Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC: 2-3 (1-0) – VERSLAG

Uien vergeten goede zaken te doen in strijd om kampioenschap

Op Paaszaterdag, ook wel Stille Zaterdag genaamd, was het na de wedstrijd tegen Koninklijke HFC angstvallig stil. Daar waar iedere supporter hoopte op drie punten, ging de ploeg van trainer Henk Wisman lelijk onderuit tegen de oudste club van Nederland. In plaats van een punt achterstand op de nieuwe koploper staat Rijnsburgse Boys nu op vier punten achterstand met nog zes competitiewedstrijden te gaan.

Voor de wedstrijd tegen Koninklijke HFC zagen de mannen van Rijnsburgse Boys er ontspannen uit. Na twee zware wedstrijden tegen HHC Hardenberg en Katwijk werden immers vier punten behaald. Wilde Rijnsburgse Boys de druk op blijven voeren op de koploper dan was een resultaat tegen de Koninklijke een must. De eerste vijf minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor Koninklijke HFC. Het elftal van trainer Gertjan Tamerus liet de bal snel rondgaan zonder echt gevaarlijk te worden. Wel kregen de Haarlemmers in die periode drie corners. De eerste kans voor Rijnsburgse Boys viel na acht minuten spelen te noteren. Furhgill Zeldenrust gaf de bal voor en Dani van der Moot kwam net tekort om de bal in te tikken. Rijnsburgse Boys bleef zoeken naar een opening maar deed dat in een veel te laag tempo. De 5-3-2 formatie van Koninklijke HFC stond als een huis.

Voorsprong
Toch kwam Rijnsburgse Boys, na twintig minuten spelen, op een 1-0 voorsprong. Jeroen Spruijt kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied. Jordy Strooker zorgde op links voor de nodige afleiding door diep te gaan waardoor Jeroen in het strafschopgebied Furhgill kon aanspelen. Met een prima schot hoog in het net bracht de topscorer van Rijnsburgse Boys de 1-0 op het scorebord. Met een schuin oog werd naar de tussenstanden op de andere velden in de Tweede Divisie gekeken. De resultaten spraken in het voordeel van Rijnsburgse Boys en het betekende zelfs dat Rijnsburg op dat moment virtueel koploper van de Tweede Divisie was.

Rust
Veel kansen kwamen er niet voor de Uien in de eerste helft. Een schot van Nino Klaver werd geblokt en een combinatie tussen Furhgill en Jeroen strandde in schoonheid. Vlak voor rust werd Delano Asante de diepte ingestuurd. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Jeroen die zijn schot geblokt zag worden. Niet veel later floot scheidsrechter Sander de Brito Roque voor het rustsignaal. HFC had het balbezit in de eerste helft maar het was Rijnsburgse Boys dat op 1-0 stond. Toch waren de supporters er in de rust niet gerust op. Koninklijke HFC mocht acht corners nemen terwijl Rijnsburgse Boys geen enkele corner op het wedstrijdformulier liet noteren.

Gelijkmaker
Na een minuut spelen in de tweede helft kreeg Koninklijke HFC een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Een schot van spits Sietse Brandsma verdween over het doel van doelman Wesley Zonneveld. In de 50e minuut kreeg Jeroen de bal zomaar in zijn voeten gespeeld op de rand van het strafschopgebied. Vorige week verdween zijn lob schitterend in het doel, dit keer kwam de bal op het dak van het doel terecht. Geen 2-0 voorsprong voor Rijnsburgse Boys. In dezelfde minuut kwam echter de 1-1 op het scorebord. Joas Kors schoot de bal achter doelman Zonneveld. Het spel van Rijnsburgse Boys oogde sloom. Het tempo lag veel te laag en de tweede bal werd maar zelden gewonnen.

Lat
Een voorzet van Furhgill kwam na een uur spelen buiten bereik van doelman Mitchel Michaelis op de lat. Trainer Wisman was duidelijk niet tevreden met het vertoonde spel en wisselde drie spelers. Nog maar net waren de spelers in het veld toen Koninklijke HFC op voorsprong kwam. John Hilton wist in tweede instantie de bal langs keeper Zonneveld te krijgen. Rijnsburgse Boys gaf zich niet gewonnen. Uit een corner kopte Jeroen de bal hard in maar met een prima reflex hield doelman Michaelis de bal uit zijn doel. Uit een corner schoot Daan Walraven de bal op het Koninklijke doel. Ook nu weer stond de doelman op de juiste plaats. De ingevallen Bram de Bruin schoot de bal buiten bereik van Michaelis snoeihard tegen de onderkant van de lat. In deze fase van de wedstrijd was er de nodige pech voor de thuisclub.

Beslissing
Tien minuten voor tijd bracht Zakaria Eddahchouri de stand op 1-3. De wedstrijd leek beslist maar daar dacht Jeffrey Jongeneelen anders over. Met een prima schot bracht hij de spanning terug in de wedstrijd 2-3. In de extra tijd zat een gelijk spel er niet meer in. Door deze nederlaag moet Rijnsburgse Boys in de strijd om het kampioenschap even een stapje terug doen.

Sloom
Na de wedstrijd sprak aanvoerder Bram Ros over een vervelende wedstrijd: ‘Het zat er vandaag geen moment in. We speelden sloom, slordig en onrustig. We lieten geen moment zien dat we vandaag om het kampioenschap speelden. We hebben een prima serie wedstrijden achter de rug dus het is vervelend dat we nu tegen zo’n zeperd aanlopen. We blijven strijdbaar. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen dus we moeten er nog steeds vol voor gaan.’

Scheidsrechter: S. de Brito Roque
Toeschouwers: 1.200