Piet Hemminga

Rijnsburgse Boys – Katwijk 4–0 (4–0) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys weer op het goede spoor

In negen wedstrijden incasseerde de regerend kampioen vv Katwijk drie tegentreffers. Binnen drie kwartier voetballen slaagde Rijnsburgse Boys er niet alleen in dat aantal te evenaren maar zelfs de overtreffen. Drie treffers van Furhgill Zeldenrust en één goal van Dani van der Moot zorgden voor een 4-0 rust- en eindstand. De maker van de hattrick werd uiteindelijk gekozen tot “Man of the Match”. En bleef daarmee minimaal tien andere kandidaten voor. Nog even en Jan Blankenspoor gaat de boeken in als meest succesvolle trainer van Rijnsburgse Boys ooit.

Foto: Hans Heemskerk

Snelle openingstreffer
Voor drie basisspelers van Rijnsburgse Boys was het fenomeen “dorpsderby” ten opzichte van de editie van vorig jaar nieuw. Voor Daan Walraven, Rob Overvliet en Nino Klaver moet het naar meer gesmaakt hebben. Behalve in de eerste minuten. Katwijk mag komen, Rijnsburg verdedigd. Of zet de Uien onder druk, het is maar welke ploeg je toejuicht. De eerste reële mogelijkheid is voor het andere Oranje. Gezichtsbedrog ziet er uit als 0-1 maar de bal eindigt in het zijnet. De daaropvolgende corner leidt tot de inleiding van de eerste treffer. Een typische Rijnsburg-goal? Het is in ieder geval optimaal benutten van de aanwezige kwaliteit in de selectie. Aan de rechterzijlijn is Delano Asante zijn tegenstander over grote afstand de baas. Zijn voorzet is voor de uiteengevallen verdediging van Katwijk niet tegen te houden. Waarop Furhgill Zeldenrust de eerste van de middag aan laat tekenen. Opvallend is hoe dit feestje óók met de bankzitters gevierd wordt!

Foto: Hans Heemskerk

Gelijkmaker blijft uit
Vervolgens lijkt het dat de 1-1 snel binnengeschoten wordt. De inzet van Katwijks topscorer Ahmed El Azzouti leidt tot niet meer dan een scrimmage. En uiteindelijke een simpel ogende vangbal van Wesley Zonneveld. Het spel blijft redelijk op en neer gaan. Katwijk oogt gevaarlijker, Rijnsburg staat goed, zoals dat in voetbeltermen heet. Delano Asante had al eens aangekondigd meer te willen laten zien. Bij zijn tegenstanders zijn het voornamelijk zijn hielen die in beeld komen. Bij Katwijk is het overigens Mukhtar Suleiman die soortgelijke acties uitvoert en Daan Walraven een pittige middag bezorgt. Nino Klaver speelt evenals afgelopen woensdag weer een prima partij: veel interventies op het middenveld komen op zijn naam te staan. Na bijna een half uur spelen gaat Robert Susan onderuit op een prettige afstand van een doel. Een val waar de routine vanaf straalt, inclusief het nodige misbaar. Maar Zonneveld is ook nu paraat en tikt de inzet over de lat. Diezelfde Susan staat vervolgens bij de hoekschop wel heel erg vrij maar schiet de bal hoog over het doel.

Foto: Hans Heemskerk

Naar Shakespeare: to touch or not to touch
Wat een aanval valt er een paar minuten later te bewonderen! Het is de kunst de bal op het juiste moment te raken. Of juist niet te raken! De aanval loopt over de rechterkant waarbij het half elftal de bal al dan niet toucheert. Het laatste overstapje is van Jeroen Spruijt alvorens Furhgill Zeldenrust andermaal raak schiet. Diezelfde Spruijt werd vlak daarvoor vastgehouden maar arbiter Schaap geeft terecht voordeel. Drie minuten later is het weer raak. Ditmaal is Jeroen Spruijt alleen onderweg richting Jean Paul van Leeuwen en wordt van achteren aangetikt. Terwijl hij de bal naar links afgeeft. Ook nu wijst de scheidsrechter al naar de penaltystip maar blaast pas af nadat Dani van der Moot gescoord heeft: 3-0. Katwijk weet ondertussen niet de juiste finesse in het aanvalsspel te brengen. Terwijl bij Rijnsburg ogenschijnlijk alles lukt. Zo ook vlak voor het rustsignaal als Roderick Gielisse de aangever is – ook weer vanaf rechts – en Furhgill Zeldenrust zijn hattrick voltooit (4-0).

Foto: Hans Heemskerk

Tweede helft doelpuntloos
In de tweede helft is het niet allemaal meer goud wat er blinkt. De Rijnsburgse topscorer probeert Jean Paul van Leeuwen met een lob te verschalken maar dat lukt net niet. Het applaus even daarvoor is voor Delano Asante die niet alleen de voorzet op Dani van der Moot geeft maar zijn tegenstander daarvoor door de benen speelt. Voordat hij maar weer eens het hazenpad kiest. Vervolgens wordt er bij hands geen strafschop gegeven terwijl Delano Asante verzuimt 5-0 aan te tekenen. Katwijk mag ondertussen de bal naar hartenlust op eigen helft rondspelen. Maar veel van de aanvallen eindigen in een schot van afstand. Terwijl Wesley Zonneveld het naast kijken van een bal tot zijn specialiteit heeft gemaakt.

Foto: Hans Heemskerk

Bier koud
“Nog vijf minuten, Roderick. En het bier staat koud”. Het schalt vanaf de tribune, de speler heeft het ook gehoord. Vijf minuten later wordt de middenvelder inderdaad gewisseld. Even daarna krijgt Katwijk de grootste kans van de wedstrijd. Maar de inzet scheert over de lat en dus geen eretreffer op het wedstrijdformulier. Als Robert Susan ruim tien minuten voor tijd gewisseld wordt lijkt het er sterk op dat Katwijk de handdoek in de ring heeft gegooid. Het mag weliswaar blijven aanvallen maar Rijnsburg beperkt zich nu tot tegenhouden. Met heel af en toe nog een schaarse tegenstoot. Maar ook Bram de Bruin zal nog even moeten wachten op zijn eerste treffer dit seizoen. Vlak voor tijd levert zijn inzet niet meer dan een corner op.

Foto: Hans Heemskerk

Drie maal drie is zes
Na drie gewonnen wedstrijden in acht dagen dag tijd is Rijnsburgse Boys voorlopig weer op een zesde plaats terug te vinden. In de wetenschap dat de aankomende tegenstanders allemaal een lagere positie op de ranglijst bekleden. Uiteraard wordt Henk Wisman van harte beterschap gewenst. Maar aan de andere kant is het ook prettig te constateren dat een oud-speler van Rijnsburgse Boys de honneurs momenteel meer dan uitstekend waarneemt. Na een paar verloren wedstrijden kan niet anders geconcludeerd worden dan dat Rijnsburgse Boys weer het goede spoor gevonden heeft. Wie er ook aan het roer staat: uiteindelijk hebben de spelers hebben “geleverd”. En daar zal iedereen tevreden over zijn.

Rijnsburgse Boys – Katwijk 4–0 (4–0)

Scheidsrechter: de heer D. Schaper
Toeschouwers: 1.500

Gele kaart Katwijk: Levi Bouwense

Scoreverloop:
8. 1-0 Furhgill Zeldenrust
31. 2-0 Furhgill Zeldenrust
34. 3-0 Dani van der Moot
43. 1-0 Furhgill Zeldenrust

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Rob Zandbergen (87. Jordy Strooker), Daan Walraven, Bram Ros (87. Bert Koomen), Rob Overvliet, Roderick Gielisse (67. Bram de Bruin), Nino Klaver, Jeroen Spruijt, Furhgill Zeldenrust (76. Jeffrey Jongeneelen), Dani van der Moot en Delano Asante (87. Gilbrano Plet)
Opstelling Katwijk: Jean Paul van Leeuwen, Joey Ravensbergen (46. Quintón Christina), Levi Bouwense, Bart Sinteur, Raoul Esseboom (46. Paul Kok), Lars Weistra, Kay Blokland, Robert Susan (79. Alljereau Mercera), Mukhtar Suleiman (67. Quintón Christina), Ahmed El Azzouti (46. Killian van Mil)) en Tim Freriks