Maryléne Hogewoning

Rijnsburgse Boys legt talentvolle spits vast

Centrumspits Mitchi Huijsman kiest komend seizoen voor een nieuwe uitdaging bij Rijnsburgse Boys. De 20-jarige talentvolle speler komt over van de Duitse club SV Straelen. Hij tekende voor één jaar met een optie voor een tweede seizoen. Daarmee is Mitchi de vierde toevoeging aan de selectie voor volgend seizoen, naast Ilias Kariouh (HBS), Steff van Rooijen (Hercules) en Robin van der Meer (Helmond Sport).

Het afgelopen half jaar speelde Mitchi Huijsman bij de Duitse club SV Straelen, vlak over de Nederlandse grens. “We zijn helaas gedegradeerd dit seizoen en dat was voor mij mede de reden om op zoek te gaan naar een nieuwe club. Ik wilde op hetzelfde niveau blijven spelen, maar dan weer in Nederland en daardoor kwam ik bij de tweede divisie uit. Ik heb met meerdere clubs gesproken die nog een spits zochten, maar mijn keuze viel uiteindelijk op Rijnsburgse Boys.”

Een goed gevoel
De keuze voor Rijnsburg was voor Mitchi niet heel moeilijk. “Ik had bij Rijnsburgse Boys simpelweg het beste gevoel. Het is zover ik weet een stabiele club, waar niet veel spelers weggegaan zijn. Ook de sfeer tijdens de gesprekken met Gerrit Paauw en nieuwe trainer Martijn Lagendijk was goed”, vertelt Mitchi. “Verder wordt er volgend seizoen meer gefocust op trainen met technologie. Ook dit spreekt me aan, mede omdat ik dat ook gewend ben van vorige clubs.”

Explosieve spits
“Als ik mijn kwaliteiten kort moet omschrijven, zou ik zeggen dat ik een snelle en explosieve spits ben die met beide benen kan scoren, daarnaast kan ik door mijn lengte ook het (kop)duel aan gaan”, vervolgt de nieuwe speler. “Ik zou zelfs als buitenspeler ingezet kunnen worden, maar mijn voorkeur gaat uit naar de spitspositie.”

Mitchi hoopt een belangrijke schakel te worden voor Rijnsburgse Boys. “Als het even kan wil ik persoonlijk bijdragen aan nieuwe successen met veel goals en assists, en qua teamprestatie zou het mooi zijn als we met de top 3 meedoen volgend seizoen.”

Vorige clubs
Vóór SV Straelen heeft Mitchi Huijsman anderhalf jaar gespeeld bij Almere City FC. Mitchi begon zijn carrière bij FC Volendam waar hij zeven jaar speelde. “Ik heb daar onder andere getraind met Sjors Kramer die nu bij Rijnsburgse Boys mijn teamgenoot wordt.”

Huijsman woont op dit moment in Hoorn in Noord-Holland en focust zich vooral op zijn voetbalcarrière. Hij wil daarnaast, nu hij weer terug is in Nederland, weer aan het werk gaan, maar wat hij precies gaat doen, weet hij nog niet.