Nico Glasbergen

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys 1-5 (1-3)

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys : 1-5 (1-3)

Uien slikken bittere nederlaag…

Soms zijn er middagen bij die je gezwind wil vergeten. De wedstrijd Rijnsburgse Boys-Kozakken Boys was er duidelijk zo één. De voortekenen waren al niet best: in de gehele periode in de Topklasse wist Rijnsburgse Boys nog nooit van de Werkendammers te winnen. Deze middag zou het niets anders zijn. Volkomen terecht pakten de Brabanders de punten in Rijnsburg. Na afloop was er een hoop discussie over enkele dubieuze momenten. We kunnen er echter lang en breed over praten, als je geen enkele serieuze kans creëert, verdien je ook geen punt. Dat de wedstrijd door een vroege rode kaart voor Resham Sardar definitief om zeep was, is zo klaar als een klontje. Het is echter de vraag hoeveel mensen ook vóór deze rode kaart geld zouden geven voor de kansen van Rijnsburgse Boys. Soms moet je je meerdere erkennen. Kozakken Boys was vandaag klip en klaar de meerdere…

foto (13)

Foto Hans Heemskerk


De wedstrijd begon helemaal zo slecht nog niet. Vrij afwachtend lieten de Boys uit Rijnsburg de Kozakken komen, wat gezien de omstandigheden te billijken was. Bij afwezigheid van Raily Ignacio speelde Quincy van de Leuv in de spits. In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig. Het eerste bijzondere moment was een flinke kans voor bezoeker El Khayati, die de bal voor het afmaken had, maar miste.
De misser werd vrijwel direct beantwoord. Rijnsburgse Boys kreeg een vrije trap op twintig meter van de goal. Geheel verrassend posteerde Quincy van de Leuv zich achter de bal. Nog verrassender voor iedereen was het feit dat de reservespits de bal met een prachtig schot langs de muur en langs keeper Hogedoorn liet verdwijnen: 1-0. Onverwacht, maar niet minder mooi! Het leek de opmaat voor een misschien wel verrassende middag tegen de trotse koploper van de Topklasse. Niets bleek helaas minder waar….
foto (7)

Foto Hans Heemskerk


Het begon al toen Kozakken Boys aanvallend wat meer aspiraties begon te tonen.Het is altijd te hopen dat een tegengoal lang uitblijft, maar deze hoop was ijdel. De aanval was niet verkeerd, de afwerking was van het type flipperkast doch doeltreffend: El Khayati raakte de bal het laatste na een schot van Bot: 1-1. Het oordeel van sommigen was na deze goal zeer duidelijk: dit was buitenspel! Of het wel of niet buitenspel was, het zit wel eens mee en het zit wel eens tegen… Je hebt het dus te accepteren!
De echte klap kwam vlak erna. Resham Sardar zou – na een overigens zeer leep overstapje van Powel – Bot hebben gevloerd èn een scoringskans hebben ontnomen. Ook hier waren de meningen verdeeld. Het enige wat telt is dat de toegekende penalty erin ging èn dat Sardar rood kreeg: 1-2, met tien Rijnsburgers over.
foto (12)

Foto Hans Heemskerk


Het was de kiem voor een daarna verloren wedstrijd. Bot scoorde namelijk nog voor de rust 1-3 en de wedstrijd was gespeeld.
De tweede helft bleek welhaast een formaliteit. Het zegt genoeg dat Rijnsburgse Boys in de gehele wedstrijd precies één redelijke kans wist te creëren: een kopbal die net naast ging, in de tweede helft. Voor de rest had de tweede helft schriftelijk afgedaan kunnen worden. De 1-4 van Powel (omhaal) was prachtig, maar erg scherp was de afweer daar niet. Het maakte ook allemaal niet zo veel meer uit. Kozakken Boys was al de winnaar en uiteindelijk bleek dat met 1-5 te zijn. Terecht en verdiend. De mannen uit Werkendam hebben een uitgebalanceerd team met automatismen, overgoten met een dik gevulde bank. Voor deze titelkandidaat nummer één niets dan lof.
Dat de Uien in de hoek zitten waarin het niet meezit moge duidelijk zijn. Het loopt (nog) niet, er worden mensen gemist en het seizoen vertoont voorlopig steeds meer gelijkenissen met vorig seizoen. Dat dat niks hoeft te zeggen, heeft het verleden uitgewezen. Het is een cliché, maar we zullen zien wat de komende weken brengt. De stellige overtuiging is dat dit goed gaat komen, vroeg of laat! Positief punt overigens, de goede invalbeurt van Leon Tol. Als we toch bezig zijn, kunnen we ook wel iets positiefs noemen…!
foto (21)

Foto Hans Heemskerk


Niek Oosterlee was na afloop uiteraard doodziek van de nederlaag. De 1-1 was in zijn ogen zeer dubieus, of zoals hij het zelf zei: “Zelfs vanaf de bank zag je dat die gozer vóór de man stond. En met die rode kaart vermoord je de wedstrijd. Blijkbaar ziet de scheids het als een doorgebroken speler.” En: “Natuurlijk is er geen paniek. Externe factoren hebben deze wedstrijd mede bepaald.” Tevens prees hij Kozakken Boys als een slimme volwassen ploeg. Terecht. We kunnen er nog heel veel woorden aan vuil maken. Deze middag is er voor Rijnsburgse Boys één om snel te vergeten. Kozakken Boys was domweg te sterk…

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys : 1-5 (1-3)
17. Van de Leuv 1-0
25. El Khayati 1-1
33. Powel 1-2 (strafschop)
41. Bot 1-3
74. Powel 1-4
89. Van der Waal 1-5

Scheidsrechter: De heer R.H. Karremans
Toeschouwers: 1200

Geel Rijnsburgse Boys: Martin van Eeuwijk, Ahmed Ali
Rood Rijnsburgse Boys: Resham Sardar

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop; Westmaas, Hessing, Breinburg, Ali (64. Koemans); Van den Boogaart, Van Eeuwijk (73. Troost), Sardar; Martina (45. Tol), Van de Leuv, Wijks.
Opstelling Kozakken Boys: Hogedoorn; Gaari, Husen, Mulder, Bot; Stout (67. Potkamp), De Boer, Jongeneel, El Khayati (83. Lukoki); Powel, Basoski (57. Van der Waal).