outhands

Rijnsburgse Boys koestert Wintertijd in Hardenberg

Een snelle openingstreffer. Het was het handelsmerk van de Rijnsburgers al ten tijde van Verdonkschot en dat is onder Oosterlee niet anders. Het eerste doelpunt valt ook vanmiddag snel en is zó Rijnsburgs: de lange inworp van Kolder, het doorkoppen van Kuhlmann en Kevin Winter die de bal tegendraads inschiet: 1-0. Een kopie van zijn doelpunt tegen Flevo Boys van vorige week. En mocht Lionel Messi binnenkort nog eens last krijgen van een vormcrisis dan is dit een doelpunt om inspiratie op te doen.


Duw en trekwerk voor het doel (foto Paulien van Haeringen) 

HHC Hardenberg probeert via corners gevaar te stichten maar de verdediging van Rijnsburg houdt stand. Tien minuten slechts want dan wordt Kenny Kroeze op het randje van buitenspel weggestuurd. Zijn voorzet vanaf rechts vliegt tot verbazing van Orlowski zo het doel in. De analyse rondom het hoe en wat kunnen we aan Hans Schot overlaten, feit is dat de partijen weer in evenwicht zijn: 1-1. Zowel Bart Freke als Roy Stroeve proberen vanaf afstand de score te openen maar in beide gevallen gaat hun schot hoog over. Tussendoor mag Renco van Eeken alleen richting Orlowski maar de doelman redt bekwaam.


Kevin Winter (voorgrond) maakt het eerste doelpunt voor de Uien (foto Paulien van Haeringen) 

Halverwege de eerste helft mag Kevin Winter een vrije trap nemen op een meter of twintig van het doel. Zijn leep boogballetje wordt licht door Jeffrey Winter getoucheerd terwijl Sander Danes alleen een medespeler weet te raken. Zo komen de Uien wederom op voorsprong en dat is op dat moment zeker verdiend te noemen. Het tempo blijft in de eerste helft hoog en zowel voor de neutrale toeschouwer als de aanhangers van Rijnsburgse Boys is het prettig toeven op sportpark De Boshoek. Het is de doelman van Hardenberg die Jeffrey Winter van scoren afhoudt door zijn kopbal vlak onder te lat tot corner te transformeren. Fraaie staaltjes voetbal dus, ook van Reshan Sardar die de bal als een biljartbal strak langs de lijn weet mee te nemen waarop Jeffrey Winter Joost Kuhlmann een scoringskans biedt. Maar scores blijven uit, bij rust is het ook voor de bekendste inwoner van Hardenberg dus Evers staat op … achterstand.


Kevin Winter in duel met Berry Hoogeveen (foto Paulien van Haeringen) 

Hardenberg komt goed uit de kleedkamer na de thee en voert de druk op. Alles wat oranje draagt juicht als een schot van wederom Renco van Eeken vlak langs de paal gaat. Tim Orlowski speelt even later de rol van reddende engel als Mitchell Kappenberg in een counter wel erg veel vrijheid krijgt en een schot op doel waagt. Rijnsburg wordt enigszins met de rug tegen de muur gedwongen en komt daar maar mondjesmaat uit. Maar de stand van 1-2 blijft vooralsnog op het scorebord.

Na een pegel van Kevin Coenraad en een losse flodder van Patrick Jurgens doet Rijnsburgse Boys weer van zich spreken. Martijn Gootjes – hij speelt met het aantal gescoorde doelpunten op z’n rug – is in het veld gekomen en krijgt een paar kansen toebedeeld. Zo is er nog een kwartier te spelen en dreigt de thuisclub – maar mist het de nodige effectiviteit. Even later denkt Rijnsburgse Boys de voorsprong zelfs te verdubbelen. Een corner van Jeffrey Winter scheert over de centrale spelers heen waarna Joost Kuhlmann binnen kan tikken. Scheidsrechter Jansen oordeelt echter dat Kevin Winter – met al geel op zak – in het duel de bal opzettelijk met de hand heeft geraakt. Anders kan een gele kaart voor deze spelsituatie niet verklaard worden. Even later verzuimt de arbiter ook HHC tot een 10-tal te decimeren als Roy Stroeve – ook met geel – een vergelijkbare bal in het strafschopgebied toucheert.


Vreugde na het eerste doelpunt (foto Paulien van Haeringen) 

Het worden nog tien spannende minuten waarbij Dennis Groot en Bennie van Noord meer dan hun mannetje staan. Minuten van felle strijd zonder dat beide partijen zich bezondigen aan zware overtredingen. Het blijft sportief, zowel op als rond het veld en tussen de verschillende supporters. Ook nu, in de situatie waarbij het een man meer heeft staan, blijft de laatste linie bij HHC van 4 of 5 spelers in tact. Als de klok al op 90 minuten staat heeft Leo Scheepmaker de 2-2 op z’n schoen. De bal vliegt echter torenhoog over. Met nog 8 seconden blessuretijd krijgt zelfs keeper Danes de kans uit een corner op doel te schieten. Maar Bart Freke blokt het schot en zorgt er voor dat een uitbal het laatste wapenfeit van deze wedstrijd wordt. In een week waarin de lente officieel op de kalender staat en op de dag waarop de zomertijd wordt ingevoerd, is het Rijnsburgse Boys dat zich nog heel tevreden toont met de Wintertijd.

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys 1-2 (1-2)
2: 0-1 Kevin Winter; 12: 1-1 Kenny Kroeze; 23: Jeffrey Winter 1-2

Gele kaart HHC Hardenberg: Leo Scheepmaker, Roy Stroeve
Rode kaart Rijnsburgse Boys: Kevin Winter (2x geel)

Scheidsrechter: W.D. Jansen
Toeschouwers: 1.500

Opstelling HHC Hardenberg: Danes, Schijff, Kroeze, Van Eeken, Jurgens, Mulderij (63: IJzerman), Coenraad, Hoogeveen (79: Muis), Kappenberg, Scheepmaker
Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Groot, Van Noord, Bart Freke, Celen, Kolder, Peter Freke (57: Gootjes), Sardar (76: Breinburg), Kevin Winter, Joost Kuhlmann, Jeffrey Winter (86: Van der Vijver)