outhands

Rijnsburgse Boys laat twee punten liggen tegen Noordwijk


Peter Freke ontvangt uit handen van aanvoerder Dennis Groot een foto op canvas. De Rijnsburger speelde
vorige week zijn 200ste competitiewedstrijd in het eerste van Rijnsburgse Boys (foto Gerard van der Meij)
 

In de basis waren geen opvallende wijzigingen, behalve dan misschien dat André van Egmond vanaf het begin mocht meedoen. Hij verving Dave Rijkaard, die vorige week tegen Lisse een gebroken pols opliep. Uit de bezetting op bank bleek dat de ziekenboeg langzaam maar zeker leeg aan het lopen is. Gootjes, Leitoe en Van Roosmalen zaten weer bij de groep, waarvan de eerste twee een invalbeurt gegund werd.

Na een korte fase van elkaar wat aftasten, kreeg Rijnsburg in de 6e minuut de eerste mogelijkheid. Samen met André van Egmond kon Joost Kuhlmann het de verdediging van Noordwijk moeilijk maken, maar van echte paniek in de Noordwijkse achterhoede was nog geen sprake. Dit gold niet veel later ook aan de andere kant van het veld, toen Bart Freke tijdig voor opruiming zorgde om een eventuele kans voor de mannen van Robbert de Ruiter in de kiem te smoren. De beste kans van de eerste helft is echter voor Rijnsburgse Boys. Na een slippertje van Noordwijk-verdediger Van der Niet, komt de bal voor de voeten van André van Egmond die zo op doelman Van Kasteren kan doorlopen. De Rijnsburger, inmiddels ook achtervolgd door een tweetal Noordwijk-verdedigers, heeft echter teveel tijd nodig om de bal goed onder controle te krijgen en komt ondanks deze opgelegde mogelijkheid, niet tot een schot op doel. Niet veel later staat Kolder goed voor de goal, maar hij schiet de bal ver over.

Inmiddels is wel duidelijk dat Noordwijk het initiatief aan Rijnsburgse Boys overlaat. Rijnsburgse Boys heeft het middenveld in handen en kan veelvuldig via Sardar of Kulhmann vanaf de zijkanten doorstomen. De voorzetten die hieruit komen leiden echter nauwelijks tot gevaar. Ook via dode-spel-momenten kan Rijnsburg geen openingsgoal forceren. Noordwijk laat zich weinig verleiden tot aanvallende acties tot de 29e minuut. Een voorzet van Promes vanaf de linkerkant belandt plotsklaps op de kruising, een bal die er ook zomaar in had kunnen gaan, want Tim Orlowski stond genageld aan de zompige grond.


Joost Kuhlmann en Andre van Egmond zorgen voor gevaar voor het
doel van Noordwijk (foto Gerard van der Meij)

Rijnsburg blijft het proberen met schoten van Bouma en Peter Freke, die voorafgaand aan de wedstrijd gehuldigd werd voor zijn 200e wedstrijd (vorige week gespeeld) en hiervoor bloemen en een foto in ontvangst mocht nemen. Dezelfde Peter Freke is vervolgens nog betrokken bij twee mogelijkheden. Uit twee corners van zijn voet kunnen achtereenvolgens Bennie van Noord en Bart Freke een poging wagen. De kopbal van Van Noord oogt strak, maar door het teruggetrokken Noordwijk is de mensenmassa voor het doel te groot om de bal tussen de palen te krijgen. Bart Freke duikt goed op bij de korte hoek na een corner van zijn broer, maar komt net te kort. Voor Noordwijk is het de nummer 10, Stefan Mertens, die nog een poging van afstand doet.

In de tweede helft is het beeld niet anders dan dat van de eerste helft. Noordwijk laat Rijnsburgse Boys aanvallen en blijft achterin attent. Uit de voorzetten, voornamelijk van Resham Sardar, wordt weliswaar op doel gekopt, maar niet dusdanig dat doelman Van Kasteren problemen krijgt. Na tien minuten in de tweede helft brengt Oosterlee aanvaller Leitoe in en vervangt hiermee André van Egmond die het tegen de fysiek grotere en sterkere Noordwijk-verdedigers lastig had.

Met nog een klein halfuur op de klok, lijkt er dan toch ineens een voorsprong voor Rijnsburg te komen. Na een goede voorzet van Sardar is het Joost Kuhlmann, die centraal is gaan spelen voorin, die zijn lange been tegen de bal weet te krijgen. De uitgekomen doelman Van Kasteren wordt gepasseerd en de bal lijkt over de doellijn te gaan rollen. Het is echter Noordwijker De Ridder die deze middag een punt voor zijn ploeg wint door de bal op de doellijn weg te vegen. Uit een snelle counter van Noordwijk ontstaat een twee-tegen-twee situatie waar Noordwijk slordig mee omspringt. Mertens schiet de bal ver naast.


Een keiharde pegel van Bart Freke in de 89ste minuut lijkt de beslissing te gaan
brengen maar raakt helaas de paal (foto Gerard van der Meij)

Nadat De Ruiter zijn eerste wissel heeft toegepast, volgt voor Rijnsburg de tweede. Na lange tijd blessureleed maakt Martijn Gootjes zijn rentree in het eerste elftal. Oosterlee haalt er een middenvelder in de persoon van Raymond Kolder vanaf. Rijnsburg krijgt nog enkele mogelijkheden, onder meer via Gootjes, maar steeds is het net-niet. Naast vv Noordwijk lijkt nu ook de klok een tegenstander te worden. Het is duidelijk dat Rijnsburg van een dergelijke tegenstander moet kunnen winnen, maar het wil maar niet lukken. Hierdoor wordt het spel steeds slordiger en mislukken op het oog makkelijke passes of worden er verkeerde keuzes gemaakt. In de 89e minuut lijkt het Bart Freke te zijn die de vis dan eindelijk op het droge kan trekken. Een afvallende bal belandt voor de voeten van de verdediger en vanaf een meter of twintig haalt hij uit. Helaas voor alles wat Rijnsburg is raakt de bal de paal. Vaak krijgen ploegen die de hele wedstrijd beter zijn alsnog zelf een goal tegen en in de blessuretijd is het zowaar nog even spannend bij een corner voor de Noordwijkers, maar uiteindelijk fluit scheidsrechter Van de Rest af en blijft het scorebord onaangeroerd.

Na zes speelronden zijn de onderlinge verschillen in de stand nog erg klein. De nummers twee tot en met negen staan op slechts twee punten verschil. Capelle daarentegen neemt steeds veder afstand en staat nu al zeven punten los. Daarnaast heeft Capelle nu al de eerste periodetitel binnen. Volgende week staat de volgende derby op het programma voor Rijnsburg. Dan tegen Katwijk op sportpark De Krom.

Rijnsburgse Boys – v.v. Noordwijk: 0-0 (0-0)

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Peter Freke, Andre van Egmond
Gele kaarten Noordwijk: de Ridder, van Duyn, Hoogkamer, Leonard, van der Vlugt

Scheidsrechter: de heer Van de Rest
Toeschouwers: 1.200

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Groot, Van Noord, Bart Freke, Bouma, Peter Freke, Van der Vijver, Kolder (69: Gootjes), Kuhlmann, Sardar, Van Egmond (55: Leitoe)
Opstelling Noordwijk: Van Kasteren, De Ridder, Van de Vlugt (73: Van Duijn), Van de Niet, Bartlema (65: Braun), Hoogkamer, Mertens, Stuifbergen, Goncalves, Leonard, Promes