Rijnsburgse Boys kan niet stunten tegen Vitesse

Het bekeravontuur voor Rijnsburgse Boys is in Arnhem geëindigd. De nummer 16 van de eredivisie bleek in de 4e ronde om de KNVB-beker te sterk voor de koploper van de topklasse. Het verschil in kwaliteit werd uitgedrukt in een 3-0 overwinning voor Vitesse.

Bij Rijnsburgse Boys staat vandaag Richard van Nieuwkoop in het doel in plaats van Tim Orlowski. Resham Sardar, terug van een wedstrijd schorsing, neemt de plaats van Peter Freke in. Bij Vitesse ook twee `nieuwelingen`in de basis ten opzichte van de thuiswestrijd tegen AZ: Jeroen Drost en Nacer Barazite starten in de basis. Vooraf heeft interimtrainer Hans van Arum aangegeven veel druk en tempo te willen zien. Het is echter een spelletje waar de Rijnsburgers niet aan mee wensen te werken. Waar het kan komen de in het wit geklede Rijnsburgers direct naar voren. Zoals in de derde minuut waar goed opkomen van Bennie van Noord vervolgens Richal Leitoe in stelling brengt. Het schot is van Kevin Winter breekt geen potten maar een signaal is afgegeven. Vitesse moet wachten totdat het eerste kwartier bijna voorbij is. Davy Pröpper valt, de vrije trap is van Ismail Aissati en het wegkoppen van Dennis Groot. Even later is het dezelfde Pröpper die nu wel op de been blijft maar vlak voorlangs schiet.

Ook Rijnsburgse Boys krijgt kansjes al zijn ze niet ruimschoots voorhanden. Bennie van Noord kan er samen met Jeffrey Winter en Richal Leitoe in een 3:3 situatie vandoor gaan. Het lukt de verdediger niet de bal bij een collega te bezorgen, zijn eigen schot wordt geblokt. Even later beland een schot van Resham Sarder bijna in de kruising, het dwingt Eloy Room tot het weggeven van een corner. Zonder verder gevaar overigens. Het is merkbaar dat Rijnsburgse Boys met een tegenstander van formaat te maken heeft. Het opereert dieper van achteruit dan tijdens reguliere competitiewedstrijden terwijl ook Bart Freke vanuit een viermansverdediging speelt. Net als Resham Sardar na een lange rush over de as van het veld Jeffrey Winter niet bereikt wordt er in de tegenstoot aan de andere kant een mokerslag uitgedeeld. Ronald Breinburg kan niet verhinderen dat de bal vanaf rechts voorgegeven wordt en onder nummer 90 tikt Nacer Barazite de bal van dichtbij over de doellijn.

Na de openingstreffer wordt Rijnsburgse Boys tot het nodige verdedigende werk gedwongen. Zo krijgt Barazite de kans van Aissati op 2-0 maar de bal gaat hoog over. Tien minuten voor rust verslikt Dennis Groot zich in een tweetal tegenstanders maar weet op de rand van het strafschopgebied ook zelf weer redding te brengen. Kevin Winter viert nog even zijn eigen momentje door Dalibor Stevanovic door de benen te spelen als vijf minuten voor rust Jeffrey Winter een paar kleine mogelijkheden krijgt. Een 1-0 ruststand biedt veel mogelijkheden om in de tweede helft langszij te komen maar het mag helaas niet zo zijn. In de blessuretijd van de eerste helft scoort Jenner met een harde droge schuiver de 2-0.

In de tweede helft spelen de Uien richting de eigen supporters. De ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd als weer een voorzet van rechts bijna tot een verdere voorsprong voor de thuisclub leidt. Rond de 50e minuut valt de mooiste aanval van de Rijnsburgers te noteren. Met opbouw van achteruit, goed positiespel op het middenveld en een afwerking die jammer genoeg alleen tot een hoekschop leidt.

Met Gootjes voor Kuhlmann wordt de handdoek niet in de ring gegooid maar blijft Niek Oosterlee proberen de aansluiting tot stand te brengen. Het brengt ook risico’s met zich mee. Zoals Davy Pröpper die zelfzelf vrij speelt op de rand van de 16 meter maar de bal op de handen van Richard Van Nieuwkoop ziet landen. Van Nieuwkoop die deze keer niet tot held van de wedstrijd kan uitgroeien maar terug kan zien op een prima optreden door een aantal redding op zijn naam te schrijven.

Ook in de tweede helft krijgen de bezoekers een paar kansjes maar de bal belandt niet tussen de palen. Zoals Resham Sardar bijvoorbeeld die net de pech heeft dat de bal stuitert voordat hij uithaalt. Het lukt Pröpper in de 78e minuut wel om de score te vergroten. Waarbij de bal volgens de Rijnsburgse spelers eerder al over de achterlijn geweest was. Vlak voor tijd schiet Martijn Gootjes op aangeven van Jos van Beuningen in het zijnet. De meegereisde supporters begroetten het als meer dan een doelpunt. Maar scoren is voor Rijnsburgse Boys vandaag even niet weggelegd.

En zo eindigt deze wedstrijd zoals al vaker: met verlies tegen een eredivisionist op vreemde bodem. Maar ook nu kunnen de Boys het GelreDome met opgeheven hoofd verlaten. Mede met dank aan al die meegereisde supporters.

Vitesse – Rijnsburgse Boys: 3-0 (2-0)
25: Nacer Barazite 1-0; 45+1: Julian Jenner 2-0; 78: Davy Pröpper 3-0

Gele kaart Vitesse: Guram Kashia

Scheidsrechter: de heer J. Kamphuis
Toeschouwers:  7.211

Opstelling Vitesse: Room, Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Drost, Pröpper, Stevanovic (77: Van Ginkel), Aissati, Barazite, Jenner (66: Snijders), Pluim (58: Pedersen)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Groot, van Noord, B. Freke, Breinburg, Sardar (74: P. Freke), Kolder (70: Van Beuningen), Leitoe, J. Winter, K. Winter, Kuhlmann (59: Gootjes)