van Westlandia (ook zondagderdedivisionist), is Ros de tweede nieuwe aanwinst voor volgend seizoen.

In een artikel over Bram Ros in AD Haagsche Courant dat dinsdagochtend is gepubliceerd, wordt de bij HBS opgeleide voetballer omschreven als een speler met een onverzettelijke uitstraling en een verrukkelijke pass in de benen. Op sportpark Craeyenhout groeide hij in snel tempo uit tot een van de dragende spelers. Twee seizoenen geleden debuteerde Bram Ros als A-junior in het eerste elftal. Vorig seizoen stond hij achttien duels in de basis en deze jaargang staat de teller ook alweer op achttien wedstrijden.
Stap hogerop
“Voor mij is dit een stap hogerop,” laat Ros optekenen in het AD. “Het is heel snel gegaan. “Vorige week maandag kreeg ik een berichtje dat Rijnsburgse Boys interesse had. Woensdag ben ik op gesprek geweest.” Een week later was het rond. Met name een gesprek met de nieuwe trainer Wilfred van Leeuwen ervoer de Haagse middenvelder als ‘heel positief’.
Hoogst haalbare
Afgelopen zaterdag tijdens Rijnsburgse Boys-Kozakken Boys was de jonge middenvelder als toeschouwer aanwezig op sportpark Middelmors. Ros: “HBS had me graag gehouden, maar ze gunnen me deze stap ook. Dit is een niveau hoger, met mooie wedstrijden en veel publiek. Ik wil alles uit mijn loopbaan halen, dus ga ik voor het hoogst haalbare.”