outhands

Rijnsburgse Boys – Montfoort in de pers

 Op papier toonden twee kranten interesse voor de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Montfoort. Met een “Met stip op één” maakt de Telegraaf melding van het feit dat Rijnsburgse Boys Spakenburg heeft afgelost op de koppositie van de Topklasse. De krant noemt de overwinning op Montfoort verpletterend. Rijnsburgse Boys hield Montfoort gedurende de wedstrijd aan een elastiek. Waarmee de krant suggereert dat er sprake was van bewust gas geven of terugnemen. Alsof er sprake was van kat en muis. Ere wie ere toekomt, deze omschrijving verdient wellicht de originaliteitsprijs. Alhoewel de regionale ook een aardige duit in het zakje deed . In het Leidsch Dagblad noemt Hennie Kanbier de zege een “Verbloemende overwinning voor Rijnsburgse Boys. De verslaggever concludeert dat de zege “ruim bemeten” was en dat Montfoort de “tik op de neus” ook niet verdiende. Ook Niek Oosterlee is het er mee eens dat de uitslag de lading zeker niet dekte. ”Na een flagrante fout van Barend Schrijver deed Damiano Schet het boek dicht. Montfoort vond de boekenlegger echter en kwam op 3-1. (..) Uiteindelijk bliezen Van Beuningen en Martijn Gootjes het verhaal alsnog uit.”

Ook op het www is er verhoudingsgewijs weinig aandacht voor de strijd tussen een ploeg uit het linker tegen een ploeg uit het rechterrijtje. De vv Montfoort schrijft op haar website: “Montfoort verliest van nieuwe koploper Rijnsburgse Boys”. Na een feitelijk verslag van de eerste helft willen we u het volgende deel na de 3-1 niet onthouden: “De ploeg van Marinus Dijkhuizen putte daar de nodige moed uit en slaagde er zelfs in de nodige kansen te creëren. Op dat moment blijkt dan eens te meer, dat ploegen, die in een neerwaartse spiraal zitten , het geluk tegen hebben. Daarbij kwam nog dat keeper Richard van Nieuwkoop deze middag een behoorlijke sta-in-de-weg was en scheidsrechter van Duijn een loepzuivere strafschop over het hoofd zag. Montfoort drong aan en liet bij vlagen zien te goed te zijn voor directe degradatie.” Meer nieuws uit de hoek van de tegenstander komt bij Radiostadmontfoort vandaan. Vooraf was het aan Montfoortse zijde uiteraard de vraag hoeveel punten er in tweeweken tijd in de Bollenstreek vergaard konden worden. Dat antwoord was eigenlijk pas in de 90e minuut beschikbaar. “Montfoort drong aan en liet bij vlagen zien te goed te zijn voor directe degradatie.”

Topklasser.nl meldt de ruime zeges voor Vogels en Uien en noemt vervolgens het scoreverloop een droomstart. Op dat moment was het duel eigenlijk gespeeld en nam Damiano Schet alle twijfel weg. “Rijnsburgse Boys soepel langs Montfoort” kopt Westonline.nl. RTV Utrecht is natuurlijk van de andere partij: Montfoort verliest met grote cijfers van Rijnsburgse Boys . Voor Soccersnews.nl is het belangrijkste nieuws dat Rijnsburgse Boys de koppositie heeft overgenomen. “Na de onderbreking leek de ploeg van trainer Niek Oosterlee op weg naar een monsterscore, nadat Damiano Schet voor de 3-0 had gezorgd.” Zover kwam het dus niet.