Piet Kralt

Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC 0-2 (0-1)

Weer niet goed genoeg

Weer niet goed genoeg. Er kan geen andere conclusie zijn na de 0-2 nederlaag van Rijnsburgse Boys tegen de Koninklijke HFC. Met nog acht wedstrijden voor de boeg is er eigenlijk al niets meer te halen en er lijkt ook nauwelijks meer iets te verliezen.
Vorige week werden de Boys door Jong Sparta kansloos van de mat gespeeld (1-4). Iedereen vond dat het beter moest en kon, maar wat Rijnsburgse Boys tegen de Koninklijke HFC presteerde was opnieuw onder de maat. Te onrustig en te onzuiver aan de bal. IJver genoeg maar te weinig urgentie in het spel. Te gehaaste en dus onzorgvuldig uitgevoerde combinaties. Kortom, geen goed voetbal.

Foto: Cor Spruijt

Niet dat de Koninklijke daar nu extreem veel tegenover stelde. De eerste Haarlemse goal was een weliswaar een fraai afstandsschot van Cas Dijkstra, maar zo’n bal gaat vaker naast dan in de goal. En waarom kon Dijkstra eigenlijk schieten terwijl er voldoende Rijnsburgse verdedigers in de buurt waren? De tweede goal (vlak na rust) viel toen Dennis van der Plas na een dieptepass van Max Veerman na een Rijnsburgse aanval er door Robin Eindhoven werd uitgelopen. Voor de rest creëerden de Haarlemmers wel mogelijkheden, maar net als Rijnsburgse Boys nauwelijks echte kansen. De ploeg hanteert wel een systeem (5-3-2) dat de Rijnsburgers slecht ligt.

Foto: Hans Heemskerk

Goede wil maar geen goed spel
Rijnsburg speelde vol goede wil en er kwamen wel wat kansen. Er kwam ook een zak vol met corners (over de hele wedstrijd meer dan tien). Allemaal genomen door Furhgill Zeldenrust maar waar hij in andere wedstrijden vaak voor gevaar zorgde bij dode spelmomenten lukte dat hem vandaag totaal niet. Dani van der Moot kopte en schoot dat het een lust had maar er eindigde nauwelijks een bal tussen de palen. Het was allemaal niet goed genoeg, zoals zo vaak dit seizoen. Rijnsburgse Boys anno 2024 is een middenmoter en is in deze vorm niet goed genoeg voor het linker rijtje.

Foto: Jan Jungerius

Kwel en kommer
Kortom, het was een middag vol kommer en kwel. Of beter gezegd: kwel en kommer. Want wie gehoopt was op een lekker lentezonnetje kwam bedrogen uit. Een en al kwel! Het was acht graden op de Middelmors en er was nauwelijks een actie die de harten van de toeschouwers kon verwarmen. Of dat allemaal niet erg genoeg was begon het halverwege de tweede helft eerst zachtjes te regenen, toen hard te regenen, toen zachtjes te hagelen en toen hard te hagelen. Na enige minuten vond scheidsrechter Boyd van Kommer het welletjes. Hij riepen de spelers naar binnen. Daar waren ze nog niet of het hield op met hagelen.
Die scheidsrechterlijke beslissing was illustratief voor de leiding van Van Kommer. Hij floot geen hoogstaande wedstrijd. Dingen doorlaten, die niet door de beugel konden, fluiten als er niks aan de hand was en nogal pedant in het uitdelen van gele kaarten. Het schijnt zijn hobby te zijn, want op de perstribune hoorden wij dat hij er dit seizoen al tientallen heeft uitgedeeld. Daar kwamen er op de Middelmors nog eens vijf bij, drie voor de Boys en twee voor de Koninklijke. Zonder dat er sprake was van een onsportieve wedstrijd.
Voor volgende week hebben de Uien ongetwijfeld weer de nodige goede voornemens. Hopelijk worden die aanstaande zaterdag in Amsterdam tegen AFC wel toe uitvoering gebracht.

Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC 0-2 (0-1)
9: Cas Dijkstra (0-1)
46: Robin Eindhoven (0-2)

Scheidsrechter: Boyd van Kommer

Toeschouwers: 800

Gele kaarten: Danny Ramdjanamsingh, Wessel Boer (Koninklijke HFC), Daan Walraven, Roderick Gielisse en Andre Morgan (Rijnsburgse Boys).

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Andre Morgan (81. Sjors Kramer), Bram Ros, Dennis van der Plas (81, Mark Mieras), Daan Walraven, Roderick Gielisse (68. Steff van Rooijen), Jeroen Spruijt (81. Lesley Bakker), Nino Klaver, Ilias Kariouh (46. Mitchi Huijsman), Dani van der Moot, Furhgill Zeldenrust.
Opstelling Koninklijke HFC: Mitchell Michaelis, Mark Veerman, Ruben Heeremans, Wessel Boer, Marijn Ploem, Danny Ramdjanamsing, Levi de Wilde (85. Desevio Payne), Gerry Vlak, Flip Klomp, Robin Eindhoven 73. Yassine Bouchnafa), Cas Dijkstra (85. Xander van den Berg).