outhands

Rijnsburgse Boys loot DOTO voor de beker

Door een 4-2 overwinning op Rijnsburgse Boys 2 heeft Rijnsburgse Boys 1 zich geplaatst voor de volgende bekerronde. Daarin treft het op zaterdag 22 maart 2008 op sportpark Middelmors zaterdaghoofdklasser DOTO. De ploeg uit Pernis is natuurlijk geen onbekende voor de Rijnsburgse formatie aangezien beide ploegen spelen in de Hoofdklasse A. DOTO won vandaag met 4-3 van zondagploeg SVVSMC.

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateert van 15 december 2007 toen de onderlinge competitiewedstrijd in 4-4 eindigde. We hoeven daarbij niemand te herinneren dat de geelzwarten helaas een 0-4 voorsprong in het laatste deel van de wedstrijd uit handen gaf. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd met 4-0 gewonnen door Rijnsburgse Boys.

In het bekertoernooi hebben beide ploegen elkaar twee keer eerder ontmoet. Op 31 mei 1958 won DOTO in de 2de ronde van de KNVB-zaterdagbeker in eigen huis met 3-2 van Rijnsburgse Boys. De andere bekerwedstrijd staat nog vers in het geheugen. Op 10 mei 2006 stonden beide ploegen tegen over elkaar in de finale van de KNVB-districtsbeker West II. Rijnsburgse Boys pakte op het veld van Excelsior Maassluis de dubbel door DOTO met 4-2 te verslaan. Alle Rijnsburgse doelpunten kwamen op naam van Peter Freke.

De winnaar van de bekerwedstrijd Rijnsburgse Boys – DOTO treft in de kwartfinale een uitwedstrijd tegen RVVH, Soccer Boys, Capelle of Rohda ’76.