IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys: 1-1 (0-1) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys delen opnieuw de punten

Na de doelpuntloze puntendeling eerder dit seizoen in Werkendam speelden Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys ook op Middelmors gelijk, maar nu met elk een gescoorde treffer: 1-1. Voor Kozakken Boys voelde het gelijkspel aan als een nederlaag. De ploeg van interim-trainer Michel Langerak zag namelijk diep in blessuretijd de vroeg verkregen 0-1 voorsprong van het scorebord verdwijnen. Bij Rijnsburgse Boys daarentegen was het onwerkelijke besef dat het niet meer verwachte gelijkspel zomaar ook een overwinning had kunnen zijn wanneer Furhgill Zeldenrust in de laatste seconden zijn kans had benut. Maar dat zou echt zwaar tegen de verhoudingen in zijn geweest. Kozakken Boys had zich namelijk gepresenteerd als de ploeg die nog graag wilde om de mogelijke laatste strohalm – het ontlopen van de promotie/degradatie positie op de ranglijst – te grijpen. Voor Rijnsburgse Boys leek het allemaal niet zoveel meer uit te maken terwijl toch in de achterhoofden meespeelde dat een hoge(re) klassering een (vervangende) periodetitel oplevert. Het zijn toch altijd weer de mysterieuze krachten in de sport waarin de juiste wil niet vertaald kan worden in een passende uitvoering.

Overrompeling
Het was vanaf de aftrap duidelijk met welke opdracht Kozakken Boys in het veld stond: zo snel mogelijk op voorsprong komen. Aangemoedigd door de fanatieke aanhang kwamen de kansen direct na het eerste fluitsignaal. Na krap twee minuten verscheen Gwaeron Stout voor Wesley Zonneveld maar zijn schot miste voldoende kracht maar was wel goed voor de eerste corner. En die bleek gevaarlijk. Het is dat Rob Zandbergen de bal van de doellijn werkte anders was de Werkendamse voorsprong al vroeg een feit geweest. Vervolgens schoot Thomas Marijnissen eerst de bal voorlangs en een minuut later, na een verre ingooi, naast. Tenslotte liet Johnny Lommers de bal zomaar lopen na voorbereidend werk van Frenk Keukens. Tussen deze Werkendamse overrompeling door had Rijnsburgse Boys een snelle uitbraak met Jeroen Spruijt en Jeffrey Jongeneelen waarbij uiteindelijk Jeffrey Jongeneelen zijn schot geblokt zag worden en over ging. De eerste Rijnsburgse corner was een feit maar leverde geen gevaar op.

Inleveren
Na een kwartier spelen kwam de Werkendamse voorsprong er dan toch. Lukte het in eerste instantie niet met de eigen aanvallen, de hulp van Rijnsburgse Boys werd dankbaar aanvaard. Door een fout in de opbouw – Jeffrey Jongeneelen leverde de bal in bij de tegenstander en Marc Magan stond op het verkeerde been – kwam de bal voor de voeten van Lars Hutte die zijn licht aangeraakte schot in het doel zag verdwijnen: 0-1. De Werkendamse aanvaller, die de laatste weken in (top)vorm verkeert, kon zeven minuten later opnieuw uithalen maar zijn schot leverde nu geen treffer maar een corner op. Met een veel te laag tempo en veelvuldig balverlies lukte het Rijnsburgse Boys maar niet om iets terug te doen. Totdat Rob Zandbergen het op zijn heupen kreeg en het hele Werkendams speelveld overstak en de bal bij Furhgill Zeldenrust inleverde. De vleugelaanvaller verzaakte echter om doeltreffend af te ronden en schoot naast. Nadat Thomas Marijnissen zijn afstandsschot gepakt zag worden door Wesley Zonneveld leek Jeffrey Jongeneelen vijf minuten voor de rust toch de gelijkmaker binnen te schieten na een assist van Jeroen Spruijt. De supporters juichten al maar de bal ging toch echt naast. In de blessuretijd bleken twee achtereenvolgende Rijnsburgse corners ook tweemaal voor de voeten van Marc Magan te belanden. Zijn eerste schot werd geblokt en ging naast; zijn tweede schot werd net voor het afdrukken afgefloten door de scheidsrechter die vond dat de extra tijd er inmiddels op zat.

Dreiging
In de tweede helft was het opnieuw Kozakken Boys dat voor de eerste dreiging zorgde. Thomas Marijnissen gaf gevaarlijk voor maar niemand lukte het om de bal het laatste, beslissende, zetje te geven zodat deze voorlangs ging. Invaller Ian van Otterlo – Wesley Zonneveld had de aanvoerdersband van Roderick Gielisse overgenomen – had aan de andere kant van het speelveld ook geen geluk toen hij zich verkeek op een prima voorzet van Dani van der Moot. Het eerste schot tussen de palen in de tweede helft was van Marc Magan. Mike van de Meulenhof wist met moeite de inzet onschadelijk te maken. Met het afstandsschot van Furhgill Zeldenrust, drie minuten later, had de keeper aanzienlijk minder moeite. Met deze Rijnsburgse doelpogingen leek het Werkendamse publiek zich toch wat onrustig te gaan voelen. Met het ‘Kom op Boys……’ wilde het de ploeg aanmoedigen. Twee seconden later volgde de aanvulling ‘…..Kozakken’. Je zou toch zomaar Rijnsburgse Boys naar de gelijkmaker gaan schreeuwen. De uitwerking leek niet lang uit te blijven. Na een misser van Thomas Marijnissen was het aan Gwaeron Stout om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar zijn schot ging net over. De volgende kans was opnieuw voor de middenvelder van Kozakken Boys en was een hele grote maar ging naast. Rijnsburgse Boys kon dus blijven hopen op een beter eindresultaat.

Dubbele wissel
Met een dubbele wissel – Delano Asante en Max Hudepohl vervingen Dani van der Moot en Bram de Bruin – kwam er direct iets meer Rijnsburgse druk. Een dubbelle corner leverde een inzet van Jeroen Spruijt op welke over ging. Een aantal keer claimde Rijnsburgse Boys een penalty waarvan het vasthouden van Delano Asante door Leon Bot – die in de eerste helft al een gele kaart had gehad – de meest opvallende was. De scheidsrechter wilde er alle keren niets van weten. Zonder een echt slotoffensief leken de drie minuten extra tijd eigenlijk formaliteit. Totdat Max Hudepohl in de laatste minuut van de extra tijd de bal doorkopte op Furhgill Zeldenrust die uithaalde. Mike van de Meulenhof wist deze inzet nog wel te keren maar op de rebound van Delano Asante had hij geen antwoord: 1-1. Protesten van Kozakken Boys dat op dat moment een eigen speler geblesseerd op de grond lag en de bal uitgeschoten had moeten worden, leverden niets op. Nou ja, wel een gele kaart voor trainer Michel Langerak. Kozakken Boys leek volledig van de kaart want een minuut later had Furhgill Zeldenrust bijna de 2-1 kunnen scoren maar de bal schoot door. Het zou wel een enorme beloning voor een slechte wedstrijd zijn geweest. Wat wel opvalt: al zeven wedstrijden op rij heeft Rijnsburgse Boys geen gele of rode kaarten gekregen. Zijn ze daarmee het braafste jongetje van de tweede divisie ?!…..

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys: 1-1 (0-1)
16: Lars Hutten: 0-1
90+3: Delano Asante: 1-1

Scheidsrechter: W. Wiersma

Toeschouwers: 1.000