outhands

Rijnsburgse Boys krijgt geen loon naar werken

Voor de Rijnsburgers is het het eerste bezoek in de geschiedenis aan Genemuiden. Een oversteek met een pontje is onvermijdelijk om het plaatselijke sportpark te bereiken. Alsof je via Valkenburg naar de Middelmors reist dus. Ook vandaag vormt kunstgras weer de ondergrond en het lijkt alsof de Rijnsburgers zich daar steeds beter op thuis voelen. In de 4e minuut is het de doelman van de thuisploeg die een stuiterbal verkeerd beoordeeld en buiten de zestien miskopt. Martijn Gootjes kan echter niet profiteren zodat de eerste kans even later voor Peter Freke is. Na een overtreding op Jeffrey Winter waarvoor Nick Bakker ten onrechte geen geel voor krijgt, schiet de oudste van de twee broers Freke hard over. Een echte 100%-kans valt daarna voor Martijn Gootjes te noteren maar zijn schot verdwijnt vlak langs de paal. Even later staat Nick Bakker met zijn rechterhand en linkervoet aan de basis van de 1-0. Arjen Netjes wordt langs de vleugel gelanceerd, doet alsof Ronald Breinburg er niet staat en laat Tim Orlowski in de korte hoek kansloos.

SC Genemuiden probeert vroeg te storen terwijl Rijnsburgse Boys te veel spelers nodig heeft om de bal naar voren te krijgen. Vandaar dat de Rijnsburgers ogenschijnlijk steeds meer een veldoverwicht krijgen maar dat vervolgens niet in concrete kansen weten om te zetten. Totdat Joost Kuhlmann het 10 minuten voor de rust op zijn heupen krijgt. In het strafschopgebied wordt hij kennelijk onreglementair gestopt want een strafschop is zijn loon. Voor de derde keer dit seizoen weet Peter Freke echter niet raak te schieten Alhoewel scherp in de rechterhoek ingeschoten is de hand van doelman Flier daar eerder. Na een paar Rijnsburgse mogelijkheden is de slotact van de eerste helft van de eerste helft weer voor Nick Bakker. Alleen voor Orlowski weet hij de tweede Genemuidse mogelijkheid echter niet te benutten.

Het spelbeeld in de tweede helft laat een steeds meer drukkend Rijnsburgse Boys zien. En een Rijnsburgse Boys dat zich mogelijkheden weet te creëren. Boven eigen verwachting soms wanneer Bennie van Noord een voorzet van Jeffrey Winter zo inkopt dat Danny van der Vijver de 1-1 op z’n buik krijgt in plaats van op z’n schoen. Het is overigens maar de vraag wat een mogelijkheid is om te scoren. Martijn Gootjes slaagt er op de rand van het strafschopgebied in de bal koppend terug te leggen op Kevin Winter die van afstand de 1-1 in de linker benedenhoek binnen schiet. Niet vanaf de aftrap maar vanuit de daarop volgende counter neemt SC Genemuiden opnieuw afstand. Vanaf rechts wordt een scherpe voorzet door Anne van der Kolk hard achter Orlowski geschoten:2-1.

Daarna is het eigenlijk alleen Rijnsburgse Boys wat de klok slaat. Nadat de mooiste aanval van de wedstrijd – wie deed er eigenlijk niet aan mee – in schoonheid is gestorven krijgt Jeffrey Winter twee meer dan uitstekende mogelijkheden de stand weer gelijk te trekken. Goed doorzetten van Mustafa Celen op links leidt tot een halfbakken schot, een sublieme pass van broer Kevin strand van dichtbij op doelman Flier. Voor Jeffrey Winter geldt als troost dat spitsen in hun tweede seizoen bij een club vaak hun hoogtepunt beleven. SC Genemuiden staat net als in de thuiswedstrijd in de Bollenstreek de laatste tien minuten met de rug tegen de muur. Het is eigenlijk niet de vraag of maar wanneer de meer dan verdiende gelijkmaker binnen wordt geschoten.

Het antwoord op die vraag is een kwartier later duidelijk: niet dus. Martijn Gootjes wordt hard verdedigd, onderuit getrokken of het schieten onmogelijk gemaakt terwijl de hardwerkende Kuhlmann ook het verschil niet meer kan maken. Zodat het slot van de wedstrijd typerend is voor de rest van het seizoen: Rijnsburgse Boys is goed, beter maar niet (de) best(e).

SC Genemuiden – Rijnsburgse Boys: 2-1 (1-0)
10: Arjen Netjes 1-0; 62: Kevin Winter 1-1; 63: Anne van der Kolk

Gele kaart SC Genemuiden: Robert Boes
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Ronald Breinburg, Mustafa Celen

Scheidsrechter: de heer J.S. Boringa
Toeschouwers:  650

Opstelling SC Genemuiden: Flier, Netjes, Bremmer, Van den Berg, Visscher (89. Brouwer), Boes, Van der Kolk, Lip, Bakker (86. Buitink), Jansen (78. Kolk), Riemens
Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Van Beuningen (70. Groot), van Noord, Bart Freke, Breinburg (27. Celen), Peter. Freke (70. Sardar), Van der Vijver, Kevin Winter, Jeffrey Winter, Gootjes, Kuhlmann